CONNECT:  
             

  SKINGURUS :: ΠΡΟΣΩΠΟ

30/3/2020

Οι dream teams της περιποίησης

Αφού κάναμε εντατική απολέπιση, βάλαμε τις μάσκες μας , αφιερώσαμε τον απαραίτητο χρόνο στον καθημερινό καθαρισμό ήρθε η ώρα να μάθουμε ποια είναι τα hero συστατικά που θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερα τα θετικά αποτελέσματα στην καλή όψη και υφή της επιδερμίδας μας την οποία, ομολογουμένως, απολαμβάνουμε όσο #MenoumeSpiti.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

23/3/2020

Μάσκες αργίλου: πολύτιμες, όσο μένουμε σπίτι

Ένα φυσικό στοιχείο, γνωστό από την αρχαιότητα, δίνει τη λύση στη σωστή εξυγίανση και της επιδερμίδας του προσώπου. Την περίοδο αυτή που ο καθαρισμός είναι άμεση προτεραιότητά μας και υπάρχει άφθονος διαθέσιμος χρόνος, έχουμε τρεις πολύ καλούς λόγους να βάλουμε τις μάσκες αργίλου στη ρουτίνα περιποίησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

5/3/2020

Ρετινόλη και βιταμίνη C: Συνύπαρξη υπό όρους

Θεωρούνται-και δικαίως-δύο από τα αποτελεσματικότερα αντιγηραντικά συστατικά. Η μεταξύ τους σχέση όμως είναι πολύπλοκη και αρκετά…ανταγωνιστική. Πώς μπορούμε να εντάξουμε και τα δύο στην καθημερινή μας ρουτίνα περιποίησης, χωρίς να χάσουν τη δύναμή τους;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

3/3/2020

Top 5 προϊόντα ομορφιάς ανά δεκαετία ζωής

Στο πέρασμα του χρόνου οι αλλαγές που σημειώνονται στην επιδερμίδα σηματοδοτούν και την ανανέωση στις προτεραιότητες της καθημερινής περιποίησης. Από τη μακριά λίστα λοιπόν των προϊόντων της καθημερινής ρουτίνας επιλέξαμε τα 5 απολύτως απαραίτητα, αυτά που δίνουν το στίγμα της σωστής φροντίδας σε κάθε ηλικία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

26/2/2020

Με καθαρό μέτωπο, αλλά πώς;

Αν τη συγκρίνουμε με άλλα σημεία του προσώπου μοιάζει να είναι πιο ήπια. Η ακμή στο μέτωπο, όταν εμφανίζεται στην ενήλικη ζωή, οφείλεται κυρίως στις καθημερινές μας συνήθειες που ταλαιπωρούν την επιδερμίδα και την κάνουν να ασφυκτιά….

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

24/2/2020

Κρέμες ματιών: οδηγίες χρήσης…

Τι είναι πιο σημαντικό; Να επιλέγουμε τα πιο σοφιστικέ και πιο ακριβά προϊόντα περιποίησης για την εύθραυστη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια ή να της προσφέρουμε λιγότερα αλλά να τη … μεταχειριζόμαστε σωστά; 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

13/2/2020

​Ώριμη, όμορφη επιδερμίδα

Μιλάμε συνήθως για τη φωτογήρανση και το πώς θα την προλάβουμε. Μιλάμε και για τη χρονολογική γήρανση, για τις ρυτίδες που εγκαθίστανται μόνιμα στην επιδερμίδα . Όμως μετά τα 50 ξεκινά η τρίτη κατά σειρά και εντονότερη φάση της γήρανσης, για να κορυφωθεί στη δεκαετία των 60. Τι ακριβώς συμβαίνει τότε και πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα έντονα σημάδια που αφήνει;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

10/2/2020

Γιατί το χειμώνα σκάνε τα χείλη;

Η εκ φύσεως λεπτή επιδερμίδα τους από τη μια, οι αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες από την άλλη. Δύο καλές αφορμές για να κάνουν κάθε χειμώνα την εμφάνισή τους τα ξηρά, σκασμένα χείλη και να μας ταλαιπωρήσουν...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

7/2/2020

Ματ –Γυαλάδα: Σημειώσατε …2

Θεωρείτε τη λιπαρότητα ατέλεια και αγωνίζεστε να απαλλαγείτε από το σμήγμα, που κάνει το πρόσωπό σας να γυαλίζει . Δεν έχετε άδικο, μόνο που στην προσπάθειά σας για ματ αποτέλεσμα πάση θυσία, στερείτε από την επιδερμίδα σας ένα πολύτιμο και αναγκαίο συστατικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

5/2/2020

Sheet masks ή τα λίγα λεπτά που μεταμορφώνουν την επιδερμίδα

Με έμπνευση από την Κορέα οι sheet masks αν και δεν κρίνονται απαραίτητες - όπως στη γενέτειρά τους- για καθημερινή χρήση , έχουν αγαπηθεί πολύ για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που προσφέρουν στην επιδερμίδα από τη στιγμή, κιόλας, της εφαρμογής τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

27/1/2020

4 ''τύποι'' επιδερμίδας αναζητούν το it συστατικό

Αν ξεχωρίζει για κάτι η σύγχρονη βιομηχανία της ομορφιάς είναι η πληθώρα των ενεργών συστατικών που αποδεδειγμένα βελτιώνουν και διατηρούν την καλή υγεία και άριστη όψη της επιδερμίδας. Κάποια όμως κάνουν τη διαφορά. Όταν λοιπόν τα καλλυντικά που επιλέγετε περιέχουν τα συγκεκριμένα μόρια στις πρώτες θέσεις της λίστας είναι σίγουρο πως το δέρμα σας αργά ή γρήγορα θα σας …ευγνωμονεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

22/1/2020

Κρέμα νύχτας ή μάσκα ύπνου;

Μη σας ξεγελά ο κοινός τρόπος εφαρμογής τους. Στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με δύο διαφορετικά προϊόντα που, όμως, η συνδυαστική τους δράση αξιοποιεί ιδανικά την έντονη κυτταρική δραστηριότητα κάθε βράδυ για την ορατή αναζωογόνηση του δέρματος και προστασία από τη φθορά του χρόνου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

20/1/2020

​Πόσο καλά «δουλεύει» η κρέμα σας;

Γιατί ορισμένα καλλυντικά προϊόντα είναι πιο δραστικά από κάποια άλλα, μολονότι περιέχουν παρόμοια ενεργά συστατικά; Γιατί μια κρέμα που «κάνει θαύματα» στην επιδερμίδα της φίλης μας, μοιάζει να μην κάνει τίποτα στη δική μας; Η απάντηση και στις δύο ερωτήσεις, ίσως κρύβεται σε μια λέξη: βιοδιαθεσιμότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

17/1/2020

​Επιδερμίδα σε μόνιμη διαδικασία…ανάκαμψης

Αναζωογόνηση, τόνωση, μεταμόρφωση. Με έμπνευση τους φυσικούς μηχανισμούς κυτταρικής ανανέωσης, λάμψη, φρεσκάδα και σφριγηλότητα επανέρχονται για να αλλάξουν άρδην όψη και υφή της επιδερμίδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

30/12/2019

Αλκοόλ και επιδερμίδα: «συμβίωση» υπό προϋποθέσεις

Είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να δούμε την επιδερμίδα να χάνει πρόωρα τη φρεσκάδα της. Η συχνή κατανάλωση αλκοόλ, πέρα από τα προβλήματα υγείας που προκαλεί, απειλεί σοβαρά την καλή της όψη. Εκτός αν υιοθετήσουμε το αρχαίο γνωμικό, (παν) μέτρον άριστον...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

21/12/2019

​Ένα τείχος για το καλό μας…

Δεν είναι παρά μια διάφανη, σχεδόν αόρατη φλούδα που στέκεται ακοίμητος φρουρός ανάμεσα σ’ εμάς και τον έξω κόσμο. Λέγεται επιδερμιδικός φραγμός και ρόλος του είναι να διατηρεί το δέρμα μας υγιές και προστατευμένο . Μερικές φορές όμως διαταράσσεται. Και τότε είναι που χρειάζεται τη δική μας βοήθεια…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

18/12/2019

Ρετινόλη: όταν την γνωρίσεις, δεν την αποχωρίζεσαι

Σε πείσμα της μεγάλης τεχνολογικής εξέλιξης στη σύγχρονη κοσμητολογία και την πληθώρα νέων ενεργών στοιχείων, η ρετινόλη παραμένει σταθερά το μοναδικό συστατικό με ορατή αντιρυτιδική δράση δια γυμνού οφθαλμού. Με την προϋπόθεση ότι γνωρίζουμε καλά και ακολουθούμε πιστά τους κανόνες για τη σωστή χρήση της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

16/12/2019

​Όταν το στρες, ''γράφει'' στην επιδερμίδα μας

Ξαφνική ευαισθησία στα καλλυντικά, ξηρότητα, σπυράκια, θαμπάδα. Η επιδερμίδα προσπαθεί να μας πει με… δικά της λόγια, ότι το καθημερινό μας στρες, την αφορά περισσότερο από όσο φανταζόμαστε. Και ζητά τη βοήθειά μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

13/12/2019

Τι ζητάει η επιδερμίδα από μια κρέμα ημέρας;

H σωστή διατροφή, απαιτεί συνδυασμούς θρεπτικών ουσιών για την καλή υγεία του οργανισμού. Στο ίδιο μήκος κύματος και η καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας. Είναι σωστή και ολοκληρωμένη μόνον όταν καλύπτει όλο το φάσμα των αναγκών της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

9/12/2019

Λείανση των ρυτίδων; Και όμως γίνεται...

Στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τα Χριστούγεννα ενισχύουμε τη ρουτίνα της καθημερινής περιποίησης με ένα εντατικό «πρόγραμμα» δράσης που θα προσφέρει ορατή λείανση στην όψη του δέρματος και θα κάνει το τέλειο να δείχνει…τελειότερο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24

© Copyright 2022 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.