Kojic acid | Κοζικό οξύ

Τι είναι

Μεταβολικό προϊόν από ορισμένα είδη μυκήτων (Aspergillus και Penicillium). Παράγεται κατά τη διαδικασία ζύμωσης του ρυζιού (koji ονομάζεται στα ιαπωνικά ο μύκητας Aspergillus) που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του ιαπωνικού ποτού σακέ.

Τι κάνει

Εμποδίζει την παραγωγή μελανίνης , αναστέλλοντας τη δράση του ενζύμου τυροσινάση . Αποχρωματίζει τις καφέ κηλίδες και τις πανάδες και είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία του μελάσματος. Θεωρείται η δεύτερη πιο δραστική λευκαντική ουσία, μετά την υδροκινόνη,

Risk factor

Το κοζικό οξύ ενδέχεται να ερεθίσει την επιδερμίδα. Επιπλέον προκαλεί φωτοευαισθησία και αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής γι αυτό η εφαρμογή του θα πρέπει πάντα να συνοδεύεται από ισχυρή αντιηλιακή προστασία .

INGREDIENTS LIST A-Z

Προϊόν βιοτεχνολογίας