Rosa Centifolia (extract) | Εκατοντάφυλλη τριανταφυλλιά (εκχύλισμα)

Τι είναι

Ποικιλία (υβρίδιο) άγριας τριανταφυλλιάς. Ανθίζει προς το τέλος της άνοιξης (Μάιο) κυρίως στη Γαλλία, το Μαρόκο και την Αίγυπτο. Το ύψος της ξεπερνάει το 1,5 μέτρο. Τα άνθη της εμφανίζονται σε αραιές δέσμες, έχουν πολλά πέταλα με απαλό ρόδινο χρώμα και είναι ιδιαίτερα αρωματικά.

Τι κάνει

Το αιθέριο έλαιο από το απόσταγμα των πετάλων της χρησιμοποιείται από την αρωματοποιία. Οι καρποί της όμως (το στέλεχος που μένει όταν αφαιρεθούν τα πέταλα) είναι πολύτιμη πηγή βιταμινών Α και C, ολεϊκού και α-λινολεϊκού οξέως, φλαβονοειδών, τανινών και β-καροτένιου. Το έλαιό τους (rose hip oil) έχει αντιφλεγμονώδη, επουλωτική και αντιρυτιδική δράση και χρησιμοποιείται ευρύτατα σήμερα από τη βιομηχανία καλλυντικών σε αντηγηραντικές συνθέσεις για την ενυδάτωση, την ενίσχυση του κυτταρικού μεταβολισμού, την καταπολέμηση των δυσχρωμιών και την ανάκτηση της φωτεινότητας της επιδερμίδας.

Risk factor

Το εκχύλισμα των καρπών της Rosa Centifolia θεωρείται ασφαλές συστατικό για καλλυντική χρήση.

INGREDIENTS LIST A-Z

Ουσία φυσικής προέλευσης