Pomegranate extract (Punica granatum) | Ρόδι (εκχύλισμα)

Τι είναι

Ο βρώσιμος καρπός ενός μικρού φυλλοβόλου δέντρου ή θάμνου, ενδημικού του Ιράν , που ευδοκιμεί και καλλιεργείται σε όλη τη Μεσόγειο και σε περιοχές με θερμό, υποτροπικό κλίμα. Ο χυμός, το εκχύλισμα του φλοιού , του άνθους και των σπόρων όπως και το έλαιο του ροδιού χρησιμοποιούνται ευρύτατα από την κοσμητολογία για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες .

Τι κάνει

Οι εντυπωσιακές αντιοξειδωτικές , αντιφλεγμονώδεις ,αντισηπτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες του ροδιού οφείλονται στις βιταμίνες Α, C και Ε , τα λιπαρά οξέα- πουνικικό οξύ- και τις πολυφαινολικές ουσίες -ανθοκυανίνες και το πανίσχυρο ελλαγικό οξύ-που περιέχει. Μάλιστα, τα αντιοξειδωτικά του είναι τριπλάσιας ποσότητας από ό, τι στο πράσινο τσάι και το κόκκινο κρασί. Επιστημονικές μελέτες της τελευταίας δεκαετίας, ανέδειξαν την προστατευτική του δράση από τους κινδύνους έκθεσης της επιδερμίδας στην υπεριώδη ακτινοβολία –οξειδωτικό στρες , φωτογήρανση, ακόμα και καρκίνος του δέρματος – χάρη στην ικανότητά του να παγιδεύει τις ελεύθερες ρίζες , αλλά και την επανορθωτική του δράση –ενυδατώνει σε βάθος , βοηθά στην ταχύτερη επούλωση των πληγών και καταπραΰνει τους ερεθισμούς από το ηλιακό έγκαυμα. Επίσης, χάρη στην παρουσία του ελλαγικού οξέως ,το εκχύλισμα ροδιού εμποδίζει τον σχηματισμό κηλίδων από τον ήλιο Το ελλαγικό οξύ Τέλος, μια εθνοφαρμακολογική έρευνα του 2005 απέδειξε ότι, η συνδυασμένη χρήση εκχυλίσματος σπόρων και φλούδας ροδιού διεγείρει τη σύνθεση προ- κολλαγόνου, παρατείνει τη ζωή των ινοβλαστών , αναστέλλει τη δράση των μεταλλοπρωτεϊνασών –ένζυμα που καταστρέφουν το κολλαγόνο- και ενισχύει την κυτταρική ανανέωση τόσο της επιδερμίδας όσο και του χορίου.

Risk factor

Θεωρείται απόλυτα ασφαλές για καλλυντική χρήση

INGREDIENTS LIST A-Z

Ουσία φυσικής προέλευσης