CONNECT:  
             

  SKINGURUS :: ΠΡΟΣΩΠΟ

15/7/2019

​5 μύθοι για τους πόρους

Οι γυναίκες που η φύση τις προίκισε με μια λιπαρή επιδερμίδα, ψάχνονται διαρκώς. Στην προσπάθειά τους να συρρικνώσουν τους διεσταλμένους πόρους της, δεν δοκιμάζουν απλώς όλα τα εξειδικευμένα προϊόντα της αγοράς, αλλά υιοθετούν χωρίς πολλή σκέψη κάθε tip που αλιεύουν στο διαδίκτυο. Εκεί όμως …ευδοκιμούν και πολλοί μύθοι. Εμείς εντοπίσαμε 5 από τους πιο δημοφιλείς και εξηγούμε γιατί δεν απέχουν πολύ από τα… fake news.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

24/6/2019

24 ώρες ενυδάτωση

Οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη της επιδερμίδας για εντατική ενυδάτωση. Και το καλοκαιρινό αφιέρωμα Water Power των Sephora μια εξαιρετική αφορμή για να ανακαλύψουμε τα εξειδικευμένα προϊόντα που προσφέρουν στο δέρμα στη διάρκεια της μέρας πολύτιμο νερό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

20/6/2019

4 συστατικά που δεν ...αντέχουν τον ήλιο

Από τη μακρά λίστα των δραστικών συστατικών της βιομηχανίας των καλλυντικών κάποια ξεχωρίζουν. Όμως, συχνά, το «τίμημα» για την πολλαπλά ευεργετική τους δράση είναι η έντονη ευαισθητοποίηση του δέρματος στον ήλιο. Να τα στερηθούμε ούτε λόγος. Να αποφύγουμε τον ήλιο αδύνατον. Με την καθημερινή υψηλή αντηλιακή προστασία μπορούμε να απολαμβάνουμε τα οφέλη τους χωρίς να διακινδυνεύουμε την υγεία της επιδερμίδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

18/6/2019

Η κρυφή δύναμη του νερού

Αφορμή για το σημερινό μας post στάθηκε το Water Power, το μεγάλο καλοκαιρινό αφιέρωμα των Sephora στην ενυδάτωση. Κάνουμε λοιπόν μια βουτιά στα μυστικά της για να ανακαλύψουμε πώς ακριβώς τα ενεργά μόρια, η τεχνολογία αιχμής και τα δραστικά συστατικά από τη φύση ή τα εργαστήρια που βρίσκουμε στα καλλυντικά μας εξασφαλίζουν στην επιδερμίδα την ενυδάτωση που χρειάζεται. Γιατί τελικά, το νερό είναι το μόνο που δεν πρέπει ποτέ να της στερούμε!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

18/6/2019

Πάρτε τα μέτρα σας

Σε κάθε δεκαετία της ζωής μας ο χρόνος αφήνει διαφορετικά σημάδια στο πρόσωπο αλλά και στα μαλλιά. Μάθετε ποια είναι και κινηθείτε έγκαιρα για να καθυστερήσετε την εμφάνισή τους .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

14/6/2019

Προσέχουμε για να μην ... έχουμε

Το επισημαίνουν οι ειδικοί. Η μεγαλύτερη ζημιά γίνεται στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου, ιδιαίτερα μετά από ένα βαρύ χειμώνα όπως ήταν ο φετινός. Τα αποτελέσματα αποτυπώνονται στην επιδερμίδα και οι κηλίδες που εμφανίζονται σηματοδοτούν τη φωτογήρανση. Υπάρχει τρόπος να τις προλάβουμε;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

7/6/2019

Τα μάτια και …οι κύκλοι τους

 Το βλέμμα σας δείχνει μονίμως κουρασμένο και θλιμμένο; Παλεύετε κάθε πρωί να καμουφλάρετε τις ενοχλητικές σκιές που το σκοτεινιάζουν;  Δεν είστε οι μόνες… Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι μια από τις 5 πιο σοβαρές ανησυχίες ομορφιάς για το 50% των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Φταίει η φύση ή οι συνήθειές μας; Και το πιο σημαντικό: μπορούμε να κάνουμε κάτι για να τους απαλύνουμε;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

31/5/2019

​Η άγνωστη φύση στην υπηρεσία της ομορφιάς (Part IIΙ )

Ο Μάιος είναι ο μήνας των λουλουδιών. Για τα Sephora όμως είναι ο μήνας των…super ingredients, των πολύτιμων συστατικών που χαρίζει απλόχερα η φύση και αξιοποιεί η επιστήμη της ομορφιάς. Ανάμεσά τους και κάποια, λιγότερο γνωστά εξίσου όμως ευεργετικά για την επιδερμίδα. Εμείς εντοπίσαμε έξι και σκεφτήκαμε να σας τα «συστήσουμε»…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

24/5/2019

Η άγνωστη φύση στην υπηρεσία της ομορφιάς (Part II)

Ο Μάιος είναι ο μήνας των λουλουδιών. Για τα Sephora όμως είναι ο μήνας των…super ingredients, των πολύτιμων συστατικών που χαρίζει απλόχερα η φύση και αξιοποιεί η επιστήμη της ομορφιάς. Ανάμεσά τους και κάποια, λιγότερο γνωστά εξίσου όμως ευεργετικά για την επιδερμίδα. Εμείς εντοπίσαμε έξι και σκεφτήκαμε να σας τα «συστήσουμε»…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

15/5/2019

Η άγνωστη φύση στην υπηρεσία της ομορφιάς, (Part I)

Ο Μάιος είναι ο μήνας των λουλουδιών. Για τα Sephora όμως είναι ο μήνας των…super ingredients, των πολύτιμων συστατικών που χαρίζει απλόχερα η φύση και αξιοποιεί η επιστήμη της ομορφιάς. Ανάμεσά τους και κάποια, λιγότερο γνωστά εξίσου όμως ευεργετικά για την επιδερμίδα. Εμείς εντοπίσαμε έξι και σκεφτήκαμε να σας τα «συστήσουμε»…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

10/5/2019

Από ρόδο ...η όμορφη επιδερμίδα

Το εμβληματικό λουλούδι του Μαΐου, πέρα από τα όμορφα χρώματα και το μεθυστικό του άρωμα, όπως αποδεικνύουν οι έρευνες και επιβεβαιώνει η ευρεία αξιοποίησή του από τη σύγχρονη βιομηχανία των καλλυντικών, έχει να προσφέρει πολλά και πολύτιμα οφέλη στην επιδερμίδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

17/4/2019

Τι πάει πρώτο;

Η ενυδατική πριν τον αντιρυτιδικό ορό; Η κρέμα ματιών μετά την κρέμα ημέρας; Και το αντηλιακό; Μπορεί να μην έχουμε ενδώσει ακόμα στην ιεροτελεστία του layering των καλλυντικών που ακολουθούν με ευλάβεια οι Ασιάτισες, δεν είναι όμως λίγες οι φορές που, έχοντας 2, 3 και 4 προϊόντα μπροστά μας, αναρωτιόμαστε με ποια σειρά θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε. Ας τα βάλουμε λοιπόν σε τάξη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

12/4/2019

​Ομορφιά σε …δόσεις ακριβείας

Το σαρωτικό trend του K-Beauty, αφού έφερε νέες συνήθειες στη ρουτίνα της περιποίησης, αλλάζει τώρα και την μορφή των καλλυντικών μας. Καινοτόμες capsule creams και beauty ampoules, έρχονται να προσφέρουν στην επιδερμίδα μας «φρέσκα» δραστικά συστατικά στην πιο σωστή δοσολογία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

5/4/2019

5+1 πλεονεκτήματα μιας καλής μάσκας

Αρκούν μόνο λίγα λεπτά με μια μάσκα για να διαπιστώσουμε την πλούσια αναζωογόνηση, εξυγίανση, λάμψη και τόνωση της επιδερμίδας. Χάρη στην υψηλή της περιεκτικότητα σε ευεργετικά συστατικά προσφέρει εντατική δράση σε βάθος με άμεσα ορατά αποτελέσματα. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να λείπει από τη ρουτίνα ομορφιάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

28/3/2019

Ρυτίδες σε αναμονή

Είναι το πιο χαρακτηριστικό σημάδι του χρόνου που περνά. Οι λεπτές γραμμές που αρχικά αποτυπώνουν, κυρίως, τις έντονες εκφράσεις μας, σταδιακά μετατρέπονται σε έντονες ρυτίδες. Να τις «σβήσουμε» αδύνατον. Σίγουρα, όμως, μπορούμε να τις καθυστερήσουμε όπως, επίσης, και να λειάνουμε…τις εντυπώσεις. Η σύγχρονη βιομηχανία της ομορφιάς έχει πολλά να προσφέρει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

26/3/2019

Ποιος κλέβει το φως από την επιδερμίδα μας;

Κηλίδες, ανομοιόμορφος τόνος, θαμπή και άτονη όψη. Μικρές και μεγαλύτερες ατέλειες που στερούν την επιδερμίδα από τη φυσική της λάμψη και της προσθέτουν χρόνια. Μήπως είναι ώρα να αναλάβουμε δράση και να τη βοηθήσουμε να ξαναβρεί …το φως της;  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

18/3/2019

Ενδυνάμωση: αυτό που σώζει την ευαίσθητη επιδερμίδα

Έστω κι αν η αιτία για τις συχνές κοκκινίλες και ερεθισμούς είναι ο εκ φύσεως αδύναμος και διάτρητος προστατευτικός φραγμός της ευαίσθητης επιδερμίδας σας, μπορείτε να τις περιορίσετε ενισχύοντας απλώς τη δομή του. Στο σημερινό μας post σας εξηγούμε τον τρόπο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

12/3/2019

Του καιρού τα γυρίσματα

Οι απότομες καιρικές αλλαγές των τελευταίων ημερών και τα σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας έρχονται να μας θυμίσουν πως η επιδερμίδα, όπως άλλωστε και κάθε ζωντανός οργανισμός, επηρεάζεται άμεσα από το …δελτίο καιρού. Γνωρίζοντας λοιπόν τις ξεχωριστές της ανάγκες ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες φροντίζουμε να προσαρμόζουμε την καθημερινή της φροντίδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

6/3/2019

Bakuchiol : γιατί όλοι μιλούν για αυτό;

Έρχεται με φόρα και φαίνεται να... απειλεί σοβαρά τα πρωτεία της ρετινόλης στην αντιγήρανση. Ένα φυσικής προέλευσης ισχυρό αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες με ορατή αποτελεσματικότητα χωρίς όμως τις ανεπιθύμητες παρενέργειες της ρετινόλης. Είναι όντως έτσι; Το μέλλον θα δείξει. Οι επιστημονικές έρευνες συνεχίζονται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

1/3/2019

Η όμορφη επιδερμίδα όμορφα....κοιμάται

Είναι γνωστό πως το βράδυ η επιδερμίδα μπαίνει σε …recovery mood. Είναι το διάστημα που οι επανορθωτικοί μηχανισμοί λειτουργούν στο μάξιμουμ και ο ρυθμός κυτταρικής ανανέωσης επιταχύνεται. Με το πέρασμα όμως του χρόνου οι φυσικοί ρυθμοί ατονούν. Και τότε το δέρμα έχει ανάγκη από έξτρα ενίσχυση και βοήθεια. Σε αντίθετη περίπτωση χάνει τη φυσική της φρεσκάδα και φωτεινότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24

© Copyright 2022 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.