CONNECT:  
             

  SKINGURUS :: ΠΡΟΣΩΠΟ

8/2/2021

Άμεση αναζωογόνηση: πόσο εφικτή είναι;

Ξαφνική αφυδάτωση, θαμπό χρώμα, άτονη όψη, σκούροι κύκλοι κάτω από τα μάτια. Η επιδερμίδα …μιλάει και αναδεικνύει με το δικό της τρόπο το στρες που υφίσταται από το life style μας. Μπορούμε άραγε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό και να απαλλαγούμε άμεσα από τα ενοχλητικά σημάδια κόπωσης πριν αυτά εγκατασταθούν για τα καλά στο πρόσωπό μας;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

2/2/2021

3 συστατικά για χρήση με ...μέτρο

Συμβαίνει συχνά. Όταν η δράση ενός ενεργού συστατικού γίνεται ορατή ακόμη και με γυμνό μάτι σπεύδουμε να το αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό αψηφώντας τις αντοχές της επιδερμίδας που αντιδρά και το δείχνει…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

27/1/2021

Ορός με βιταμίνη C - η βάση της σωστής περιποίησης

Ξέρετε πολλά συστατικά που «παρεμβαίνουν» πολλαπλώς στις κυτταρικές λειτουργίες, ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ανεκτικότητα, είναι εξίσου δραστικά και στις πιο χαμηλές συγκεντρώσεις με ορατή, μάλιστα, αποτελεσματικότητα σε κάθε τύπο και ηλικία επιδερμίδας; Η βιταμίνη C είναι ίσως το μοναδικό ενεργό μόριο που συνδυάζει όλα τα παραπάνω. Γι’ αυτό και οι οροί που βασίζονται στην ευεργετική της δράση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

15/1/2021

Μένουμε ασφαλείς και στην... beauty routine

Ο σχολαστικός καθαρισμός των χεριών όπως και η προτροπή των ειδικών να αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας δεν είναι μόνο ένας τρόπος προστασίας από τον ιό. Eίναι η πρώτη από μία σειρά μικρές, καθημερινές υγιεινές συνήθειες, με πολλαπλά οφέλη στη ρουτίνα περιποίησης και τελικό αποδέκτη την ...επιδερμίδα μας, που αξίζει να ακολουθούμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

13/1/2021

​Ρετινόλη: Μια ντίβα με απαιτήσεις

Εδώ και 40 σχεδόν χρόνια θεωρείται "gold standard”, αφού είναι το μόνο συστατικό, μετά τα αντηλιακά φίλτρα, που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην αντιγηραντική περιποίηση βοηθώντας την επιδερμίδα να αντισταθεί στα σημάδια του χρόνου. Όπως όμως κάθε ντίβα, έτσι και η ρετινόλη απαιτεί ειδική μεταχείριση. Τι πρέπει να κάνουμε για να μας χαρίσει όλη της τη δύναμη;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

11/1/2021

Ενήλικη, επίμονη ακμή: υπάρχουν λόγοι

Είναι η όψιμη ακμή, η γνωστή μας από την εφηβεία δερματική νόσος που εμφανίζεται μετά την ηλικία των 25 χρόνων και αλλάζει άρδην την όψη της επιδερμίδας αλλά πάνω απ’ όλα τη διάθεσή μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

8/1/2021

​Ερεθισμένα μάτια: 8 κανόνες για να είναι …περαστικά.

Αστικοί ρύποι, χημικά, απότομες εναλλαγές θερμοκρασίας, ακτινοβολία, κακές συνήθειες και πιο συχνά ένα «αθώο» καλλυντικό συστατικό, μπορούν εύκολα να κάνουν την ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια να αντιδράσει ξαφνικά και να μην ανέχεται τίποτα πάνω της. Για να κατευνάσουμε τον ερεθισμό της, θα πρέπει να γνωρίζουμε τι να κάνουμε και, κυρίως, τι να μην κάνουμε…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

6/1/2021

Νέος χρόνος- ''νέα'' επιδερμίδα με old time classic συστατικά

Η έναρξη του νέου χρόνου σηματοδοτεί συμβολικά και μια νέα αρχή. Στο χώρο της ομορφιάς αυτό αποτυπώνεται με τα beauty resolutions τα οποία, πολύ συχνά, δεν εφαρμόζουμε καν. Φέτος αρκεί να υιοθετήσουμε τη συστηματική χρήση τριών συστατικών με μακρά …παράδοση στη μάχη της πρόωρης γήρανσης. Είναι σίγουρο πως η επιδερμίδα μας στο μέλλον θα μας ευγνωμονεί!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

10/12/2020

Οροί: τι διασφαλίζει τις υψηλές τους επιδόσεις;

​Γνωρίζουμε καλά πόσο απαραίτητοι είναι οι οροί στην καθημερινή περιποίηση του δέρματος. Όμως πόσες από εμάς γνωρίζουν πως η αποτελεσματικότητα ακόμη και των υπερσυμπυκνωμένων αυτών προϊόντων εξαρτάται άμεσα από τη σωστή ή λάθος εφαρμογή τους;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

7/12/2020

​Let it peel!

Λειαίνουν τις ρυτίδες, καταπολεμούν τις ατέλειες, σβήνουν τη θαμπάδα από την επιδερμίδα. Τα at- home peels, τα «σπιτικά» προϊόντα χημικής απολέπισης, είναι trend και μπορούν να κάνουν θαύματα. Αρκεί να μάθουμε να τα χρησιμοποιούμε σωστά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

2/12/2020

Κρέμες ματιών με απλικατέρ: γιατί μας αρέσουν

Ακόμη και με τις μάσκες, τα μάτια είναι μόνιμα εκτεθειμένα στους επιβαρυντικούς παράγοντες της σύγχρονης ζωής. Γι’ αυτό και είναι το πρώτο σημείο στο οποίο αποτυπώνονται τα σημάδια κόπωσης και φθοράς. Τα εξειδικευμένα όμως προϊόντα νέας γενιάς, πέρα από τη δράση αναγνωρισμένων ενεργών συστατικών, χάρη στον εργονομικό τους σχεδιασμό, προσφέρουν και κάτι ακόμη. Το ευεργετικό μασάζ για τόνωση, καταπράυνση και αποσυμφόρηση της περιοχής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

18/11/2020

Roaring 20’s: Έχετε μια δεκαετία για να προλάβετε τις ρυτίδες!

Οι ειδικοί δεν κουράζονται να επαναλαμβάνουν ότι η αντιγηραντική προστασία της επιδερμίδας, η πρόληψη δηλαδή των σημαδιών του χρόνου, είναι μια διαδικασία πολύ πιο εύκολη και σαφώς πιο οικονομική από την καταπολέμησή τους, όταν πια θα έχουν εγκατασταθεί στο πρόσωπο και στο λαιμό.  Αν επομένως διανύετε τη δεκαετία των 20, λάβετε θέσεις. Η κούρσα με το χρόνο αρχίζει τώρα!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

16/11/2020

Απολέπιση στα μέτρα μας

Καραντίνας μέρος δεύτερο και, αν κρίνουμε από τις αναρτήσεις στα social media, το ενδιαφέρον για τη φροντίδα της επιδερμίδας παραμένει μεγάλο. Μένοντας λοιπόν στο σπίτι έχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία να προσφέρουμε στο δέρμα μας την εξειδικευμένη περιποίηση που υπαγορεύουν οι ιδιαίτερες ανάγκες του, αρχής γενομένης από την απολέπιση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

11/11/2020

Ένα salon de beauté …στο σαλόνι μας

Με τον αναγκαστικό περιορισμό σίγουρα στερούμαστε πολλά. Τουλάχιστον ας εκμεταλλευτούμε το lockdown για να προσφέρουμε στην επιδερμίδα αυτό που της στερούμε όλον τον υπόλοιπο καιρό: την άνεση χρόνου για μια αληθινή ιεροτελεστία ομορφιάς. Και τι καλύτερη αρχή από ένα… σπιτικό facial!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

9/11/2020

5 φυσικές πηγές αντιοξειδωτικής προστασίας

Η έξαρση των εξωτερικών επιβαρυντικών παραγόντων φέρνουν για μία ακόμη φορά στο προσκήνιο την ανάγκη οχύρωσης του οργανισμού μας. Tα φυσικά αντιοξειδωτικά θεωρούνται ως ως η πιο ενδεδειγμένη λύση με πολλαπλά οφέλη. Η βιομηχανία της ομορφιάς το γνωρίζει πολύ καλά. Οι ενισχυμένες φόρμουλες των προϊόντων περιποίησης με αντιοξειδωτικά μόρια φυτικής προέλευσης είναι η καλύτερη επιβεβαίωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

6/11/2020

Ceramides, ή μια …στέγη για τον χειμώνα

Μπορεί να επιστρατεύουμε  τις πιο σοφιστικέ καλλυντικές φόρμουλες και τα πιο δραστικά συστατικά για την φροντίδα της επιδερμίδας μας, όμως, τώρα που ο καιρός αρχίζει να κρυώνει, αυτό που πραγματικά χρειάζεται για να παραμείνει υγιής, προστατευμένη και απαλή, είναι μια «στέγη» με γερά... ceramides.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

4/11/2020

Λάδια προσώπου: είστε σίγουρες ότι τα χρησιμοποιείτε σωστά;

Είναι θρεπτικά, ενυδατώνουν σε βάθος, προσφέρουν ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία, καταπραΰνουν και οχυρώνουν αποτελεσματικά την επιδερμίδα, αρκεί να ακολουθούμε τους δικούς τους κανόνες, αρχής γενομένης από τον τρόπο εφαρμογής τους. Γιατί, όταν κάτι δεν πάει καλά, δεν φταίει μόνο η λιπαρότητα της επιδερμίδας ....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

30/10/2020

Μη φαγεσωρογόνος σύνθεση: τι είναι και γιατί είναι επίκαιρη

H έξαρση της ακμής εξαιτίας της πολύωρης τριβής του δέρματος με τη μάσκα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αναδείξουμε αυτήν την περίοδο την πολύτιμη δράση των μη φαγεσωρογόνων συνθέσεων στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

26/10/2020

Ένα “ηρεμιστικό” για την επιδερμίδα

Τι είναι αυτό που καταπραΰνει τη στρεσαρισμένη επιδερμίδα, μειώνει τους ερεθισμούς της, την προστατεύει από το περιβάλλον και συγχρόνως διώχνει από πάνω της την ενοχλητική γυαλάδα; Η σωστή απάντηση στον γρίφο είναι, το έλαιο από τους σπόρους της κάνναβης, ένα ευεργετικό αλλά και «παρεξηγημένο» φυτικό συστατικό...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

14/10/2020

3 βήματα, 5 συστατικά για μία υγιή επιδερμίδα

Άραγε τι χρειάζεται η επιδερμίδα για να παραμένει υγιής και όμορφη στο πέρασμα του χρόνου; Τίποτα το δύσκολο. Τρεις μόνο κινήσεις σε μια καλά οργανωμένη ρουτίνα περιποίησης - πρόληψη, διόρθωση και προστασία- αρκούν για να τη θωρακίσουμε σωστά απέναντι στις καθημερινές επιθέσεις και την πρόωρη φθορά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25

© Copyright 2024 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.