CONNECT:  
             

​Το όνομα του ρόδου

Λένα Ιωαννίδου Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2020
Λένα Ιωαννίδου
Chief Editor
 

LANCOME ROSE Ένα σύντομο ταξίδι στην ιστορία του εμβληματικού τριαντάφυλλου της Lancôme, από τη γέννησή του ως τη μεταμόρφωσή του σε πολύτιμο συστατικό αντιγήρανσης.

Στην κοιλάδα του Λίγηρα, στην καρδιά της Γαλλίας, βρίσκεται το Chateaux de Lancosme, ένα επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο που περιβάλλεται από αγριοτριανταφυλλιές . Στη μοναδική αυτή τοποθεσία οφείλει τόσο το όνομα όσο και το σύμβολό της η Lancôme το θρυλικό beauty brand που ίδρυσε πριν από 85 περίπου χρόνια -για την ακρίβεια, στις 21 Φεβρουαρίου 1935- ο Armand Petitjean. Ο Αρμάνδος ο Μεγαλοπρεπής όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι και η σύζυγός του Nelly, λάτρευαν λουλούδια, μα πιο πολύ τα τριαντάφυλλα, τα οποία καλλιεργούσαν στους κήπους τους στο Ville dAvray λίγο έξω από το Παρίσι. Χρειάστηκε ωστόσο να περάσουν σχεδόν 40 χρόνια μέχρι το αγαπημένο λουλούδι του να γίνει το 1974, επίσημα πλέον, έμβλημα της Lancôme, ένα κομψό τριαντάφυλλο εμπνευσμένο από τους ζωγραφικούς πίνακες του Βέλγου βοτανολόγου Pierre-Joseph Redouté.

Ένα χρόνο νωρίτερα όμως, το 1973, συνέβη κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Ο George Delbard ο διασημότερος καλλιεργητής τριαντάφυλλων στη Γαλλία έπειτα από μια πολύπλοκη διαδικασία πολλαπλής διασταύρωσης - γονιμοποιήθηκαν 20.000 άνθη!- παρουσίασε ένα υβριδικό τριαντάφυλλο, με μακρύ μίσχο, εντυπωσιακό φούξια χρώμα και υπέροχο άρωμα, το πρώτο που δημιουργήθηκε ποτέ αποκλειστικά για ένα Οίκο Ομορφιάς. Ήταν το μυθικό Lancôme®Rose

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, αυτό το μοναδικό τριαντάφυλλο προοριζόταν να εμπλουτίσει με την εκλεπτυσμένη ευωδιά του τα αρώματα της μάρκας. Η ζωντάνια όμως, η ανθεκτικότητα και η προσαρμοστικότητά του, κίνησαν στα χρόνια που ακολούθησαν, το επιστημονικό ενδιαφέρον των Εργαστηρίων Lancôme. Και το μελέτησαν σε βάθος.

Ένα Grand Rose γεννιέται

Οι θρεπτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες, η δύναμη να επιταχύνει την επανόρθωση και ανάπλαση των κυττάρων της επιδερμίδας ήταν μερικά μόνο από τα «χαρίσματα» που διαπίστωσαν ότι έκρυβε στους χυμούς του το σπάνιο αυτό τριαντάφυλλο. Έτσι , χρόνια μετά τη δημιουργία του βρήκε τον αληθινό προορισμό του: μια θέση στην καρδιά της Absolue! Το εμβληματικό Lancôme®Rose, έγινε σύμβολο αιώνιας νεότητας, εμπλουτίζοντας τη σύνθεση των προϊόντων της πολυτελέστερης σειράς περιποίησης της Lancôme

Τα Εργαστήρια της Lancôme όμως δεν παύουν ποτέ να ερευνούν , να ανακαλύπτουν νέα ενεργά συστατικά, και να αξιοποιούν τις πιο προηγμένες τεχνολογίες, με μοναδικό στόχο, τη δημιουργία ακόμη πιο αποτελεσματικών, ακόμη πιο απολαυστικών προϊόντων ομορφιάς.

Το τελευταίο «θαύμα» τους λέγεται Grand Rose. Ένα νέο τριαντάφυλλο; Όχι ακριβώς. Θα το περιγράφαμε πιο σωστά αν το ονομάζαμε απόσταγμα ενεργών συστατικών. Για τη δημιουργία του, «δάνεισαν» το εκχύλισμά τους τρία διαφορετικά τριαντάφυλλα που συνδυάστηκαν για να προσφέρουν ενισχυμένη αναγεννητική δράση στην ώριμη επιδερμίδα. Το Τριαντάφυλλο Lancôme πήρε τη μορφή φυσικών κυττάρων, το Εκατόφυλλο Τριαντάφυλλο (Rosa Centifolia) και το Δαμασκηνό Τριαντάφυλλο (Rosa Damascena) μεταμορφώθηκαν σε αιθέριο έλαιο και συμπύκνωμα αντίστοιχα, και όλα μαζί ενσωματώθηκαν στη σύνθεση της νέας Absolue, Soft Cream.

Θέλοντας να αιχμαλωτίσει όλη τη δύναμη του Grand Rose και να λάβει ενεργά συστατικά υψηλής καθαρότητας, που να είναι αποτελεσματικά για την επιδερμίδα αλλά και φιλικά προς το περιβάλλον, τα Εργαστήρια της Lancôme έκαναν χρήση μιας προηγμένης διαδικασίας ζύμωσης-για να μείνουν ανέπαφα τα φυσικά κύτταρα του Τριαντάφυλλου Lancôme -καθώς και αποκλειστικών μεθόδων εκχύλισης που χρησιμοποιούνται στη βιοτεχνολογία για την απόσταξη των άλλων δύο Τριαντάφυλλων. Για μια μόνο σταγόνα πολύτιμου ψυχρού αποστάγματος αιθέριου ελαίου- εμπεριέχει σχεδόν 140 ενεργά μόρια- χρειάζονται 3-5 τόνοι ροδοπέταλα!

Και η ιστορία του ρόδου συνεχίζεται …

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.