CONNECT:  
             

Η «Κρέμα της Θάλασσας»

Λένα Ιωαννίδου Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016
Λένα Ιωαννίδου
Chief Editor
 

CREME DE LA MER Τι κοινό μπορεί να έχουν η NASA, τα εγκαύματα ενός επιστήμονα, τα φύκια της Καλιφόρνια, 300 μπομπίνες με παράξενους ήχους, η διαδικασία της ζύμωσης και η Estée Lauder; Και όμως, όλα αυτά τα ετερόκλητα στοιχεία συνθέτουν την απίστευτη ιστορία της πιο διάσημης, ίσως, καλλυντικής κρέμας της Αμερικής. Της Crème de la Mer.

1953. Ένα πείραμα ρουτίνας πάνω στα καύσιμα των πυραύλων καταλήγει σε μια τρομακτική έκρηξη. Το πρόσωπο του υπεύθυνου του πειράματος Max Hubert -αστροφυσικός της NASA- παραμορφώνεται από τα σοβαρότατα εγκαύματα τα οποία του προκαλούν τα χημικά από την έκρηξη και η φωτιά. Οι θεραπείες και οι φαρμακευτικές κρέμες που του συστήνουν οι γιατροί, ανακουφίζουν το πρόσωπό του από τους πόνους, αλλά δεν επουλώνουν τα βαθιά σημάδια από το έγκαυμα. Τότε ο Max Hubert αποφασίζει να δράσει μόνος του. Κατασκευάζει στο γκαράζ του σπιτιού του ένα ιδιότυπο εργαστήριο και αρχίζει να πειραματίζεται πάνω στη δημιουργία μιας νέας φόρμουλας, με επουλωτικές, κυρίως, ιδιότητες. Χρησιμοποιεί φυσικά -κατά κύριο λόγο- συστατικά, όπως ποτάσιο, μαγνήσιο, σίδηρο, λεκιθίνη, βιταμίνες, καθώς επίσης έλαια κίτρου, λάιμ, ευκάλυπτου, σιταριού κ.ά. Το ενδιαφέρον του, όμως, επικεντρώνεται σε ένα είδος πλατύφυλλων καφέ φυκιών, που βρίσκονται στις θάλασσες της Καλιφόρνια. Τα Sea kelps, όπως ονομάζονται αυτά τα φύκια, περιέχουν συστατικά που συμβάλλουν σημαντικά στην ενεργοποίηση της κυτταρικής ανάπλασης. Έχει παρατηρηθεί, μάλιστα, ότι ενώ τα χέρια των ψαράδων, συνήθως, ταλαιπωρούνται από το αλάτι και το νερό, τα χέρια όσων ασχολούνται με τη συλλογή των φυκιών αυτών, παραμένουν, κατά έναν παράδοξο τρόπο, πιο απαλά.

Δείτε το video

1965. Έπειτα από 12 χρόνια προσπάθειας και 6.000 πειράματα, ο Max Hubert τελειοποιεί τη φόρμουλά του και, φυσικά, τη χρησιμοποιεί. Τα σημάδια και οι ουλές εξαλείφονται σιγά σιγά από το πρόσωπό του. Η Crème de la Mer έχει γεννηθεί. Το-μικρό «θαύμα» που συντελέστηκε στο γκαράζ ενός αστροφυσικού δεν αργεί να γίνει γνωστό σε ένα στενό, αρχικά, κύκλο ενδιαφερομένων -κυρίως από το χώρο του θεάματος. Ο Max Hubert εγκαταλείπει τη NASA και αφοσιώνεται εξ ολοκλήρου στην Crème de la Mer. Η παραγωγή δεν ξεπερνά τα 5.000 βαζάκια ετησίως και η διάθεση της κρέμας γίνεται πάντα από τον ίδιο και όχι από καταστήματα καλλυντικών -χρόνια μετά δέχεται να διατίθεται από δύο μόνο σημεία πώλησης σε ολόκληρη την Αμερική. Όπως είναι φυσικό, η λίστα αναμονής μεγαλώνει. Η ιδιότυπη αυτή «βιομηχανία» του ενός και μόνο καλλυντικού συνεχίζεται με μεγάλη δυσκολία -και, ταυτόχρονα, με ολοένα αυξανόμενο αγοραστικό ενδιαφέρον-για 30 περίπου χρόνια. Το 1991, ο MaxHubert πεθαίνει -ας σημειωθεί ότι οι ουλές στο πρόσωπό του είναι, πλέον, αδιόρατες-, έχοντας προηγουμένως αποκαλύψει τη μυστική φόρμουλα στην κόρη του.

1995. Η κόρη του Max Huber, επικοινωνεί με την μεγάλη κυρία της ομορφιάς, την Estée Lauder και ζητά τη βοήθειά της, καθώς ο πατέρας της, πεθαίνοντας, δεν άφησε σαφείς οδηγίες για τη μυστική φόρμουλα της κρέμας. Η Estée Lauder, η οποία είχε ακούσει και ενδιαφερθεί για την Crème de la Mer, εξαγοράζει τη μάρκα και αναθέτει στην επιστημονική της ομάδα να την ανασυνθέσει, με βάση τις λιγοστές σημειώσεις που βρέθηκαν στο εργαστήριο του αστροφυσικού. Έτσι, ενάμισι χρόνο αργότερα, η πολύπλοκη φόρμουλα αποκρυπτογραφήθηκε και η Crème de la Mer ξαναζωντάνεψε για να ξεκινήσει τon δεύτερο κύκλο της ζωής της και να γίνει πλέον γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Τι ιδιαίτερο, όμως, έχει η Crème de la Mer; Η Crème de la Mer είναι μια ακριβή κρέμα, όχι μόνο λόγω της ποιότητας των συστατικών της αλλά και για τη μακρόχρονη διαδικασία παραγωγής της- στην καλλυντική βιομηχανία, οι υψηλές θερμοκρασίες και οι πιέσεις που αναπτύσσονται μειώνουν κατά πολύ την αποτελεσματικότητα των συστατικών- μεγάλο μέρος της οποίας γίνεται ακόμα και τώρα με το χέρι. Ας δούμε λοιπόν τι συμβαίνει μέχρι τα λευκά πορσελάνινα βαζάκια γεμίσουν ένα-ένα με το πολύτιμο περιεχόμενο. Πριν πολλά χρόνια είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω «ιδίοις όμμασι» ότι κάτι ξεχωριστό συμβαίνει στο χώρο όπου είχε ...ανασυσταθεί το εργαστήριο του Max Hubert. Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Estée Lauder, στο Λονγκ Άιλαντ, ξεχώριζε ένα γυάλινο, φωτεινό κτίριο. Όπως μας είχαν εξηγήσει, η θέση του δεν ήταν τυχαία. Ο ήλιος που έλουζε τα εργαστήρια της Cème de la Mer έπαιζε και αυτός το ρόλο του στη δημιουργία της περίφημης κρέμας. Πράγματι, σε μια γωνία, η οποία έμοιαζε με γυάλινη σέρα, ήταν τοποθετημένη μια σειρά από μεγάλα βάζα, γεμάτα με φλούδες λάιμ. Η διαδικασία ζύμωσής τους, με τη βοήθεια του ηλιακού φωτός και της θερμοκρασίας που αναπτύσσεται, είναι μια αργή, αλλά φυσική μέθοδος.

Τα φύκια: Στις ακτές της Καλιφόρνια και του βόρειου Ειρηνικού, συγκεκριμένα στο νησί Βανκούβερ του Καναδά, κάθε άνοιξη και φθινόπωρο μια ομάδα ειδικών συλλέγει προσεκτικά, με το χέρι, τις κορυφές των γιγάντιων φυκιών (Sea Kelps) που επιπλέουν στα ρηχά νερά της περιοχής , φροντίζοντας να μην καταστρέψουν το ίδιο το φυτό-πολύτιμο για το θαλάσσιο οικοσύστημα. Τα φύκια αυτά, ζουν σε ψυχρά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά νερά. Σχηματίζουν δάση στο βυθό και το μήκος τους μπορεί να φτάσει και τα 80 μέτρα. Είναι φυσική πηγή βιταμινών A, B1, B2, C, D και E, μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως ψευδάργυρο, μαγνήσιο, σίδηρο και ασβέστιο -σε συγκέντρωση 10 φορές υψηλότερη από τα γαλακτοκομικά! Με το τέλος της συγκομιδής, τα φύκια καταψύχονται και μεταφέρονται στα εργαστήρια της La Mer στη Νέα Υόρκη.

Ο “θαυματουργός ζωμός”: Στο εκχύλισμα φυκιών προστίθενται βιταμίνες, αιθέρια έλαια, μέταλλα και ένα αποκλειστικό εκχύλισμα από φλούδες lime tea™, με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση , συστατικά που δρουν σε συνέργεια, πολλαπλασιάζοντας την αποτελεσματικότητα του «ζωμού». Το κοκτέιλ αυτό υποβάλλεται για 3-4 μήνες σε βιολογική ζύμωση, δεσμεύοντας ενέργεια –πολύ μεγαλύτερη από το άθροισμα των μερών του- από το φυσικό φως και τις ηχητικές δονήσεις! Πώς; Στο τελευταίο στάδιο της ζύμωσης, το υγρό που έχει παραχθεί, δηλαδή το περίφημο Miracle Broth, εκτίθεται για 2 ώρες την ημέρα σε εκτυφλωτικό φως και -όσο κι αν ακούγεται παράλογο- στους ήχους τους οποίους παράγουν τα... βακτηρίδια όταν πολλαπλασιάζονται! Ο ίδιος ο Max Hubert είχε στην κατοχή του 300 περίπου μπομπίνες με τέτοιους ήχους -μπορούν να παρομοιαστούν με τη βοή μιας επερχόμενης καταιγίδας. Το φως και οι ήχοι λειτουργούν σαν καταλύτες, μεγιστοποιώντας τη δράση των εκχυλισμάτων.

Το φαινόμενο της «ηχοχημείας» -της διαφοροποίησης, δηλαδή, των χημικών αντιδράσεων με την επίδραση ηχητικών κυμάτων- δεν έχει ακόμα αποδειχτεί επιστημονικά, αλλά όταν η επιστημονική ομάδα της Estee Lauder επιχείρησε να παρασκευάσει το προϊόν παραλείποντας τη διαδικασία αυτή, η αποτελεσματικότητα της κρέμας μειώθηκε πολύ! H κάπως… ανορθόδοξη τελετουργία χρήσης της κλασικής Crème de la Mer – πρέπει πρώτα να ζεστάνουμε μικρή ποσότητα κρέμας στις παλάμες μας και στη συνέχεια, μόλις γίνει διάφανη, να την εφαρμόσουμε ταμποναριστά στο πρόσωπο, χωρίς άπλωμα ή τρίψιμο- είναι το κλειδί για να απελευθερωθεί η ενέργεια και μαζί, τα ενεργά συστατικά του Miracle Broth™ που θα προσφέρουν στην επιδερμίδα τις πέντε όψεις της ανανέωσης- ενυδάτωση, καταπράυνση, ανάπλαση, λείανση και λάμψη- και θα τη βοηθήσουν να ξαναβρεί την ισορροπία της.

Crème de la Mer: μοναδική αλλά όχι μόνη. Τα τελευταία 20 χρόνια το Miracle Broth™, η «καρδιά» της μυθικής κρέμας,έδωσε ζωή σε μια νέα γενιά προϊόντων περιποίησης, με καινοτόμα συστατικά, συστήματα μεταφοράς και τεχνολογίες αιχμής, εξειδικευμένες συνθέσεις και νέες αισθητηριακές υφές, που στόχο έχουν να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο και πιο ευχάριστο τρόπο, κάθε ανάγκη της επιδερμίδας. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουμε τους αντιγηραντικούς ορούς The Lifting Face Serum και The Regenerating Serum που αποτελούν το «έτερον ήμισυ» της Crème de la Mer, τις εξειδικευμένες κρέμες ματιών και τις μοναδικές μάσκες της – όπως η κούρα ανανέωσης 8 λεπτών, The Intensive Revitalizing Mask και βέβαια, το δημοφιλέστατο The Renewal Oil, ένα πολυδιάστατο ελιξίριο ομορφιάς με ενεργά έλαια του Miracle Broth . Αυτή τη χρονιά, μισό αιώνα από τη γέννηση της πρώτης "κρέμας της θάλασσας" , η οικογένεια La Mer, υποδέχεται δύο τεχνολογικά θαύματα : το The Lifting Eye Serum, τον νέο ορό για την περιοχή των ματιών εμπλουτισμένο με ένα σύμπλεγμα φυτικών συστατικών και κόκκινη άλγη δύο ένζυμα που συσφίγγει άμεσα την επιδερμίδα και φωτίζει το βλέμμα και το πολύτιμο Genaissance, The Serum Essence, τη δραστική θεραπεία ανάπλασης από τη νέα σειρά Genaissance de la Mer, με υψηλή συγκέντρωση κρυσταλλικού Miracle Broth™, την πιο αγνή, καθαρή μορφή του "θαυματουργού ζωμού", και εκχυλίσματα σπάνιων φυκιών, που αντιμετωπίζει σφαιρικά και βοηθά στη βελτίωση όλων των σημαδιών γήρανσης στην επιδερμίδα.

Δείτε τη διαδικασία συγκομιδής των φυκιών για τη La Mer
Δείτε τη διαδικασία παρασκευής του Miracle Broth

 

 

 

© Copyright 2024 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.