Sweet Almond Oil | Αμυγδαλέλαιο

Τι είναι

Το αμυγδαλέλαιο προέρχεται από την ξηρή έκθλιψη των καρπών του φυτού Προύμνη η Γλυκεία (Prunus Amygdalus Dulcis) . Είναι πλούσιο σε λινολεϊκά τριγλυκερίδια, ολεϊκό και παλμιτικό οξύ, πρωτεΐνες, βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, D και Ε, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και ιχνοστοιχεία όπως ποτάσιο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο, συστατικά συμβατά με τα λιπίδια του δέρματος.

Τι κάνει

Το αμυγδαλέλαιο χρησιμοποιείται παραδοσιακά από τους αρωματοθεραπευτές ως βασικός φορέας διάλυσης των αιθέριων ελαίων, αλλά και ως βασικό φυτικό λάδι για μασάζ- ιδανικό ακόμα και για βρέφη- καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού και χαλαρώνει τους μυς. Χάρη στις καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, μπορεί να αντιμετωπίσει τις φλεγμονές του δέρματος, να συμβάλλει στην επούλωση μικροτραυματισμών και στην αποκατάσταση της ερεθισμένης ή ξηρής επιδερμίδας, ενώ τα θρεπτικά συστατικά του το κάνουν ένα άριστο μαλακτικό συστατικό που αποκαθιστά το φυσικό pH και βελτιστοποιεί τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος και των μαλλιών. Έχει ευχάριστη υφή, απορροφάται εύκολα από την επιδερμίδα και βοηθά στον καθαρισμό της από ρύπους –για το λόγο αυτό το συναντάμε συχνά σε προϊόντα ντεμακιγιάζ- αλλά και από άλλα έλαια! Μάλιστα, τα λιπαρά οξέα που περιέχει συμβάλλουν στην απομάκρυνση του σμήγματος από τους πόρους της επιδερμίδας. Σύμφωνα με μια πανεπιστημιακή μελέτη που δημοσιεύτηκε πριν λίγα χρόνια στο "Journal of Cosmetic Dermatology" , η τοπική εφαρμογή αμυγδαλέλαιου μπορεί να επανορθώσει τις βλάβες από την έκθεση της επιδερμίδας στην υπεριώδη ακτινοβολία. Στα οφέλη, τέλος, του πολύτιμου αυτού ελαίου συγκαταλέγονται, η ήπια απολεπιστική του δράση, η διέγερση του κυτταρικού μεταβολισμού και η διατήρηση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας του δέρματος.

Risk factor

Το αμυγδαλέλαιο είναι ασφαλές για καλλυντική χρήση, με εξαίρεση τα άτομα που είναι αλλεργικά στα αμύγδαλα. Μάθετε περισσότερα για τα συστατικά των καλλυντικών

INGREDIENTS LIST A-Z

Ουσία φυσικής προέλευσης