Τον αποκαλούν μαύρο διαμάντι, όχι μόνο για το χρώμα του αλλά και για τη μοναδική δράση του. Είναι ο ενεργός άνθρακας, ένας πανίσχυρος φυσικός μαγνήτης που απορροφά ρύπους, περιβαλλοντικές τοξίνες, σμήγμα και κάθε ίχνος σκόνης, αφήνοντας μόνο αίσθηση καθαριότητας και λάμψη στην επιδερμίδα.

Αν νομίζετε ότι η μαύρη σκόνη άνθρακα είναι μια σημερινή «εφεύρεση» κάνετε λάθος! Η πρώτη χρήση του για καθαρισμό, αποτοξίνωση αλλά και επούλωση των πληγών, χάνεται στα βάθη του χρόνου. Πρώτοι εκτιμούν την αξία του οι Αιγύπτιοι, το 1550 π.Χ.! Ο Ιπποκράτης μιλά για την ευεργετική δράση του σε γαστρεντερικές διαταραχές, ενώ οι καθαριστικές του ιδιότητες είναι γνωστές και στην Ασία-στην Ινδία όπως και στην Κίνα του 15ου αιώνα, στα χρόνια της δυναστείας των Μινγκ!

Στη Δύση είναι αλήθεια ότι άργησαν να τον εκτιμήσουν. Από τo 1831 όμως, όταν o Γάλλος χημικός Pierre-Fleurus Touéry απέδειξε ότι ο άνθρακας μπορεί να δεσμεύσει και να εξουδετερώσει ακόμα και μια θανατηφόρο δόση στρυχνίνης, ο ενεργός άνθρακας βρήκε τη θέση του στα …επείγοντα των νοσοκομείων, για την αντιμετώπιση των δηλητηριάσεων και της υπερβολικής δόσης ναρκωτικών αλλά και στα φίλτρα νερού για να δεσμεύει βακτήρια και βαρέα μέταλλα.

Και τώρα ήρθε η ώρα του να…μαγνητίσει, σαν active charcoal πλέον, τη βιομηχανία καλλυντικών και να γίνει -δικαίως- ένα από τα πιο δημοφιλή beauty trends. Τι είναι όμως ο ενεργός άνθρακας;

  • Πρώτα από όλα, ο άνθρακας είναι η λεπτή, άοσμη, άγευστη μαύρη σκόνη, που προέρχεται είτε από το κάρβουνο καμένου ξύλου, ή από ίνες φυτών (π.χ. κοκοφοίνικα, μπαμπού, φλοιό καρύδας κ.α. ). Για να μετατραπεί σε ενεργό άνθρακα (activated carbon ή charcoal) -η πιο καθαρή μορφή άνθρακα- υποβάλλεται σε μια ειδική επεξεργασία (ελεγχόμενη θέρμανση και οξείδωση) και η σκόνη αποκτά εξαιρετικά πορώδη επιφάνεια που της επιτρέπει να δεσμεύει ουσίες πολλαπλάσιες από το βάρος της. Στη βιομηχανία καλλυντικών χρησιμοποιείται σε προϊόντα για λιπαρές επιδερμίδες, κυρίως σε μάσκες, scrub, κρέμες και σαπούνια για βαθύ καθαρισμό, απολέπιση και αποτοξίνωση, σε σαμπουάν και σε λευκαντικές οδοντόκρεμες.
  • Ο ενεργός άνθρακας λειτουργεί σαν μαγνήτης που παγιδεύει και απορροφά τους περιβαλλοντικούς ρύπους , τα μικροσωματίδια, τις τοξίνες, τα κατάλοιπα του μακιγιάζ και το σμήγμα από την επιφάνεια της επιδερμίδας, 200 φορές original_clear_improvement active charcoal maskκαλύτερα από οποιοδήποτε άλλο συστατικό καθαρισμού. Η απορροφητικότητα και οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που διαθέτει τον κάνουν ιδανικό συστατικό για τις λιπαρές και με τάση ακμής επιδερμίδες .

Skingurus favourite: Origins, Clear Improvement, Active Charcoal Mask. Μια έξυπνη μάσκα καθαρισμού ειδικά σχεδιασμένη για τις μεικτές προς λιπαρές επιδερμίδες, με ενεργό άνθρακα από μπαμπού, λευκή άργιλο και λεκιθίνη, τρία φυσικά συστατικά που δρουν σε συνέργεια: Για την απορρόφηση κάθε ρύπου που φράζει τους πόρους αναλαμβάνει δράση ο άνθρακας-μαγνήτης. Η λευκή άργιλος απορροφά τις περιβαλλοντικές τοξίνες ενώ η λεκιθίνη διαλύει τις ακαθαρσίες . Αποτέλεσμα; Μια πεντακάθαρη, ματ, όμορφη επιδερμίδα!

Στα + ...το αναζωογονητικό άρωμά της, ένα μείγμα 100% φυσικών αιθέριων ελαίων γαρίφαλου, δεντρολίβανου και πράσινης μέντας!

  Προς Αρχική σελίδα