Mineral oil | Ορυκτό έλαιο

Τι είναι

Παράγωγο (υγρή γέλη) πετρελαίου με διάφανη, άοσμη σύσταση

Τι κάνει

Ενυδατώνει την ξηρή επιδερμίδα και συγχρόνως μειώνει τη διαδερμική απώλεια νερού κατά 40% περίπου. Χρησιμοποιείται επίσης στη σύνθεση μαλακτικών προϊόντων για τα μαλλιά.

Risk factor

Έχει κατηγορηθεί μεταξύ άλλων ότι φράζει τους πόρους της επιδερμίδας και δημιουργεί μαύρα στίγματα , ότι προκαλεί πρόωρη γήρανση και ότι είναι καρκινογόνο. Αν και αρκετές από τις κατηγορίες αυτές δεν ευσταθούν, πολλές εταιρείες καλλυντικών έχουν πάψει να χρησιμοποιούν mineral oils στα προϊόντα τους.

INGREDIENTS LIST A-Z

Συνθετικό συστατικό