CONNECT:  
             

Ένα λουλούδι εμπνέει - Μέρος 2ο Guerlain

Αντωνία Θωμοπούλου Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014
Αντωνία Θωμοπούλου
Chief Editor
 

4-guerlain Δύο εμβληματικοί οίκοι ομορφιάς εμπνέονται από τη δύναμη της φύσης, ανακαλύπτουν ένα και μοναδικό λουλούδι με πολύτιμες ιδιότητες και δημιουργούν καινοτόμες συνθέσεις που στοχεύουν στην ολιστική περιποίηση της επιδερμίδας.

Guerlain- Orchidée Impériale

Η έμπνευση: Όταν για δύο, σχεδόν, αιώνες- 1828 η χρονιά που ο ιδρυτής του οίκου ανοίγει το πρώτο μαγαζί με σαπούνια και καλλυντικά στη Rue de Rivoli 42- ο μαγικός κόσμος των λουλουδιών αποτελεί αντικείμενο καθημερινής μελέτης και έρευνας για τη δημιουργία των πλέον θρυλικών αρωμάτων στην ιστορία της αρωματοποιίας , η αξιοποίηση της γνώσης αυτής στην περιποίηση της επιδερμίδας ακούγεται μόνον ως φυσική εξέλιξη. Ή, για να το πούμε πιο απλά, ποιος άλλος εκτός από τον οίκο Guerlain γνωρίζει τόσο καλά τα λουλούδια; Το πρώτο βήμα ,για να μας συστήσει ο παραδοσιακός, γαλλικός οίκος τη δύναμη που κρύβουν τα άνθη –εκτός από τη μαγευτική ευωδιά τους, εννοείται-, έγινε το 2006. Μετά από 12 χρόνια έρευνας, οι επικεφαλής

των εργαστηρίων από 30.000 είδη ορχιδέας, επέλεξαν τρία, – Gold orchid, Vanda coerulea και Vanda teres-, που ευδοκιμούν σε υψόμετρο 400-1600 μέτρων στα σύνορα της Μιανμάρ, Νεπάλ, Ταϊλάνδης, Βόρειας Ινδίας και Κίνας. Η επιλογή του συγκεκριμένου λουλουδιού μόνο τυχαία δεν είναι. « Δεν έχει τύχει ποτέ να δω μια ορχιδέα να «πεθαίνει» πάνω στο δέντρο », μας είπε ο επικεφαλής της έρευνας στην επίσημη πρώτη της σειράς Orchidée Impériale στο Παρίσι . Στο στόχαστρο των επιστημόνων του οίκου η εκπληκτική ανθεκτικότητα του συγκεκριμένου άνθους στο πέρασμα του χρόνου , που παραμένει θαλερό για περισσότερο από

μία εκατονταετία, ακόμη και στις πιο αντίξοες , περιβαλλοντικές συνθήκες. Το όνομα Vanda, άλλωστε στα κινέζικα, σημαίνει 10.000 γενιές!

Η δημιουργία: Εν αρχή λοιπόν η ορχιδέα, η βασίλισσα των λουλουδιών, που μοιάζει να ακυρώνει το χρόνο. Για τη σωστή όμως ερμηνεία και ανάλυση των δεδομένων απαιτούνται ατέλειωτες ώρες συστηματικής μελέτης και παρατήρησης. Το ζητούμενο, όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι ειδικοί, είναι να αφήσουμε το ίδιο το άνθος να μας …μιλήσει. Προς τούτο και τα τρία κέντρα καλλιέργειας, έρευνας και μελέτης που ιδρύθηκαν υπό την αιγίδα του οίκου Guerlain στην περιοχή Yunnan στη νοτιοδυτική Κίνα, στη Γενεύη και στο Κέντρο Ερευνών στο Στρασβούργο. Σύμφωνα λοιπόν με τις μελέτες,η πρώτη ορχιδέα αντλεί δύναμη από τα σκληρά, με κέρινη υφή, φύλλα της και τη μοναδική ικανότητα των βολβών της να συγκρατούν τα αποθέματα νερού , η δεύτερη χάρη στις υψηλές συγκεντρώσεις σε δραστικά μόρια και η τρίτη κατά σειρά, περιέχει μόρια – vandaterosides- , που εντοπίζονται στα βλαστοκύτταρα και δεν βρίσκουμε σε κανένα άλλο είδος του φυτικού βασιλείου, τα οποία προστατεύουν το φυτό από το θερμικό σοκ. Οι δυνάμεις αυτές συγκεντρώθηκαν σε ένα εκχύλισμα που ακούει στο όνομα Imperial orchid molecular extract I.O.M.E- το βασικό συστατικό που βρίσκεται στην ανανεωμένη σύνθεση του νεότερου μέλους της οικογένειας Orchidée Impériale, The Cream. Το τρίτης γενιάς λοιπόν καινοτόμο δραστικό συστατικό δρα στα μιτοχόνδρια , που τροφοδοτούν τα κύτταρα με ενέργεια, έτσι ώστε να παρατείνονται αναλλοίωτες οι δραστηριότητες της επιδερμίδας στο πέρασμα του χρόνου. Λάμψη, φωτεινότητα, λείανση των ρυτίδων , τόνωση και σφριγηλότητα είναι όσα εμείς διακρίναμε στην επιδερμίδα με τη συστηματική χρήση αυτής της απολαυστικής κρέμας.

 

 

 

© Copyright 2019 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.