CONNECT:  
             

Ένα λουλούδι εμπνέει...

Αντωνία Θωμοπούλου Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016
Αντωνία Θωμοπούλου
Chief Editor
 

Dior Prestige Το αγαπημένο τριαντάφυλλο από τον κήπο των παιδικών χρόνων του διάσημου σχεδιαστή στα χέρια ή μάλλον καλύτερα στα επιστημονικά εργαστήρια των οίκου Dior αποδεικνύεται πλούσια πηγή αναζωογονητικής και επανορθωτικής δράσης στην επιδερμίδα.

Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ

Rose de Granville. Τα τριαντάφυλλα στον κήπο της εντυπωσιακής έπαυλης της οικογένειας Dior στο βόρειο άκρο της παραθαλάσσιας πόλης Granville, η καθημερινή παρέα του μικρού Christian στα μοναχικά του παιχνίδια, εξελίσσονται σε αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τις μετέπειτα δημιουργίες του . Χρώματα και σχήμα λουλουδιών – οι πληθωρικές γραμμές στη μακριά, φαρδιά φούστα με τη στενή μέση θυμίζουν έντονα τα πέταλα που ανοίγουν στην περίοδο της ανθοφορίας- αποτυπώνονται με τον καλύτερο τρόπο στην πρώτη, κιόλας, κολεξιόν του ταλαντούχου δημιουργού και κερδίζουν κοινό και συντάκτριες μόδας της εποχής. Στον οικογενειακό κήπο της Εδέμ- όπως αυτός φαντάζει στα μάτια του μικρού Christian- τα τριαντάφυλλα, που με τόση αγάπη καλλιεργεί η αγαπημένη του μητέρα, ευδοκιμούν παρόλες τις αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες . Ώσπου κάποια μέρα μια ξαφνική καταιγίδα , συνηθισμένο φαινόμενο στην περιοχή, ξεριζώνει όλα τα λουλούδια και τα φυτά του κήπου εκτός από μία τριανταφυλλιά στη γωνιά του κήπου. Το απαλό ροζ άνθος της που αντικρίζει το επόμενο πρωί ο νεαρός Christian στον ερημωμένο κήπο μέλλεται να γίνει το λουλούδι –θρύλος , που θα εμπνεύσει τους επιγόνους του

οίκου για τη δημιουργία της πολυτελούς σειράς περιποίησης Prestige.

Inflammaging. Ή, αλλιώς χρόνια φλεγμονή , που έχει πλέον αναγνωριστεί από την επιστημονική κοινότητα ως ένας από τους κύριους λόγους πρόωρης γήρανσης. Πρόκειται για τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις της επιδερμίδας που συμβαίνουν στις κατώτερες στιβάδες της επιδερμίδας και προκαλούνται, στην πλειοψηφία τους , από τις ελεύθερες ρίζες. Όταν οι φυσικοί επανορθωτικοί μηχανισμοί της επιδερμίδας δεν επαρκούν για τη θεραπεία των μικροφλεγμονών, οι βασικοί ιστοί του δέρματος, όπως είναι οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, αποδομούνται. Και τότε εμφανίζονται οι ρυτίδες όπως και τα πρώτα ίχνη χαλάρωσης.

Η ΕΡΕΥΝΑ

Πολλά χρόνια αργότερα ο οίκος Dior αναθέτει στον André Eve, διάσημο γάλλο φυτοκόμο που ειδικεύεται στην ανακάλυψη και καλλιέργεια αρχαίων ποικιλιών , να μελετήσει τις συνθήκες στις οποίες ευδοκιμεί το τριαντάφυλλο της οικογένειας Dior και να ανακαλύψει το πολύτιμο μυστικό της επιβίωσής του. Στην έρευνα που διαρκεί εννέα ολόκληρα χρόνια ο διάσημος φυτοκόμος μελετά το γενεαλογικό δέντρο εφτά, στον αριθμό, γενεών τριαντάφυλλα που ευδοκιμούν σε βραχώδεις περιοχές και επιλέγει τα πιο ανθεκτικά. Από τη διασταύρωση των «αρίστων» γεννιέται το Rose de Granville, όπως ονομάζεται προς τιμή της γενέτειρας πόλης του θρυλικού μαιτρ της Υψηλής Ραπτικής. Το τριαντάφυλλο Rose de Granville καλλιεργείται πλέον στην περιοχή Loiret με αυστηρές προδιαγραφές, που εγγυώνται την ιδανική αναπαραγωγή των αποσταγμάτων.

Στο μεταξύ εδώ και αρκετά χρόνια οι επιστήμονες στο ερευνητικό κέντρο του οίκου Dior ερευνούν τη γήρανση από τις μικροφροφλεγμονές στα κύτταρα της επιδερμίδας- inflammaging- οι οποίες αλλοιώνουν την αρχιτεκτονική τους, με αποτέλεσμα την απώλεια σφριγηλότητας. Τα 8 μόρια από το σύνολο των 400, που εμπεριέχονται στο Rose de Granville, τα οποία εντοπίζουν και κατορθώνουν να αποκωδικοποιήσουν οι επιστήμονες του οίκου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Ορλεάνης το CNRS και το νοσοκομείο Saint Louis στο Παρίσι, αποδεικνύεται ότι διαθέτουν μοναδικές αναζωογονητικές ιδιότητες που περιορίζουν τις μικροφλεγμονές της επιδερμίδας ενισχύοντας σημαντικά την αρχιτεκτονική των κυττάρων. Χάρη σε μια αποκλειστική και πολύπλοκη διαδικασία εκχύλισης τα μόρια αυτά μεταφέρονται αυτούσια στο 40 φορές πιο συμπυκνωμένο Rose Nectar.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Με βασικό συστατικό το παραπάνω συμπυκνωμένο Rose de Granville Nectar δημιουργούνται δύο νέα προϊόντα καθημερινής περιποίησης στην πολυτελή σειρά Dior Prestige. Μία κρέμα εικοσιτετράωρης φροντίδας- La Crème Texture Essentielle- και ο ορός - Le Nectar- για ακόμη πιο εντατική δράση χάρη στα διπλά συμπυκνωμένο Nectar που περιέχει. Με υπέροχες υφές και τα δύο, που απλώνονται και απορροφώνται εύκολα, προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση, αναζωογόνηση, ορατή λείανση , φωτεινότητα ενώ σταδιακά , και με τη συστηματική τους χρήση, αποκαθιστούν την αρχιτεκτονική των κυττάρων επαναφέροντας σφριγηλότητα και ελαστικότητα στην επιδερμίδα.

 

 

 

© Copyright 2021 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.