Liquorice extract (Glycyrrhiza glabra) | Γλυκόριζα (Γλυκύρριζα η λεία), εκχύλισμα

Τι είναι

Αυτοφυής, πολυετής πόα, η οποία φθάνει σε ύψος από 50 εκατοστά μέχρι 1 μέτρο. Οι χνουδωτοί βλαστοί της έχουν πέταλα με χαρακτηριστικό μοβ χρώμα. Οι ρίζες της γλυκόριζας είναι ξυλώδεις, διακλαδισμένες και φτάνουν τα 1-2 μέτρα . Συναντάται στην Μικρά Ασία, στην Ιταλία και την Ισπανία, στη Ρωσία αλλά και στην Ελλάδα, κυρίως στη Μακεδονία.

Τι κάνει

Το εκχύλισμα (έλαιο) της ρίζας του φυτού περιέχει λικοχαλκόνη και κυρίως γλυκιριζίνη, μία γλυκαντική ουσία 50 φορές πιο ισχυρή από τη σακχαρόζη. Και οι δύο ουσίες έχουν αποδεδειγμένη αντιφλεγμονώδη δράση. Στην κοσμητολογία, η γλυκόριζα χρησιμοποιείται σε εξειδικευμένες συνθέσεις για την καταπολέμηση της λιπαρότητας, καθώς, βοηθά στην εξισορρόπηση της παραγωγής σμήγματος και καταπραΰνει τους ερεθισμούς της ακνεϊκής επιδερμίδας. Σύμφωνα με μελέτες, το γλυκυρετινικό οξύ που επίσης περιέχει , αναστέλλει την δράση της τυροσινάσης, του ενζύμου που διεγείρει την παραγωγή μελανίνης. Για το λόγο αυτό εμπλουτίζει σε συνδυασμό με άλλα ενεργά συστατικά - άλφα και βήτα υδροξυοξέα, φυτικά έλαια και άλατα- τη σύνθεση πολλών καλλυντικών προϊόντων που καταπολεμούν τις δυσχρωμίες και τις πανάδες.

Risk factor

Το εκχύλισμα γλυκόριζας θεωρείται ασφαλές συστατικό

INGREDIENTS LIST A-Z

Ουσία φυσικής προέλευσης