Passiflora incarnate (extract)) | Πασιφλόρα (εκχύλισμα)

Τι είναι

Ενδημικό αναρριχητικό φυτό της Αμερικανικής ηπείρου.Η ανήκει στην οικογένεια Passifloraceae και ευδοκιμεί σε τροπικά υγρά και θερμά εδάφη. Αρκετά από τα 600 περίπου είδη του απαντώνται και στην Ευρώπη. Ανήκει στα φαρμακευτικά φυτά. Το εκχύλισμα από τα άνθη της πασιφλόρας, πλούσιο σε καροτενοειδή και φλαβονοειδή, χρησιμοποιείται από την κοσμητολογία.

Τι κάνει

Τα χημικά συστατικά του εκχυλίσματος πασιφλόρας έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Για τον λόγο αυτό εμπλουτίζει τις φόρμουλες καλλυντικών προϊόντων προστασίας της επιδερμίδας από τις ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον, χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση του χρησιμοποιείται για να καταπραΰνει τη στρεσαρισμένη επιδερμίδα –ιδίως σε κρέμες νύχτας-, το ερύθημα που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο, τη φλόγωση του δέρματος στη διάρκεια της εμμηνόπαυσης αλλά και την ερυθρότητα από τις φαρμακευτικές αγωγές κατά της ακμής. Τέλος απαντάται και σε προϊόντα που καταπραΰνουν το ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής.

Risk factor

Το εκχύλισμα πασιφλόρας θεωρείται ασφαλές συστατικό για καλλυντική χρήση

INGREDIENTS LIST A-Z

Ουσία φυσικής προέλευσης