AHA | Άλφα υδροξυ-οξέα φρούτων

Τι είναι

Οργανικά μόρια της τάξης των οξέων-αλκοολών τα οποία περιέχονται σε φρούτα και σε ορισμένες τροφές. Τα γνωστότερα είναι το γλυκολικό οξύ (σακχαροκάλαμο), το γαλακτικό οξύ (ξινόγαλα), το μηλικό οξύ (μήλα), το κιτρικό οξύ (εσπεριδοειδή, ανανάς) και το ταρταρικό οξύ (σταφύλι, κρασί).

Τι κάνει

Στην πλειοψηφία τους τα ΑΗΑ έχουν κερατολυτικές ιδιότητες , μειώνουν δηλαδή την συγκολλητική ικανότητα των κερατινοκυττάρων της επιδερμίδας επιταχύνοντας την απολέπισή τους . Επίσης αυξάνουν το πάχος των βαθύτερων στιβάδων της και ενεργοποιούν την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Χρησιμοποιούνται σε προϊόντα καθημερινής περιποίησης και αντιγηραντικές συνθέσεις , ή αυτόνομα ως μη επεμβατικές θεραπείες ανανέωσης και λάμψης (peeling).

Risk factor

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες από την χρήση των άλφα-υδροξυοξέων συνδέονται άμεσα με την περιεκτικότητα μιας καλλυντικής φόρμουλας σε ΑΗΑ. Πολλές επιδερμίδες και ειδικότερα, οι ευαίσθητες ενδέχεται να εμφανίσουν τοπικό ερεθισμό, αίσθημα καύσου, φαγούρα, συμπτώματα όμως που υποχωρούν εύκολα και γρήγορα.

INGREDIENTS LIST A-Z

Φυσικό/Συνθετικό συστατικό