Blackcurrant oil (Ribes nigrum) | Φραγκοστάφυλο (Έλαιο)

Τι είναι

Το έλαιο μαύρου φραγκοστάφυλου προέρχεται από την ψυχρή έκθλιψη των σπόρων του καρπού (ένα είδος μούρων) ενός μικρού θυσανώδους θάμνου που ευδοκιμεί σε υγρά και δροσερά κλίματα.. Είναι πηγή μετάλλων και ιχνοστοιχείων (κάλιο, ασβέστιο και σίδηρο), βιταμινών (C , B, P, Ε, και προβιταμίνη Α) , γ-λινολενικού οξέος (Ωμέγα 6) και στεαριδονικού οξέος (Ωμέγα 3). Μάλιστα, η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C πολύ μεγαλύτερη από ό,τι στα πορτοκάλια! Είναι επίσης πλούσιο σε πολυφαινόλες, φυτικές ουσίες με αντιοξειδωτική δράση.

Τι κάνει

Τα αντιοξειδωτικά συστατικά του έλαιου φραγκοστάφυλου προστατεύουν αποτελεσματικά την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες και προλαμβάνουν τα σημάδια πρόωρης γήρανσης. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε απαραίτητα λιπαρά οξέα (27-34%), συμβάλλει στην θρέψη, την ενυδάτωση και την ανάκτηση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας της επιδερμίδας. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, το κάνουν ιδανικό για την ξηρή, ευαίσθητη και εξασθενημένη επιδερμίδα. Επιπλέον, όταν εμπλουτίζει τη σύνθεση προϊόντων για τα μαλλιά, βοηθά στη μείωση της ψαλίδας και του σπασίματος, στη γρήγορη ανάπτυξη της τρίχας, στην πρόληψη της τριχόπτωσης και στην καταπολέμηση της ξηροδερμίας. Τέλος, χρησιμοποιείται σε προϊόντα φροντίδας νυχιών (μαλακώνει τα πετσάκια).

Risk factor

Το έλαιο φραγκοστάφυλου θεωρείται ασφαλές συστατικό για καλλυντική χρήση.

INGREDIENTS LIST A-Z

Ουσία φυσικής προέλευσης