Ethanolamines | Αιθανολαμίνες

Τι είναι

Αζωτούχες οργανικές ενώσεις, αμινοπαράγωγα της αιθυλικής αλκοόλης. Οι πιο γνωστές είναι η διαιθανολαμίνη (DEA) και η τριαιθανολαμίνη (ΤΕΑ).

Τι κάνει

Χρησιμοποιούνται ευρύτατα από την βιομηχανία καλλυντικών σαν ρυθμιστές του pH και του ιξώδους (διευκολύνουν την ανάμειξη νερού και ελαίου) μιας σύνθεσης,. Τέλος προστίθενται στη σύνθεση των σαμπουάν, των σαπουνιών και των αφρόλουτρων γιατί δημιουργούν πλούσιο, κρεμώδη αφρό.

Risk factor

Έχουν κατηγορηθεί για πρόκληση ερεθισμών ή αλλεργικών αντιδράσεων στην επιδερμίδα και για τοξικότητα, σε περιπτώσεις παρατεταμένης χρήσης ή που η συγκέντρωσή τους σε μια φόρμουλα ξεπερνά το 5%. Πολλές εταιρείες έχουν αντικαταστήσει τις αιθανολαμίνες με άλλα, ηπιότερα συστατικά.

INGREDIENTS LIST A-Z

Συνθετικό συστατικό