Linoleic Acid (LA) | Λινελαϊκό οξύ

Τι είναι

Ένα πολυακόρεστο ωμέγα 6 λιπαρό οξύ. Ο οργανισμός μας έχει την ικανότητα να παράγει όλα τα λιπαρά οξέα που χρειάζεται εκτός από δύο: το λινελαϊκό και το α-λινολεϊκό οξύ. Αυτά θα πρέπει να τα λαμβάνει από τις τροφές και συγκεκριμένα από φυτικά έλαια. Στην κοσμητολογία το λινελαϊκό οξύ λαμβάνεται από δύο συγγενικά φυτά της τάξης των Αστερωδών: το Κάρθαμο, (Carthamus Tinctorius, safflower, ατρακτυλίδα, κνήκος ή ψευδοσαφράν ) και τον Ηλίανθο (Helianthus annuus, sunflower, ήλιος ή ηλιοτρόπιο)

Τι κάνει

Ενισχύει τις φυσικές άμυνες των κυττάρων της επιδερμίδας, ενισχύει τον μεταβολισμό τους και διεγείρει τη μικροκυκλοφορία. Χρησιμοποιείται ευρύτατα στα καλλυντικά ως αντιφλεγμονώδες και ενυδατικό συστατικό, σε προϊόντα ανάπλασης και θρέψης της ώριμης επιδερμίδας και σε συνθέσεις για την καταπολέμηση της λιπαρότητας και της ακμής. Τέλος, λινελαϊκό οξύ περιέχουν πολλά σαμπουάν, κοντίσιονερ και μάσκες για μαλλιά ταλαιπωρημένα από τεχνικές εργασίες και για το ευαίσθητο τριχωτό καθώς και αγωγές κατά της τριχόπτωσης .

Risk factor

Το λινελαϊκό οξύ κατατάσσεται στα ασφαλή συστατικά για καλλυντική χρήση.

INGREDIENTS LIST A-Z

Ουσία φυσικής προέλευσης