Whey Proteins | Πρωτεΐνες γάλακτος

Τι είναι

Το υδατοδιαλυτό μέρος (5% λακτόζη σε νερό, πλούσιο σε αμινοξέα) από την πήξη του αγελαδινού γάλακτος κατά τη διαδικασία παραγωγής τυριού ονομάζεται ορός γάλακτος (το γνωστό μας ξινόγαλα). Οι πρωτεΐνες γάλακτος που εμπλουτίζουν τις φόρμουλες των καλλυντικών, είναι βιοτεχνολογικής προέλευσης (πολυπεπτίδιο) .

Τι κάνει

Οι πρωτεΐνες γάλακτος ως συστατικό καλλυντικών δημιουργούν ένα υγροσκοπικό φιλμ στην κερατίνη στιβάδα που δεσμεύει την υγρασία. Έχουν επίσης ισχυρή μαλακτική δράση. Χρησιμοποιούνται σε ενυδατικές και αντιγηραντικές συνθέσεις , καθώς και σε προϊόντα για τα μαλλιά και τα νύχια.Μελέτες έχουν δείξει ότι η περιεκτικότητα του ορού γάλακτος σε γλουταθειόνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, συμβάλλει στην καταπολέμηση των σημαδιών πρόωρης γήρανσης αλλά και στην ενδυνάμωση των μυών -για τον λόγο αυτό οι πρωτεΐνες γάλακτος εμπλουτίζουν τη σύνθεση και πολλών συμπληρωμάτων διατροφής που απευθύνονται σε αθλητές.

Risk factor

Θεωρείται ασφαλές συστατικό

INGREDIENTS LIST A-Z

Προϊόν βιοτεχνολογίας