Λίγο πριν την πρώτη επέτειο της Origins στην Ελλάδα επιχειρούμε ένα flash back στη σύντομη ιστορία του brand που, από ιδρύσεώς του, συνδυάζει ιδανικά το φυσικό πλούτο με την επιστήμη για να προσφέρει ευεξία στην επιδερμίδα και ευημερία στον πλανήτη γη.

1990. H Origins κάνει το ντεμπούτο της στις Η.Π.Α. Είναι η πρώτη πολυτελής εταιρεία καλλυντικών που ενσωματώνει τη φύση και τα συστατικά της σε προηγμένα τεχνολογικά προϊόντα που ανταποκρίνονται στη σύγχρονη πραγματικότητα και ανάγκες. Βασική δέσμευση της νεοσύστατης εταιρείας είναι να προάγει την υγεία και ευεξία της επιδερμίδας διασφαλίζοντας, ταυτόχρονα, τη μελλοντική βιωσιμότητα του οικοσυστήματος.2015_newlogo_black_single.jpg

Τι κάνει την Origins να ξεχωρίζει :

· Το δίπτυχο φύση+ επιστήμη αντικατοπτρίζεται ιδανικά σε άριστες ποιοτικά και υψηλής αποτελεσματικότητας φόρμουλες που συνδυάζουν φυτά και δραστικά ενεργά συστατικά από τη θάλασσα και το υπέδαφος με τη σύγχρονη, προηγμένη τεχνολογία.

· Με στόχο πάντα το μίνιμουμ δυνατό αποτύπωμα στο περιβάλλον οι συσκευασίες των προϊόντων είναι από ανακυκλώσιμα υλικά.

· Στον πλανήτη μας υπάρχουν πάνω από 10.000.000 είδη φυτών. Η Origins έχει ήδη ανακαλύψει κάποιες εκατοντάδες με ευεργετικές για την επιδερμίδα ιδιότητες. Κάθε χρόνο 400-600 περίπου μπαίνουν στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων του διάσημου brand. H εταιρεία συνεργάζεται με ένα περιορισμένο αριθμό έμπιστων προμηθευτών οι οποίοι οφείλουν να προσκομίζουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά που αποδεικνύουν ότι οι πρώτες ύλες είναι μη τοξικές και προέρχονται από καλλιέργειες που χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές.

· Δεν δοκιμάζει τα προϊόντα της σε ζώα.

· Συνεργάζεται με τοπικές επιχειρήσεις και γυναικείους συνεταιρισμούς με στόχο την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών.

· Στηρίζει προγράμματα αναδάσωσης σε όλο τον πλανήτη. Με βασικό « σύνθημα » τη φράση Green The Planet έχουν, ήδη, φυτευτεί 820.000 δέντρα σε πληγείσες περιοχές ! Και έπεται συνέχεια……Clear_Improvement.jpg

Mix & Mask- ένα επιτυχημένο trend γεννιέται…. Το πρώτο προϊόν είναι η μάσκα Clear Improvement TM Active για βαθύ καθαρισμό - το brand είναι διάσημο για τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων χάρη στη μεγάλη ποικιλία εξειδικευμένων συνθέσεων και το «μήνυμα» Mix & Mask - με ενεργό άνθρακα που λειτουργεί σαν «μαγνήτης», απομακρύνει τους ρύπους και απελευθερώνει άμεσα τους πόρους της επιδερμίδας. Το προϊόν αυτό που εξακολουθεί να βρίσκεται στο portfolio τηςOrigins και είναι το νούμερο #1 σε πωλήσεις στην Αμερική.

1991_fg-1.jpg1991. Η εταιρεία ανοίγει το πρώτο free standing store στην Harvard Square στην πόλη Cambridge της Μασαχουσέτης, που προσφέρει τη δυνατότητα στους πελάτες να «ανακαλύπτουν» μόνοι το προϊόν το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Δύο ακόμη καταστήματα- εκτός …γενέθλιας χώρας αυτήν τη φορά- το πρώτο στη Δανία και το δεύτερο, τον επόμενο χρόνο, στη Γερμανία κάνουν γνωστή την Origins στην Ευρώπη.1858210.jpg

1997. Η πρώτη κρέμα νύχτας του οίκου Night-A-Mins βασίζεται στις πολύτιμες αναζωογονητικές, αντιφλεγμονώδεις, τονωτικές και επουλωτικές ιδιότητες των μετάλλων για να προσφέρει πλούσια επανορθωτική και ενυδατική δράση. Στη σημερινή του εκδοχή είναι μια πλούσια ενυδατική και θρεπτική κρέμα που ενισχύει τον προστατευτικό φραγμό ενώ, χάρη σε ειδικά επιλεγμένα αιθέρια έλαια - neroli, orange, vanilia- προσφέρει άμεση χαλάρωση και ηρεμία.

dr-andrew-weil.jpg2005. Η Origins εγκαινιάζει τη συνεργασία της με το διάσημο ολιστικό γιατρό και συγγραφέα dr. Andrew Weil για τη δημιουργία της ομώνυμης σειράς Dr. Andrew Weil for Origins™ με προϊόντα που προσφέρουν προστασία και ενδυνάμωση στις ευαίσθητες επιδερμίδες.origins_environment-min.jpg

2009. Σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό American ForestsGlobal Releaf εγκαινιάζει το πρόγραμμα αναδάσωσης Plant- A- Tree.

Ginzing_eye_cream.jpg2010. H κρέμα ματιών GinZingRefreshing Eye Cream to Brighten and Depuff που αναζωογονεί την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, απαλύνει μαύρους κύκλους και μειώνει τα πρηξίματα είναι το πρώτο προϊόν της διάσημης ολοκληρωμένης, πλέον, σειράς περιποίησης που βασίζεται στην ευεργετική δράση της καφεΐνης και του ginseng.8816768_fpx.jpg

2011. Οι πολύτιμες αντιγηραντικές ιδιότητες που εντόπισαν οι επιστήμονες- ερευνητές της Origins στο εκχύλισμα Αnogeissus από το φλοιό του αειθαλούς δέντρου Anogeissus leiocarpus είναι η αφορμή για τη δημιουργία της σειράς Plantscription™. Ο ορός γίνεται το best seller προϊόν αφού έχει φτάσει να πωλούνται 15 στον αριθμό συσκευασίες ανά μία ώρα σε όλον τον κόσμο!

2017. Τα φυσικά προϊόντα Origins επανασυστήνονται στο ελληνικό κοινό από τον όμιλο Estée Lauder Hellas. Τα βρίσκουμε στα καταστήματα Sephora και online στο: www.sephora.gr.

  Προς Αρχική σελίδα