Lactic acid | Γαλακτικό οξύ

Τι είναι

Ένα από τα ισχυρότερα άλφα υδροξυ-οξέα. Προέρχεται από το γάλα, αλλά παράγεται και συνθετικά για καλλυντική χρήση. Ο οργανισμός μας επίσης παράγει γαλακτικό οξύ κατά τη διάρκεια έντονης μυϊκής άσκησης.

Τι κάνει

Το γαλακτικό οξύ είναι μαλακτικός και ενυδατικός παράγοντας. Προσφέρει ήπια απολέπιση. Επιπλέον έχει αντιγηραντική δράση γιατί καταπολεμά τις δυσχρωμίες και απαλύνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Risk factor

Ενδέχεται να προκαλέσει ήπιο ερεθισμό σε ευαίσθητες επιδερμίδες και σπανιότερα φωτοευαισθησία. Συνιστάται η χρήση αντιηλιακής προστασίας.

INGREDIENTS LIST A-Z

Φυσικό/Συνθετικό συστατικό