Φραγμένοι πόροι, μαύρα στίγματα, περιστασιακά σπυράκια, επιδερμίδα που γυαλίζει. Η λιπαρότητα ταλαιπωρεί αμέτρητες  νέες γυναίκες 20, 30 ακόμα και 40 χρόνων . Μπορούμε να την ελέγξουμε και να κάνουμε τα «συμπτώματά» της λιγότερο ενοχλητικά; Εμείς λέμε, φυσικά ναι…

Η αλήθεια είναι πως σε μια λιπαρή επιδερμίδα, η ποσότητα του σμήγματος που παράγεται είναι γενετικά προκαθορισμένη. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά για να τη μειώσουμε, μόνο να την εξισορροπήσουμε. Εμείς όμως συχνά κάνουμε ένα λάθος. Στην προσπάθειά μας να γλιτώσουμε από την ενοχλητική γυαλάδα, υπερβάλλουμε με τον καθαρισμό ή χρησιμοποιούμε επιθετικές λοσιόν με οινόπνευμα , απογυμνώνοντας την επιδερμίδα, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, από τον όξινο μανδύα της, το πρώτο στρώμα της φυσικής της προστασίας με αποτέλεσμα το δέρμα μας να αμύνεται παράγοντας ακόμα περισσότερο σμήγμα …Επιπλέον, το στρώμα των νεκρών κυττάρων που σχηματίζεται στην επιφάνεια της επιδερμίδας όταν «στεγνώσει» από τα επιθετικά καθαριστικά μπορεί εύκολα να παγιδεύσει σμήγμα και βακτήρια και να οδηγήσει σε περισσότερα σπυράκια και μαύρα στίγματα.

Αυτά που θέλει η λιπαρή επιδερμίδα …

  1. Προϊόντα καθαρισμού ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες της, εμπλουτισμένα με ενεργά συστατικά- κατά προτίμηση φυτικά- και ήπιους καθαριστικούς και απολεπιστικούς παράγοντες που απελευθερώνουν τους πόρους, εξουδετερώνουν βακτήρια και απομακρύνουν το παραπανίσιο σμήγμα χωρίς να «στεγνώνουν» την επιδερμίδα.
  2. Τονωτική λοσιόν. Μπορεί πολλοί να αμφισβητούν τη χρησιμότητά της, ωστόσο, η ισχυρή δόση υγρασίας που προσφέρει είναι ευεργετική για τη λιπαρή επιδερμίδα .
  3. Ενυδάτωση στα μέτρα της. Δεν είναι όλες οι συνθέσεις ίδιες. Οι ενυδατικές συνθέσεις που απευθύνονται στη λιπαρή επιδερμίδα είναι ανάλαφρες, oil-free, έχουν υφή λεπτόρρευστου fluid ή gel .

…και αυτά που δεν θέλει

  1. Φόρμουλες με επιθετικούς αφριστικούς παράγοντες (Sulfates) , συνθετικά αρώματα και συστατικά που δημιουργούν έντονη αίσθηση καψίματος και ανεπιθύμητους ερεθισμούς.
  2. Τονωτικές λοσιόν με μεγάλη περιεκτικότητα σε αλκοόλ . Η ματ όψη που προσφέρουν προσωρινά, θα γίνει μπούμερανγκ για τη λιπαρή επιδερμίδα.
  3. Ενυδατικές κρέμες με πλούσια υφή-μπορεί να γίνουν αιτία για τον πολλαπλασιασμό ή την επιδείνωση των ατελειών (σπυράκια ή στίγματα) της λιπαρής ή με τάση ακμής επιδερμίδας.

Στην Origins ανακαλύψαμε …τα Zero Oil™zero_oil.jpg

ZERO_OIL_MOISTURE_OIL.jpgΜια σειρά ειδικά σχεδιασμένη για τη λιπαρή με τάση ακμής επιδερμίδα, ένα δυναμικό τρίο ZERO_OIL_TONER.jpg(καθαρισμός με το Deep Pore Cleanser, τόνωση με το Pore Purifying Toner και ενυδάτωση με την Oil-Free Moisture Lotion) που καταπολεμά την υπερβολική έκκριση σμήγματος και τις ατέλειες, λειαίνει την επιδερμίδα και της χαρίζει, ματ όψη.

Η φόρμουλα Zero Oil™ τα έχει όλα- εκτός από αυτά που δεν πρέπει! Σαλικυλικό οξύ που απολεπίζει ελαφρά και μειώνει οπτικά την εμφάνιση των πόρων. Μέντα που χαρίζει δροσιά στην επιδερμίδα και μια σειρά από φυτικά εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια που την περιποιούνται και την εξυγιαίνουν. Δεν περιέχει Paraben, φθαλικές ενώσεις, συνθετικά αρώματα και είναι Sulfate free.

Το μυστικό της όμως της σειράς Zero Oil™ είναι ένα και λέγεται Saw Palmetto.

sawpalmetto.jpgΤι είναι: Το Saw Palmetto (Serenoa serrulate, ελλ. Σερενόα η πριονωτή) είναι ένας μικρός φοίνικας – το ύψος του φτάνει το πολύ μέχρι 3 μέτρα- με κιτρινοπράσινα φύλλα και κόκκινους ή μαύρους καρπούς, που προέρχεται από τις Νοτιοανατολικές ακτές της Βόρειας Αμερικής. Πήρε το όνομά του από το σχήμα του αγκαθωτού κοτσανιού που βρίσκεται στη βάση κάθε φύλλου και έχει δόντια που μοιάζουν με πριόνι. Αναπτύσσεται αργά αλλά είναι ανθεκτικό και ζει πολλά χρόνια- κάποια φυτά φτάνουν τα 500-700 χρόνια ζωής! Οι αυτόχθονες κάτοικοι της Αμερικής, όπως ο Μάγιας και οι ινδιάνοι της φυλής Seminole, χρησιμοποιούσαν παραδοσιακά τους ώριμους καρπούς του ως κύρια τροφή αλλά και για να θεραπεύσουν διαταραχές του ουροποιητικού και αναπαραγωγικού συστήματος-ακόμα και σήμερα το εκχύλισμά τους περιέχεται σε συμπληρώματα διατροφής, για την ενίσχυση των ανδρικών ορμονών…

Τι μας προσφέρει. Τα τελευταία χρόνια αποδείχθηκε ότι ο καρπός του Saw Palmetto κάνει…θαύματα και στη λιπαρή επιδερμίδα! Χάρη στις ισχυρές αντισηπτικές και εξυγιαντικές του ιδιότητες, το εκχύλισμά του ελέγχει αποτελεσματικά την έκκριση σμήγματος, μειώνει τη γυαλάδα και συμβάλλει στην πρόληψη των ατελειών και την εμφάνιση ακμής. Δεν είναι άλλωστε λίγοι αυτοί που το συγκρίνουν σε αποτελεσματικότητα, με την παντοδύναμη βιταμίνη Α!

  Προς Αρχική σελίδα