CONNECT:  
             

  SKINGURUS :: ΠΡΟΣΩΠΟ

26/11/2015

Βιταμίνη Ε : η ήρεμη δύναμη της ομορφιάς

Τι κι αν τη βρίσκουμε συνήθως να συνυπάρχει αρμονικά με άλλα αντιοξειδωτικά συστατικά; Εκείνο που μετράει είναι ότι η βιταμίνη Ε αποτελεί μια από τις πιο ισχυρές ουσίες για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, της βασικής αιτίας πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

23/11/2015

Ευαίσθητη επιδερμίδα: ευσεβείς πόθοι και πραγματικότητα

Στη θέα της παραμικρής κοκκινίλας δεν είναι λίγες οι γυναίκες που σπεύδουν να δηλώσουν ότι έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα. Πολύ σύντομα όμως διαψεύδονται αφού δεν πρόκειται παρά για μια περιστασιακή δερματική αντίδραση που υποχωρεί μόλις εκλείψουν και οι λόγοι που τη δημιούργησαν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

18/11/2015

Χρειαζόμαστε στ’ αλήθεια κρέμα ματιών;

Κάποιοι κατατάσσουν τις εξειδικευμένες καλλυντικές συνθέσεις για την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια στα… περιττά έξοδα, στις τεχνητές ανάγκες που μας δημιούργησε η βιομηχανία καλλυντικών, λέγοντας πως η κρέμα προσώπου είναι υπεραρκετή. Είναι όμως πράγματι έτσι; Θα μας επιτρέψετε να διαφωνήσουμε…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

13/11/2015

Βιταμίνη C: πολύτιμος σύμμαχος της επιδερμίδας

Με δεδομένο ότι η αντιοξειδωτική προστασία αναγνωρίζεται πλέον ως η ουσιαστική δράση για την καλή υγεία της επιδερμίδας δεν είναι τυχαίο που η βιταμίνη C έχει τον πρώτο ρόλο στην καθημερινή περιποίηση .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

12/11/2015

Μα, σπυράκια στην ηλικία μου;

Αν η ακμή στο πρόσωπο μιας έφηβης είναι μια ενοχλητική αλλά αναμενόμενη, σχεδόν αποδεκτή εικόνα, στο πρόσωπο μιας ενήλικης γυναίκας δεν είναι ούτε αναμενόμενη ούτε αποδεκτή. Μόνο ενοχλητική. Ας δούμε τι μπορεί να φταίει για την εμφάνιση ή την επιδείνωσή της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

10/11/2015

Τι απειλεί τον χρωματικό τόνο της επιδερμίδας

Υπερμελάγχρωση είναι ο επιστημονικός όρος του φαινομένου. Εμείς αυτό που βλέπουμε είναι σκουρόχρωμες κηλίδες ή πανάδες να εμφανίζονται από το πουθενά και να αλλοιώνουν σοβαρά την ομοιόμορφη, φωτεινή όψη της επιδερμίδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

8/11/2015

Σαλικυλικό ή γλυκολικό; ποιο οξύ απομακρύνει καλύτερα τα μαύρα στίγματα;

Ξεχωρίζουν και τα δύο για την ισχυρή κερατολυτική τους δράση. Το ένα καταφέρνει και εισχωρεί σε βάθος στους πόρους ενώ το δεύτερο τους διατηρεί καθαρούς αποτρέποντας τη συσσώρευση σμήγματος και νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Η επιλογή μοιάζει δύσκολη…..

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

26/10/2015

Τρέξτε, κάνει καλό στην... επιδερμίδα

Στον απόηχο των αγώνων δρόμου, που αποδεικνύουν πως το τρέξιμο έχει μπει πια για τα καλά στη ζωή μας για όσα ευεργετικά προσφέρει- ευεξία, απώλεια βάρους, καλογυμνασμένη σιλουέτα- προσθέστε και έναν ακόμη λόγο. Διατηρεί υγιή και φωτεινή την επιδερμίδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

22/10/2015

Smokers' skin survival

Όσο κι αν οι επιπτώσεις είναι γνωστές, κάποιες επιμένουν στο κάπνισμα. Αν εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις που τα γονίδια είναι σύμμαχος , είναι βέβαιο ότι πολύ γρήγορα η καλή όψη και υφή της επιδερμίδας τους θα απειληθεί σοβαρά. Το μόνο που τη σώζει είναι η έγκαιρη, σωστή περιποίηση και προστασία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

21/10/2015

Το φθινόπωρο της επιδερμίδας

Με το γύρισμα των εποχών η επιδερμίδα συνήθως αλλάζει συμπεριφορά, συχνά προς το χειρότερο. Για να προλάβουμε ή να αντιμετωπίσουμε αυτές τις αλλαγές, καλό είναι να διαφοροποιήσουμε έγκαιρα την καθημερινή μας ρουτίνα ομορφιάς και να προετοιμάσουμε το έδαφος για το χειμώνα που, αργά ή γρήγορα θα έρθει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

19/10/2015

Κάθε ηλικία και οι ανάγκες της

Από δεκαετία σε δεκαετία ή και λιγότερο, η επιδερμίδα αλλάζει. Το ίδιο και οι ανάγκες της. Τις συνοψίσαμε και σας παρουσιάζουμε τις βασικές προτεραιότητες στην περιποίηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

12/10/2015

Ποιο(ς) καθαρίζει.....σωστά την επιδερμίδα;

Ο καθημερινός καθαρισμός δεν είναι ποτέ αρκετός αν δεν γίνεται με προϊόντα που ανταποκρίνονται στις εξειδικευμένες ανάγκες κάθε τύπου δέρματος. Σε αντίθετη περίπτωση η υγεία της επιδερμίδας απειλείται σοβαρά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

8/10/2015

5 χρόνια νεότερες με ένα… χαμόγελο

Ξέρετε ποιος είναι ο ευκολότερος και πιο οικονομικός τρόπος να γυρίσουμε το ρολόι του χρόνου πίσω; Τα λευκά δόντια! Ας αρχίσουμε λοιπόν την… αντιγήρανση διατηρώντας τα άσπιλα και αμόλυντα από τις χρωστικές των τροφών και τις κακές μας συνήθειες.…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

5/10/2015

3 τρόποι για τη σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας

Είναι η κίνηση που χαρίζει άμεση αναζωογόνηση, λείανση και εγγυάται την προστασία της επιδερμίδας από τα σημάδια του χρόνου. Η απλή ενυδάτωση, όταν ανταποκρίνεται στις πραγματικές αιτίες αιφνίδιας ή μόνιμης ξηρότητας, αποδεικνύεται το μοναδικό μέσο για να διατηρούμε την επιδερμίδα υγιή, φωτεινή, απαλή και ελαστική.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

1/10/2015

Πρωταθλητές στην αντιγήρανση

Από τον καταιγισμό νέων και καινοτόμων συστατικών που μας προσφέρει η σύγχρονη βιομηχανία της ομορφιάς τρία έχουν καταφέρει να .βρίσκονται σταθερά στο .... βάθρο των νικητών χάρη στην πολλαπλή τους δράση και την ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τον αντίπαλό τους: τα σημάδια του χρόνου .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

29/9/2015

Όταν η επιδερμίδα είναι …αναποφάσιστη.

Από τη μία γυαλίζει και εμφανίζει σπυράκια. Από την άλλη «τραβάει» . Αν αυτή η καθημερινότητα σας θυμίζει κάτι, τότε η φύση ή οι καταστάσεις σας προίκισαν με μια μεικτή επιδερμίδα, έναν… τύπο που παίζει σε πολλά ταμπλό. Η φροντίδα της; γρίφος για γερούς λύτες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

18/9/2015

Ο αμείλικτος νόμος της βαρύτητας…

Δεν συμβαίνει ξαφνικά, φτάνει όμως μια μέρα που ο καθρέφτης μας γίνεται πλέον αδιάψευστος μάρτυρας μιας από τις πιο ενοχλητικές αλλοιώσεις που φέρνει ο χρόνος. Τη χαλάρωση του προσώπου . Ας δούμε γιατί συμβαίνει και τι μπορούμε –αν μπορούμε- να κάνουμε για να την αντιμετωπίσουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

14/9/2015

Ρετινόλη: αποτελεσματική μόνο όταν την αξιοποιούμε σωστά

Όσα νέα, καινοτόμα συστατικά και αν ανακαλύπτει η σύγχρονη βιομηχανία της ομορφιάς, τη δράση της ρετινόλης …..δεν την φτάνει κανένα. Αρκεί μόνο να γνωρίζουμε τους κανόνες για τη σωστή εφαρμογή της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

4/9/2015

Η πολυτάλαντη βιταμίνη C

Η αγορά των καλλυντικών παρουσιάζει κάθε τόσο νέα ενεργά συστατικά για την προστασία και την επανόρθωση της επιδερμίδας. Υπάρχουν βέβαια και οι διαχρονικά σταθερές αξίες, συστατικά  με πολλαπλά αποδεδειγμένη δράση  που δικαιολογεί απόλυτα τη φήμη τους . Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η βιταμίνη C.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

31/8/2015

Τι είναι η πρόωρη γήρανση

Επίσημα ο χρόνος αντίστροφης μέτρησης για την επιδερμίδα ξεκινά την επομένη της γέννησής μας. Όμως αυτή η διαδικασία αργεί πολύ να αποτυπωθεί στην επιφάνεια. Αργεί στα αλήθεια; Γιατί λοιπόν τότε κάποια σημάδια- σκουρόχρωμες κηλίδες, ρυτίδες, θαμπό χρώμα, τραχιά υφή- είναι πολύ νωρίς έντονα ορατά ;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.