Retinol | Ρετινόλη

Τι είναι

Ένα λιποδιαλυτό παράγωγο της βιταμίνης Α με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό ο οποίος τη μετατρέπει σε ρετινοϊκό οξύ.

Τι κάνει

Η ρετινόλη θεωρείται ως ένα από τα αποτελεσματικότερα αντιγηραντικά συστατικά. Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, επιταχύνει τον κυτταρικό μεταβολισμό, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, ενυδατώνει την επιδερμίδα και βελτιώνει τον χρωματικό της τόνο.

Risk factor

Ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμό στις ευαίσθητες επιδερμίδες ιδιαίτερα κάτω από την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας. Για τον λόγο αυτό συνιστάται η χρήση της τη νύχτα. Ωστόσο η βιομηχανία καλλυντικών κατόρθωσε να ξεπεράσει τα προβλήματα αυτά και ανέπτυξε συνθέσεις με ρετινόλη νέας τεχνολογίας, απόλυτα ασφαλείς για την επιδερμίδα

INGREDIENTS LIST A-Z

Συνθετικό συστατικό