Apricot Kernel Oil | Έλαιο Βερίκοκου

Τι είναι

Ένα υψηλής ποιότητας φυτικό έλαιο, ανοιχτού χρώματος, με ελαφρύ ευχάριστο άρωμα, που προέρχεται από την ψυχρή έκθλιψη των αποξηραμένων πυρήνων (των κουκουτσιών) των καρπών της βερικοκιάς ( Prunus armeniaca) . Περιέχει κυρίως ολεϊκό (58-66%), παλμιτικό και λινολεϊκό οξύ , βιταμίνες Α, Ε, C Β1, Β2, Β6 και Β17. Σε καλλυντικές συνθέσεις χρησιμοποιείται είτε στην καθαρή μορφή του ή σαν υδρογονωμένο έλαιο βερίκοκου.

Τι κάνει

Χάρη στην παρουσία της βιταμίνης Ε και του ολεϊκού οξέως (ω-9), το έλαιο βερίκοκου έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ισχυρή αναπλαστική και μαλακτική δράση. Καταπραΰνει τους ερεθισμούς και προσφέρει εξαιρετική θρέψη και ενυδάτωση (εμποδίζει την απώλεια νερού) στην αφυδατωμένη επιδερμίδα, στα ξηρά και σκασμένα χέρια και στα μαλλιά, χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας. Οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α, C και βέβαια η Ε περιορίζουν τη φθορά του κολλαγόνου της επιδερμίδας από τις ελεύθερες ρίζες, προλαμβάνοντας έτσι την εμφάνιση ρυτίδων και χαλάρωσης. Εκτός από τη σύνθεση πολλών καλλυντικών προϊόντων (κρέμες και balm, έλαια για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά, σαμπουάν, κοντίσιονερ και μάσκες) , το έλαιο βερίκοκου χρησιμοποιείται ευρύτατα στην αρωματοθεραπεία καθώς αποτελεί ιδανικό έλαιο βάσης –με την προσθήκη αιθέριων ελαίων χαμομηλιού, τριαντάφυλλου ή γιασεμιού σχηματίζεται ένα πολύ ήπιο λάδι για μασάζ.

Risk factor

Είναι ήπια φαγεσωρογόνο (ενδέχεται να δημιουργήσει μαύρα στίγματα στις λιπαρές επιδερμίδες). Σπάνια μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις. Σε γενικές γραμμές πάντως θεωρείται ασφαλές συστατικό για καλλυντική χρήση.

INGREDIENTS LIST A-Z

Ουσία φυσικής προέλευσης