Sesame seed oil (Sesamum Indicum ) | Σησαμέλαιο (Σήσαμον το Ινδικό)

Τι είναι

Φυτικό έλαιο ανοιχτού κίτρινου χρώματος που εξάγεται με έκθλιψη από τους σπόρους ενός φυτού που ευδοκιμεί σε θερμές και ξηρές περιοχές και ονομάζεται Σήσαμον το Ινδικό (Sesamum Indicum ). Είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα (λινολεϊκό, ελαϊκό, στεατικό και παλμιτικό οξύ), πρωτεΐνες, βιταμίνες Β και Ε και αντιοξειδωτικά (λιγνάνες) .

Τι κάνει

Τα λιπαρά οξέα του σησαμέλαιου -όπως και τα παράγωγά του- που εμπλουτίζει τη σύνθεση πολλών καλλυντικών, λειτουργούν ως μαλακτικοί παράγοντες . Ο προστατευτικός φραγμός που σχηματίζει το σησαμέλαιο στην επιφάνεια της επιδερμίδας της προσφέρει ενυδάτωση, αντιοξειδωτική προστασία και εξαιρετική απαλότητα. Για τους ίδιους λόγους χρησιμοποιείται σε σαμπουάν και κοντίσιονερ (είναι ιδανικό για ξηρά μαλλιά που φριζάρουν) αλλά και στα κραγιόν . Τέλος, αρκετές επιστημονικές μελέτες έχουν αναδείξει την αντιγηραντική δράση του σησαμέλαιου , κυρίως λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Ε.

Risk factor

Το σησαμέλαιο και τα παράγωγά του (υδρογονωμένο σησαμέλαιο κλπ) κατατάσσονται στα ασφαλή συστατικά για καλλυντική χρήση. Ενδείκνυται όμως περισσότερο για ξηρές και όχι για λιπαρές επιδερμίδες.

INGREDIENTS LIST A-Z

Ουσία φυσικής προέλευσης