Ξενυχτήσατε; Ήπιατε λίγο παραπάνω; Πριν οι μικρές υπερβάσεις των γιορτών «γράψουν» στην επιδερμίδα σας, υιοθετήστε 10 απλές κινήσεις που θα τη βοηθήσουν να συνέλθει και να ξαναβρεί τη φρεσκάδα της μέχρι, τουλάχιστον, το … επόμενο  ξενύχτι.

post item

1. Το πάρτι τέλειωσε κι εσείς ονειρεύεστε τη στιγμή που θα χωθείτε κάτω από το ζεστό πάπλωμα. Προηγουμένως όμως, διαθέστε λίγα ακόμα λεπτά στη φροντίδα της επιδερμίδας σας .Έστω κι αν σας φαίνεται άθλος, απαλλάξτε την από το μακιγιάζ, τους ρύπους και τον καπνό των τσιγάρων που την κάνουν να ασφυκτιά, με ένα πλούσιο γαλάκτωμα και ολοκληρώστε την περιποίηση με μια κρέμα βαθιάς ενυδάτωσης και ανάπλασης. Tip: Πιείτε τουλάχιστον ένα ποτήρι νερό πριν κοιμηθείτε. Το αλκοόλ και το ξενύχτι έχουν ήδη αρχίσει να «κλέβουν» πολύτιμη υγρασία από τα κύτταρά σας.

2. Το αλκοόλ και το αλάτι (πχ των ξηρών καρπών) ευνοούν την κατακράτηση νερού. Για να μην ξυπνήσετε με πρησμένο πρόσωπο, πιείτε άφθονο νερό ή ένα αφέψημα και τοποθετήστε 2 μαξιλάρια κάτω από τα πόδια σας για να διευκολύνετε τη λεμφική κυκλοφορία.

3. Το επόμενο πρωί, προσπαθήστε να πιείτε μέσα σε δύο περίπου ώρες από τη στιγμή που θα ξυπνήσετε, τουλάχιστον 750ml υγρών όπως νερό, τσάι, φρέσκο χυμό-ο καφές δεν μετράει! Tip: ένα λεμόνι στυμμένο και αραιωμένο σε χλιαρό νερό θα βοηθήσει τον οργανισμό σας να αποτοξινωθεί και συγχρόνως θα ζωντανέψει τον τόνο της επιδερμίδας σας.

4. Μην παραλείψετε τον πρωινό καθαρισμό που θα απομακρύνει τα … τοξικά κατάλοιπα της προηγούμενης νύχτας- και θα προετοιμάσει την επιδερμίδα για το επόμενο βήμα φροντίδας, την εντατική ενυδάτωση .

5. Απλώστε μια πλούσια στρώση της ενυδατικής σας κρέμας -σαν μάσκα- σε πρόσωπο και λαιμό και χαλαρώστε για 10-15 λεπτά παίρνοντας συγχρόνως βαθιές εισπνοές. Θα βοηθήσετε την αφυδατωμένη από το αλκοόλ επιδερμίδα σας να ξεδιψάσει.

6. Αντιμετωπίστε τα πρησμένα βλέφαρα τοποθετώντας για 20 λεπτά δύο κομπρέσες με παγωμένο μαύρο τσάι .

7. Απαλύνετε τους μαύρους κύκλους της κούρασης κάτω από τα μάτια με μια κρέμα εμπλουτισμένη με ενυδατικούς παράγοντες, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά .

8. Για καλύτερα αποτελέσματα κάντε τις παρακάτω κινήσεις μασάζ: 1. Πιέστε με τον δείκτη την εσωτερική γωνία των ματιών και με ελαφρές πιέσεις διαγράψτε μια ημικυκλική τροχιά κατά μήκος των φρυδιών και φτάνοντας μέχρι τους κροτάφους. 2. Ανασηκώστε τα φρύδια με τη βοήθεια του δείκτη και του μέσο των δακτύλων, ξεκινώντας από την εσωτερική και προχωρώντας έως την εξωτερική γωνία των ματιών. 3. Ολοκληρώστε με κυκλικές κινήσεις μασάζ στην περιοχή των κροτάφων.

9. Αν αισθάνεστε τα χείλη σας ξηρά, αναζητήστε μια πολύ μαλακιά οδοντόβουρτσα, βουτήξτε την σε ζεστό νερό και τρίψτε τα με απαλές κυκλικές κινήσεις για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα της επιφανειακής στιβάδας. Στη συνέχεια στεγνώστε τα χείλη ταμπονάροντάς τα με μια πετσέτα και απλώστε ένα πλούσιο ενυδατικό lip balm.

10. Αν ετοιμάζεστε για το επόμενο ξενύχτι και οι αντοχές σας δεν είναι πια τόσο μεγάλες, μπείτε κάτω από το ντους, αφήστε το νερό να τρέξει με πίεση στους ώμους, τριφτείτε με ένα γάντι από λούφα και γεμίστε τις μπαταρίες σας με την αναζωογονητική ευωδιά των αιθέριων ελαίων. Ολοκληρώστε την περιποίηση απλώνοντας ένα πλούσιο ενυδατικό γαλάκτωμα. Tip: Ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο με άλατα θα σας βοηθήσει να αντέξετε τα ψηλοτάκουνα για ένα ακόμα βράδυ...

L.GR.MKT.12.2018.1186


<- Επιστροφή
Loading