Activated charcoal/carbon | Ενεργός άνθρακας

Τι είναι

Ο ενεργός άνθρακας είναι φυσικό συστατικό. Η πρώτη ύλη, μια λεπτή, άοσμη, άγευστη μαύρη σκόνη, προέρχεται από το κάρβουνο καμένου ξύλου, από ίνες φυτών (π.χ. κοκοφοίνικα, μπαμπού, φλοιό καρύδας κ.α. ) ή πριονίδι . Για να μετατραπεί σε ενεργό άνθρακα-η πιο καθαρή μορφή άνθρακα- υποβάλλεται σε μια ειδική επεξεργασία (ελεγχόμενη θέρμανση και οξείδωση) που της προσδίδει εξαιρετικά πορώδη επιφάνεια και της επιτρέπει να δεσμεύει ουσίες πολλαπλάσιες από το βάρος της. Στη βιομηχανία καλλυντικών χρησιμοποιείται σε προϊόντα για λιπαρές ή ακνεϊκές επιδερμίδες , σε μάσκες, scrub , κρέμες και σαπούνια για βαθύ καθαρισμό, απολέπιση και αποτοξίνωση, σε σαμπουάν και σε λευκαντικές οδοντόκρεμες.

Τι κάνει

Λειτουργεί σαν μαγνήτης που παγιδεύει και απορροφά τους περιβαλλοντικούς ρύπους , τα μικροσωματίδια, τις τοξίνες , τα κατάλοιπα του μακιγιάζ και το σμήγμα από την επιφάνεια της επιδερμίδας, 200 φορές καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο συστατικό καθαρισμού. Η απορροφητικότητα και οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που διαθέτει τον κάνουν ιδανικό συστατικό για τις λιπαρές και με τάση ακμής επιδερμίδες . Επιπλέον, χάρη στη αντιφλεγμονώδη δράση του χρησιμοποιείται σε συνθέσεις που καταπραΰνουν τους ερεθισμούς όπως και σε προϊόντα που προλαμβάνουν τα σημάδια πρόωρης γήρανσης.

Risk factor

O ενεργός άνθρακας είναι ασφαλές συστατικό για καλλυντική χρήση

INGREDIENTS LIST A-Z

Ουσία φυσικής προέλευσης