Ginger ( Zingiber officinale root extract) | Τζίντζερ (εκχύλισμα ρίζας Ζιγγίβερης της φαρμακευτικής)

Τι είναι

Το εκχύλισμα τζίντζερ (ονομάζεται και πιπερόριζα) προέρχεται από το κονδυλόμορφο ρίζωμα του φυτού Ζιγγίβερις η φαρμακευτική (Zingiber officinale), ένα είδος καλαμιάς με μακριά λογχοειδή φύλλα και λευκά, ροζ ή κιτρινοπράσινα άνθη που φύεται σε υγρά εδάφη στην Ασία, την Ανατολική Αφρική και την Καραϊβική. Η σαρκώδης ρίζα του έχει πικάντικη γεύση και έντονο άρωμα και χρησιμοποιείται φρέσκια ή αποξηραμένη. Εκτός από το εκχύλισμα κυκλοφορεί σε μορφή σκόνης, αιθέριου ελαίου και βάμματος .

Τι κάνει

Το εκχύλισμα από το ρίζωμα του φυτού περιέχει μεγάλη ποσότητα αιθερίων ελαίων (ζιγγιβερίνη, ζιγγιβερόλη, φελανδρίνη, βορνεόλη, κινεόλη κ.α) με αντιβακτηριδιακή δράση, ελαιορητίνες (ginger oil), τερπένες με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, βιταμίνες Β6 και C, φολικό οξύ, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ιχνοστοιχεία και μέταλλα ( μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο και νάτριο) και πάνω από 40 αντιοξειδωτικές ουσίες . Βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών, τονώνει τη μικροκυκλοφορία, ενεργοποιεί τη σύνθεση κολλαγόνου, βελτιώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και καταπολεμά τα σημάδια του στρες και της κούρασης. Το εκχύλισμα τζίντζερ χρησιμοποιείται σε αντιγηραντικές συνθέσεις, σε προϊόντα κατά της ακμής, κατά της τριχόπτωσης αλλά και σε κρέμες για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Risk factor

Το εκχύλισμα τζίντζερ θεωρείται ασφαλές συστατικό για καλλυντική χρήση. Αντίθετα, το έλαιο τζίντζερ ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμό αν έρθει σε απευθείας επαφή με την επιδερμίδα.

INGREDIENTS LIST A-Z

Ουσία φυσικής προέλευσης