Octocrylene | Οκτοκρυλένιο

Τι είναι

Οργανική ουσία ( εστέρας) . Ένα άχρωμο, διαυγές ελαιώδες υγρό, ενεργό συστατικό πολλών αντηλιακών προϊόντων αλλά και βερνικιών νυχιών που παρασκευάζεται με συνθετικές μεθόδους .

Τι κάνει

Το οκτοκρυλένιο χρησιμοποιείται στη σύνθεση των αντηλιακών προϊόντων γιατί έχει την ιδιότητα να μετατρέπει την επικίνδυνη υπεριώδη ακτινοβολία σε υπέρυθρη (θερμότητα) απορροφώντας τις ακτίνες UVB καθώς και τις βραχείες UVA. Συγχρόνως προστατεύει το DNA των κυττάρων της επιδερμίδας από τις άμεσες βλάβες που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία. Επίσης προστατεύει καλλυντικές κρέμες από την αλλοίωση της φόρμουλάς τους από τις ακτίνες UV.

Risk factor

Ο FDA και η Ευρωπαϊκή Ένωση το κατατάσσουν στα ασφαλή συστατικά. Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένες επιστημονικές μελέτες , το οκτοκρυλένιο διαπερνά το δέρμα , δρα ως φωτοευαισθητοποιός ουσία και ευνοεί τον πολλαπλασιασμό των ελευθέρων ριζών . Επίσης έχει ενοχοποιηθεί ότι σε υψηλές συγκεντρώσεις (πολύ υψηλότερες από τη συνιστώμενη ) ενδέχεται να είναι τοξικό και καρκινογόνο (ορμονικός διαταράκτης) .

INGREDIENTS LIST A-Z

Συνθετικό συστατικό