Glycolic Acid | Γλυκολικό οξύ Τι είναι Άχρωμο και άοσμο υγρό, το πιο γνωστό από τα οξέα φρούτων ή α-υδροξυοξέα (ΑΗΑ). Το γλυκολικό οξύ παράγεται από το ζαχαροκάλαμο. Στην ίδια κατηγορία με το γλυκολικό οξύ ανήκουν τα οξέα των εσπεριδοειδών όπως είναι το κιτρικό οξύ που παράγεται από τα πορτοκάλια. Τι κάνει Το γλυκολικό οξύ λόγω της υψηλής οξύτητας και της εύκολης διαλυτότητάς του λειτουργεί ως απολεπιστικό. Σε μορφή κρέμας ή gel διεισδύει κάτω από τις επιφανειακές στιβάδες της επιδερμίδας, διαλύει τη «κόλλα» που συγκρατεί τα κύτταρα μεταξύ τους-έχει δηλαδή κερατολυτική δράση- και διευκολύνει την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων Το αποτέλεσμα είναι μια πολύ πιο λεία επιφάνεια της επιδερμίδας, απαλλαγμένη από σημάδια και δυσχρωμίες. Το γλυκολικό οξύ είναι το μόνο ΑΗΑ το οποίο, λόγω του μικρού μοριακού του βάρους διαπερνά τα κυτταρικά τοιχώματα και ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Risk factor Τα προϊόντα απολέπισης που περιέχουν γλυκολικό οξύ μπορούν να καταστήσουν το δέρμα ιδιαίτερα ευαίσθητο στον ήλιο γι αυτό και συνιστάται η χρήση αντιηλιακού μετά την απολέπιση . Η περιεκτικότητα μιας απολεπιστικής σύνθεσης σε γλυκολικό οξύ δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 10%. Φόρμουλες με υψηλότερες συγκεντρώσεις χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από δερματολόγους. |
INGREDIENTS LIST A-Z |
Ουσία φυσικής προέλευσης
|