Phenoxyethanol | Φαινοξυαιθανόλη

Τι είναι

Χημική σύνθεση γνωστή και ως αιθυλενο γλυκολ μονοφαινολ αιθέρας. Είναι ένας αιθέρας γλυκόλης, με αντιβακτηριδιακές και αντισηπτικές ιδιότητες που χρησιμοποιείται ως συντηρητικό

Τι κάνει

Προστατεύει τη φόρμουλα των καλλυντικών προϊόντων από την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων. Επίσης χρησιμοποιείται σαν σταθεροποιητικό συστατικό σε αρώματα

Risk factor

Μολονότι έχουν παρατηρηθεί ερεθιστικές αντιδράσεις όταν έρθει σε επαφή με τα μάτια και το δέρμα, θεωρείται ήπιο συντηρητικό, ασφαλές για χρήση σε καλλυντικές συνθέσεις. Σε πολλές από αυτές επιλέχθηκε για να αντικαταστήσει τα paraben. Ωστόσο δεν έχει την ίδια αποτελεσματικότητα.

INGREDIENTS LIST A-Z

Συνθετικό συστατικό