Yellow poppy extract (glaucium flavum) | Κίτρινη παπαρούνα (εκχύλισμα)

Τι είναι

Διετές αρωματικό και φαρμακευτικό φυτό με κίτρινα άνθη . Ανήκει στην οικογένεια Papaveraceae και ευδοκιμεί σε παραθαλάσσιες περιοχές της Ευρώπης. Η ρίζα του είναι δηλητηριώδης. Στην αρχαιότητα το χρησιμοποιούσαν σαν καθάρσιο.

Τι κάνει

Πρόσφατες κοσμητολογικές μελέτες έδειξαν ότι το εκχύλισμα της κίτρινης παπαρούνας περιέχει γλαυκίνη, μια χημική ουσία η οποία ενθαρρύνει τα υπάρχοντα λιποκύτταρα να απελευθερώσουν λίπος, εμποδίζει την ανάπτυξη νέων λιποκυττάρων, μειώνει την κατακράτηση νερού από τα κύτταρα και συγχρόνως ευνοεί την παραγωγή νέων ινών κολλαγόνου από τους ινοβλάστες. Λόγω των ιδιοτήτων της γλαυκίνης, το εκχύλισμα κίτρινης παπαρούνας χρησιμοποιείται τελευταία σε πολλές αντικυτταριτιδικές και συσφιγκτικές καλλυντικές συνθέσεις .

Risk factor

Θεωρείται ασφαλές συστατικό για καλλυντική χρήση

INGREDIENTS LIST A-Z

Ουσία φυσικής προέλευσης