CONNECT:  
             

Κάτω στον Πειραιά, η ελπίδα… φωτίστηκε!

Skingurus Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016
Skingurus

 

Estee Lauder BCA Τη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου, το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, φωταγωγήθηκε σε ροζ χρώμα και προστέθηκε στα 200 και πλέον κτίρια-ορόσημα που έχουν συμμετάσχει στην Παγκόσμια Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού των Estée Lauder Companies.

Ο Οκτώβριος, είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Η Estée Lauder Companies με την Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού που ξεκίνησε η Evelyn Lauder το 1993, πρωτοστατεί στη σημαντική αυτή προσπάθεια συγκεντρώνοντας χρήματα από τις πωλήσεις της ροζ κορδέλας -και όχι μόνο- ενώ από το 2000, πραγματοποιεί παγκοσμίως το πρόγραμμα Φωταγώγησης Σημαντικών Κτιρίων-Οροσήμων σε ροζ χρώμα με στόχο να αφυπνίσει την προσοχή στη σημασία της υγείας του μαστού και της έγκαιρης διάγνωσης. Από το Empire State Building της Νέας Υόρκης ως την Όπερα του Σύδνεϋ κι από το Πύργο του Άιφελ ως τον… Πύργο της Πίζας , πάνω από 200 κτίρια-ορόσημα, μνημεία παγκοσμίου σημασίας και ιστορικά αξιοθέατα, σε 70 χώρες, έχουν μέχρι σήμερα «βαφτεί» ροζ, μεταφέροντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας: ότι η πρόληψη σώζει ζωές.

Στην Ελλάδα έχουν φωταγωγηθεί μέχρι σήμερα το Ζάππειο Μέγαρο, η Αγορά του ΟΑΚΑ, o Λόφος του Λυκαβηττού, το Δημαρχείο της Αθήνας, ο Λευκός Πύργος στην Θεσσαλονίκη, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο, η Πλατεία Σπιανάδα στην Κέρκυρα, και άλλα. Φέτος, σειρά είχε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Πράγματι, τη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου, στις 8.30 το βράδυ, το μεγαλοπρεπές κτίριο του πρώτου λιμανιού της χώρας μας, έγινε ροζ! Και ναι, ήταν όλες και όλοι εκεί!


Info
:
Το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, - προστατευόμενο μνημείο από το 1980-, από το 1884 που θεμελιώθηκε, έδωσε πολιτιστική πνοή στον Πειραιά και ταυτίστηκε με την ιστορία του όπως φυσικά και με την ιστορία της Ελλάδας. Από τη σκηνή του πέρασαν ο Αιμίλιος Βεάκης, η Κυβέλη, η Μαρίκα Κοτοπούλη, η Κατίνα Παξινού, ο Αλέξης Μινωτής, ο Μάνος Κατράκης, ο Δημήτρης Χορν, η Έλλη Λαμπέτη- τα ιερά τέρατα του νεοελληνικού θεάτρου- και στο φουαγιέ του ακούστηκαν μουσικά έργα των πιο σπουδαίων συνθετών . Σήμερα χαρακτηρίζεται ως το κορυφαίο σωζόμενο ελληνικό θεατρικό κτίριο του 19ου αιώνα.Το εσωτερικό του
Μορφολογικά το λευκό αυτό οικοδόμημα του αρχιτέκτονα Ιωάννη Λαζαρίμου, με το ναόσχημο πρόπυλο και τις τέσσερις λεπτές κολόνες κορινθιακού ρυθμού , έχει αναφορές στην αμιγή κλασικιστική παράδοση και είναι επηρεασμένο από τη γερμανική σχολή που εκπροσωπούσε ο Ερνέστος Τσίλερ. Εντυπωσιακές λεπτομέρειες , τα είκοσι τρία επιβλητικά θεωρεία του και βέβαια ο χώρος πάνω από τον θόλο της κεντρικής αίθουσας. Σήμερα, μετά από τις εργασίες αποκατάστασης του 2008, έχει αποκαλυφθεί πλήρως ο πλούσιος διάκοσμός του και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, είναι πλέον ένα σύγχρονο θέατρο, ικανό να φιλοξενήσει θεατρικές και μουσικές παραστάσεις υψηλών προδιαγραφών, παίζοντας και πάλι σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική ζωή της πόλης.

 

 

 

© Copyright 2022 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
PRIX DE BEAUTE 22

 

2022-11-15
​Μια...short list γεμάτη ομορφιά

Η προετοιμασία της ετήσιας διοργάνωσης των Βραβείων Ομορφιάς Prix de Beauté, που φέτος κλείνουν...  

cover 3

 

2022-07-08
Πράσινο ''αποτύπωμα'' - η ομορφιά μας δείχνει τον... τρόπο

Ο ειδικά διαμορφωμένος κήπος στην ταράτσα των κεντρικών γραφείων της L’ Oréal Hellas, που είχαμε...  

insta-antiaging

 

2020-04-21
Τι ζητάμε στα προϊόντα αντιγήρανσης

Ποια είναι τα συστατικά που προσδίδουν ολοκληρωμένη αντιγηραντική δράση σε ένα καλλυντικό προϊόν....  

2022

 

2022-01-03
Πού πάει η ομορφιά το 2022;

Η καινούργια χρονιά κάνει τα πρώτα της βήματα και ελπίδα όλων μας είναι να μας οδηγήσουν όσο γίνεται...  

3BiothermBottles

 

2021-07-02
Με δύναμη από το...μέλλον

Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στον πλανήτη όπως και στη ζωή μας έχουν ευαισθητοποιήσει...  

 

2020-03-13
​Ένα βραβείο για την ομορφιά

Ανάμεσα στα  αμέτρητα καλλυντικά προϊόντα που κυκλοφόρησαν την περασμένη χρονιά, ήταν εκείνα που...  

microbeads

 

2018-09-08
Καθαρίζουν την επιδερμίδα, ρυπαίνουν τις θάλασσες...

Τα μικροσφαιρίδια, οι μικροσκοπικοί συνθετικοί κόκκοι των απολεπιστικών, κυρίως, προϊόντων θα απειλήσουν...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;