CONNECT:  
             

Ένα μικρό καφέ μπουκαλάκι…

Λένα Ιωαννίδου Τρίτη, 2 Μαΐου 2017
Λένα Ιωαννίδου
Chief Editor
 

ANR ESTEE LAUDER Στον μαγικό κόσμο των καλλυντικών, όλα αλλάζουν με εντυπωσιακή ταχύτητα. Βομβαρδιζόμαστε διαρκώς από «επαναστατικά» προϊόντα ομορφιάς, που εμφανίζονται, διαγράφουν τον κύκλο τους σαν διάττοντες αστέρες και μετά, χάνονται… Τι είναι αυτό λοιπόν που κρατά το θρυλικό "Little Brown Bottle" της Estée Lauder στο προσκήνιο για 35 ολόκληρα χρόνια;

Η εμφάνισή του απέχει πολύ από το να θεωρείται glamorous . Το καφέ γυάλινο αδιαφανές μπουκαλάκι με το πώμα-σταγονόμετρο, θυμίζει μάλλον τα εργαστηριακά φιαλίδια των παλιών φαρμακείων. Κι όμως το Advanced Night Repair-για τους φίλους ANR…- , αποτελεί ένα από τα «πετράδια του στέμματος» της Estée Lauder, για 35 χρόνια τώρα, με ετήσιες πωλήσεις που ξεπερνούν τα 4.700.000 τεμάχια παγκοσμίως – με άλλα λόγια, κάθε λεπτό, 9 γυναίκες, αγοράζουν ένα τέτοιο μπουκαλάκι! Ας κάνουμε λοιπόν ένα flash back στο χρόνο κι ας γυρίσουμε στο 1982, τη χρονιά που γεννήθηκε το θρυλικό "Little Brown Bottle"!

1982. Η Estée Lauder λανσάρει το Night Repair, το πρώτο serum που παρουσιάζεται στην αγορά των καλλυντικών! Ένας ανάλαφρος ορός, με πρωτόγνωρη για την εποχή υφή, κλεισμένος σε «αυστηρό» σκούρο καφέ μπουκαλάκι- για να προστατεύεται η δραστικότητα των συστατικών του αλλά και για να τονίζεται το σοβαρό επιστημονικό προφίλ του προϊόντος… Η υφή και η συσκευασία όμως, δεν είναι οι μόνες ούτε και οι σημαντικότερες καινοτομίες του Night Repair

Οι μεγάλες «πρωτιές» : Το Night Repair είναι το πρώτο προϊόν που τολμά να μιλήσει για επανόρθωση και όχι μόνο για φροντίδα της επιδερμίδας!

Οι επιστήμονες των εργαστηρίων της Estée Lauder, έπειτα από χρόνια εκτεταμένης έρευνας, είχαν οδηγηθεί σε μια πολύ σημαντική διαπίστωση: ότι ο πραγματικός ένοχος για την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας, δεν ήταν άλλος από τις ακτίνες UV – κάτι που σήμερα βέβαια, γνωρίζουμε πολύ καλά. Θέλησαν λοιπόν να σχεδιάσουν μια καλλυντική φόρμουλα με συστατικά που να βοηθούν τα κύτταρα της επιδερμίδας να προστατεύονται από τις επιθέσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας αποτελεσματικότερα και συγχρόνως να «επιδιορθώνουν» τη φθορά που έχει ήδη προκληθεί. Από τα εκατοντάδες ενεργά συστατικά που μελέτησαν, κατέληξαν στο Bifidus, έναν ευεργετικό μικροοργανισμό –ζυμομύκητα- ο οποίος αποδείχθηκε ότι είχε την ικανότητα να ενισχύει τη φυσική λειτουργία επανόρθωσης των κυττάρων στη διάρκεια της νύχτας. Έτσι, για πρώτη φορά, ένα προβιοτικό μπήκε στη σύνθεση ενός καλλυντικού, του Night Repair!

Οι ερευνητές της Estée Lauder γνώριζαν ήδη καλά τη σημασία της ενυδάτωσης στην ενίσχυση της φυσικής διαδικασίας επανόρθωσης των κυττάρων της επιδερμίδας . Η έμπνευση για το δεύτερο συστατικό που προστέθηκε στη φόρμουλα του Night Repair προήλθε από την επιστήμη της οφθαλμολογίας όπου ένα πολύτιμο μόριο χρησιμοποιείτο ευρέως για την ύγρανση των ματιών. Το μόριο αυτό δεν ήταν άλλο από το διάσημο σήμερα Υαλουρονικό οξύ! Ο συνδυασμός των δύο αυτών καινοτόμων συστατικών, του Υαλουρονικού οξέος και του Bifidus στη φόρμουλα του Night Repair –όπου παραμένουν ως σήμερα- έγραψε ιστορία, εγκαινιάζοντας, τη νυχτερινή «επιδιόρθωση», μια νέα κατηγορία στη ρουτίνα περιποίησης. «Η αντίληψη ότι “ο ύπνος ομορφαίνει”, αποκτά τώρα μια νέα και ουσιαστική σημασία».… δήλωνε με σιγουριά το 1982, η πάντα διορατική Estée Lauder…

1991. Λίγο πριν το Night Repair κλείσει την πρώτη δεκαετία της ζωής του, η Estée Lauder βελτιώνει τη φόρμουλά του, ανεβάζοντας κι άλλο τον πήχη της καινοτομίας και προσθέτει τη λέξη Advanced- και… μερικές ακόμα- δίπλα στο όνομά του! Το νέο Advanced Night Repair Protective Recovery Complex, είναι ενισχυμένο με αντιοξειδωτικές τεχνολογίες και ενεργά συστατικά που μιμούνται τους φυσικούς μηχανισμούς ανανέωσης ,βοηθώντας έτσι τα κύτταρα να αντιμετωπίσουν τη φθορά και μειώνοντας ορατά τα σημάδια γήρανσης της επιδερμίδας. Οι κλινικές μελέτες που διεξάγονται επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα της ανανεωμένης φόρμουλας: κατορθώνει να εξουδετερώσει το 90% των ελευθέρων ριζών που προέρχονται από το περιβάλλον και ενισχύει τη φυσική άμυνα των κυττάρων απέναντι σε μελλοντικές επιθέσεις.

2002. Το Advanced Night Repair, γιορτάζει τα 20 χρόνια του με μια νέα είσοδο! Η διάσημη φόρμουλά του προσαρμόζεται ειδικά για την εύθραυστη επιδερμίδα των ματιών και το πρώτο Advanced Night Repair Eye Recovery Complex σε μορφή ορού-gel , έρχεται να καταπολεμήσει την ξηρότητα, τα οιδήματα και τους μαύρους κύκλους και να απαλύνει τις λεπτές γραμμές στο «πόδι της χήνας».

2007. Η οικογένεια διευρύνεται με το Advanced Night Repair Concentrate Recovery Boosting Treatment, μια εντατική κούρα 21 νυκτών για την αποκατάσταση των συσσωρευμένων, ορατών φθορών και των ερεθισμών της επιδερμίδας από την έκθεση σε ακραίες και εξαιρετικά στρεσογόνες περιβαλλοντικές συνθήκες.

2009. Η έρευνα των εργαστηρίων της Estée Lauder επικεντρώνεται στην επιστήμη των γονιδίων, του DNA και της Χρονοβιολογίας . Ανακαλύπτουν ότι μια ειδική οικογένεια γονιδίων, που ονομάζονται χρονογονίδια, συντονίζει τα κύτταρα της επιδερμίδας έτσι ώστε, ακολουθώντας τον φυσικό κιρκάδιο ρυθμό του οργανισμού, να εστιάζουν στην προστασία κατά τη διάρκεια της ημέρας και στην επιδιόρθωση, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου και την έκθεση σε περιβαλλοντικούς παράγοντες στρες, τα χρονογονίδια αποσυντονίζονται, επιβραδύνοντας τους μηχανισμούς της κυτταρικής επανόρθωσηςκαι προστασίας. Η ανακάλυψη αυτή τους οδηγεί στην ανάπτυξη της Chronolux™, μιας νέας τεχνολογίας που ενσωματώνεται στο νέο Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex. Η νέα αυτή φόρμουλα συμβάλλει στην υποστήριξη του φυσικού συγχρονισμού της νυχτερινής διαδικασίας επιδιόρθωσης του DNA των κυττάρων της επιδερμίδας, ώστε να επιτελείται με ακρίβεια και στον κατάλληλο χρόνο.

2013. Με αφορμή τα νέα επιστημονικά ευρήματα για τις καταστροφικές επιπτώσεις που έχει η ατμοσφαιρική ρύπανση στην επιδερμίδα, η Estée Lauder δημιουργεί Advanced Night Repair Eye Serum Infusion, ένα δεύτερο προϊόν για τα μάτια, αυτή τη φορά σε μορφή ισχυρού ορού, που συμβάλλει στην αποκατάσταση της φθοράς που προκαλούν στην εύθραυστη αυτή ζώνη του προσώπου, οι ρύποι, το όζον και οι ακτίνες UV.

2014. Λαμβάνοντας υπόψη τα συμπεράσματα μιας μεγάλης έρευνας για τη σημασία της ποιότητας του ύπνου στη διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας, η φόρμουλα του εμβληματικού ορού ενισχύεται ακόμα περισσότερο . Το νέο Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II, με περισσότερα από 25 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και τη νέα, αποκλειστική Τεχνολογία ChronoluxCB™ , συμβάλλει στον συγχρονισμό όχι μόνο της νυχτερινής διαδικασίας επιδιόρθωσης αλλά και της κάθαρσης των κυττάρων (Catabolysis) από τα συσσωρευμένα εσωτερικά κατάλοιπα –«σκουπίδια»- τα οποία επιβραδύνουν τις λειτουργίες τους, κάνοντας την επιδερμίδα να δείχνει-και να είναι- ορατά πιο ξεκούραστη και ανανεωμένη το επόμενο πρωί...

2015-2017. Τα τρία τελευταία χρόνια, η οικογένεια Advanced Night Repair αυξάνεται και πληθύνεται! Την αρχή έκαναν τα Micro-Cleansers, δύο εξαιρετικές συνθέσεις ειδικά σχεδιασμένες για τον νυχτερινό καθαρισμό της επιδερμίδας από το μακιγιάζ και τους περιβαλλοντικούς ρύπους. Συνέχεια με την Advanced Night Repair Concentrated Recovery Powerfoil Mask, μια καινοτόμος μάσκα ανάπλασης προσώπου-στα πρότυπα των δημοφιλών sheet masks-, εμποτισμένη με όλα τα ενεργά συστατικά του ορού και γενναιόδωρες δόσεις υαλουρονικού οξέος! Το 2016, έφτασαν οι Advanced Night Repair Intensive Recovery Ampoules, ένα υπερσυμπυκνωμένο έλαιο σε αμπούλες-μονοδόσεις που καταπραΰνει άμεσα την στρεσαρισμένη επιδερμίδα και ενισχύει τις άμυνές της. Τέλος, στις αρχές της φετινής χρονιάς, υποδεχτήκαμε την Advanced Night Repair Concentrated Recovery Eye Mask, μια νέα μάσκα άμεσης καταπράυνσης και αναζωογόνησης των ματιών και το Advanced Night Repair Recovery Mask-In-Oil , μια μαγική μάσκα λαδιού θρέψης που απλώνεται πάνω από τον ορό, “κλειδώνει” τη διαδικασία επιδιόρθωσης και την ενισχύει!

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.