Propylene Glycol | Προπυλενογλυκόλη

Τι είναι

Συνθετικός διαλύτης. Άχρωμη, κολλώδης, γλυκιά οργανική αλκοόλη με υγροσκοπικές ιδιότητες

Τι κάνει

Ενυδατώνει την ξηρή επιδερμίδα. Βοηθά επίσης στο να σταθεροποιηθούν οι φόρμουλες των καλλυντικών (χρησιμοποιείται ως γαλακτωματοποιητής) και να απορροφηθούν τα ενεργά συστατικά τους ευκολότερα από το δέρμα.

Risk factor

Μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ερεθισμό στην επιδερμίδα και έχει κατηγορηθεί για αλλεργικές αντιδράσεις. Πολλές εταιρείες έχουν πάψει να την χρησιμοποιούν.

INGREDIENTS LIST A-Z

Συνθετικό συστατικό