Argan oil | Αργανέλαιο

Τι είναι

Το έλαιο Argan ή αργανέλαιο προέρχεται από την έκθλιψη των σπόρων του κουκουτσιού των καρπών του δένδρου Arganier (Argania spinosa) . Αποτελείται σε ποσοστό 99% από τριγλυκερίδια λιπαρών οξέων. Είναι πλούσιο σε λινολεϊκό οξύ, ω6, ω3 και α-λινολεϊκό οξύ, ενώ το ασαπωνοποίητο μέρος του, περιέχει τοκοφερόλες, δηλαδή βιταμίνη Ε και στερόλες.

Τι κάνει

Το έλαιο argan, προσφέρει πολλαπλή δράση στο δέρμα και τα μαλλιά: 1. Προστατεύει και επανορθώνει το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας στο πρόσωπο και το σώμα. 2. Αντιμετωπίζει την ξηρότητα της ώριμης επιδερμίδας 3. Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, διεγείρει τις ανταλλαγές και την οξυγόνωση των κυττάρων και τους παρέχει θρεπτικά συστατικά. 4. Καταπολεμά τη φυσιολογική γήρανση του δέρματος, προλαμβάνει την εμφάνιση ρυτίδων και την απώλεια ελαστικότητας. 5. Δυναμώνει εύθραυστα νύχια και μαλλιά, προστατεύει την τρίχα από τις ακτίνες UV και τα χημικά των βαφών, ενυδατώνει και περιποιείται το τριχωτό της κεφαλής.

Risk factor

Το έλαιο argan, σε καθαρή μορφή, θεωρείται ασφαλές συστατικό για καλλυντική χρήση.

INGREDIENTS LIST A-Z

Ουσία φυσικής προέλευσης