Moringa Oleifera (extract, oil) | Μορίνγκα (εκχύλισμα, έλαιο)

Τι είναι

Το Μορίνγκα είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται σε περιοχές της Ασίας και της Αφρικής. Περιλαμβάνει 13 είδη, από μικρούς θάμνους μέχρι μεγάλα δέντρα και ανήκει στην οικογένεια των ανθοφόρων φυτών Moringaceae. Το πιο διαδομένο είδος είναι το Moringa Oleifera, ένα γρήγορα αναπτυσσόμενο, ανθεκτικό στην ξηρασία δέντρο, ενδημικό της βορειοδυτικής Ινδίας- στους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Εξαιτίας των μακρών, λεπτών λοβών του, οι Άγγλοι το ονόμασαν "drumstick tree". Όλα τα μέρη του φυτού, κυρίως όμως τα φύλλα και οι καρποί του είναι σημαντική πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων.

Τι κάνει

Οι ενυδατικές, θρεπτικές, αναπλαστικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες του εκχυλίσματος από τον καρπό του Moringa Oleifera , όπως και το έλαιο των σπόρων του , έχουν αξιοποιηθεί ευρύτατα από την κοσμητολογία, ιδιαίτερα σε καλλυντικές φόρμουλες που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ορμονικής γήρανσης στην επιδερμίδα κατά την εμμηνόπαυση. Σύμφωνα με μελέτες , τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που περιέχει, καταπολεμούν την ξηρότητα της ώριμης επιδερμίδας, επαναδομώντας τα λιπίδια της κερατίνης στιβάδας. Οι πολυφαινόλες του προστατεύουν τα κύτταρα από την οξείδωση. Οι ορμόνες του φυτού –κυτοκίνες- προλαμβάνουν τη φθορά των ιστών της επιδερμίδας . Τέλος, στο έλαιο Μορίνγκα ,οι βιταμίνες Α και C ενισχύουν το κολλαγόνο και συμβάλλουν στην απάλυνση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων ενώ η βιταμίνη Ε προστατεύει την επιδερμίδα και καταπραΰνει τις φλεγμονές.

Risk factor

Τόσο το εκχύλισμα όσο και το έλαιο Μορίνγκα, θεωρούνται ασφαλή για καλλυντική χρήση

INGREDIENTS LIST A-Z

Ουσία φυσικής προέλευσης