Chia seed oil | Έλαιο σπόρων Chia

Τι είναι

Οι σπόροι chia προέρχονται από το Salvia Hispanica, ένα ανθοφόρο φυτό της οικογένειας Lamiaceae (ένα είδος μέντας). Αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών, λιπαρών οξέων ωμέγα-3 και 6, φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών και μετάλλων. Στις καλλυντικές συνθέσεις χρησιμοποιείται το έλαιο από την έκθλιψη των σπόρων.

Τι κάνει

Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση σπόρων chia , αποτοξινώνει τον οργανισμό, του δίνει ενέργεια και επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Επιπλέον, η σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα που προσφέρουν, ενδεχομένως βοηθά στην καταπολέμηση του συσσωρευμένου λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Τέλος, χάρη στην ιδιότητά τους να απορροφούν πάνω από 10 φορές το βάρος τους σε νερό και στις φυτικές ίνες τους που σχηματίζουν μια μορφή ζελ στο στομάχι, επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης και δημιουργούν αίσθημα πληρότητας, βοηθώντας έτσι στην απώλεια βάρους-όχι, οι ίδιοι οι σπόροι chia δεν αδυνατίζουν! Σαν ενεργό συστατικό στις καλλυντικές συνθέσεις, το έλαιο από σπόρους chia, έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση σε λιπαρά οξέα από οποιαδήποτε άλλη φυτική πηγή, η αντιοξειδωτική του δράση είναι 30% ισχυρότερη από αυτήν των βατόμουρων και είναι πλούσιο σε μέταλλα. Αυξάνει τα επίπεδα ενυδάτωσης στο δέρμα, καταπολεμά τις φλεγμονές και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες τη βασική αιτία πρόωρης γήρανσης. Τα θρεπτικά συστατικά του ενισχύουν τη σύνθεση πρωτεϊνών-για το λόγο αυτό είναι ευεργετικό και για την υγεία των μαλλιών και των νυχιών- και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία αλλά και την επανόρθωση των κυττάρων και των ιστών της επιδερμίδας.

Risk factor

Το έλαιο σπόρων chia θεωρείται ασφαλές συστατικό για καλλυντική χρήση

INGREDIENTS LIST A-Z

Ουσία φυσικής προέλευσης