Tocopherols | Τοκοφερόλες

Τι είναι

Ομάδα λιποδιαλυτών χημικών ενώσεων, με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Περιέχονται κυρίως σε φυτικά έλαια (π.χ , σιτέλαιο, ηλιέλαιο κλπ), κυκλοφορούν ωστόσο και σε συνθετική μορφή. Η δραστικότερη, η α-τοκοφερόλη είναι η γνωστή βιταμίνη Ε.

Τι κάνει

Σε καθαρή (αδιάλυτη) μορφή ή , συχνότερα, σε μορφή εστέρα (Tocopheryl acetate), χρησιμοποιούνται ευρύτατα σε καλλυντικές συνθέσεις για την προστασία από τις ελεύθερες ρίζες, την ενυδάτωση και την ενδυνάμωση του υδρολιπιδικού φραγμού της επιδερμίδας.

Risk factor

Κατατάσσονται στα ασφαλή συστατικά των καλλυντικών.

INGREDIENTS LIST A-Z

Φυσικό/Συνθετικό συστατικό