CONNECT:  
             

Της γης το χρυσάφι

Λένα Ιωαννίδου Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
Λένα Ιωαννίδου

 

Korres, Golden Crocus Με αφορμή την πολυτελή, συλλεκτική έκδοση του Ελιξηρίου Νεότητας Χρυσός Κρόκος, που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες από την Korres , θυμόμαστε το μαγευτικό οδοιπορικό που κάναμε, πριν τρία σχεδόν χρόνια στην ευλογημένη γη του Κρόκου Κοζάνης ...

Σε μια μικρή γωνιά του πλανήτη, υπάρχει ένα χωριό ευλογημένο από τη φύση. Στη γη που το περιβάλλει και μόνο σ’ αυτήν, φυτρώνει ένα μοβ λουλούδι που κλείνει μέσα του, το αρχαιότερο, το σπανιότερο, το πιο ακριβό καρύκευμα του κόσμου. Από αυτό πήρε το όνομα που τώρα μοιράζεται με ένα χρυσό ελιξίριο ομορφιάς …

Είναι ο Κρόκος Κοζάνης και το Golden Krocus, Ageless Saffron Elixir της Korres.

Τι είναι: Ένα αντιγηραντικό και αντιοξειδωτικό ελιξίριο καθημερινής περιποίησης, με άμεση δράση “booster”, εμπλουτισμένο με φρέσκο βιολογικό εκχύλισμα από στίγματα Κρόκου Κοζάνης που απευθύνεται σε κάθε ηλικία, τύπο επιδερμίδας και ανάγκη. Η φόρμουλά του, ενισχύει την άμυνα των κυττάρων ενάντια στους παράγοντες καθημερινής φθοράς, επανορθώνει τα σημάδια γήρανσης, προσφέρει σύσφιγξη, ελαστικότητα, λάμψη και ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα.

Πώς δρα: Οι κροκίνες που περιέχουν τα στίγματα του Κρόκου Κοζάνης ανήκουν σε μια ομάδα ισχυρών και σπάνιων αντιοξειδωτικών που δρουν στοχευμένα, σε όλες τις ομάδες κυττάρων (ινοβλάστες, κερατινοκύτταρα, μελανινοκύτταρα) που εγγυώνται την καλή υγεία και όψη της επιδερμίδας. Τα πολύτιμα κόκκινα στίγματα, επεξεργάζονται στη Μονάδα Εκχυλίσεως της Κορρές, και το εκχύλισμά τους ενσωματώνεται στη φόρμουλα μέσα σε 24 ώρες από την παραγωγή του, ώστε να διατηρεί τη μέγιστη δυνατή αντιοξειδωτική απόδοσή του.

Το «τείχος» απέναντι στις ελεύθερες ρίζες, ενισχύεται με Β-γλυκάνες, συστατικά που ενεργοποιούν τα κύτταρα Langerhans - οι «προστάτες» του ανοσοποιητικού συστήματος του δέρματος- προάγοντας την παραγωγή φυσικών αντιφλεγμονωδών. Έτσι η επιδερμίδα θωρακίζεται ενάντια στις περιβαλλοντικές επιθέσεις και το οξειδωτικό στρες που ευθύνεται για την εμφάνιση σημαδιών πρόωρης γήρανσης.

Η σύνθεση εμπλουτίζεται επίσης με ένα σύμπλεγμα αμινοξέων με χαλκό, που προσφέρει μείωση του βάθους των ρυτίδων σχεδόν κατά 15%, μόλις σε 2 εβδομάδες - αποτέλεσμα το οποίο, σύμφωνα με τον οργανισμό American Society of Plastic Surgeons αντιστοιχεί στη δράση του ενέσιμου κολλαγόνου! Παράλληλα, ένα πατενταρισμένο φυσικό πολυπεπτίδιο, βελτιώνει τους μηχανισμούς παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, προσφέροντας ορατή σύσφιγξη και επανόρθωση των ρυτίδων, ενώ το υαλουρονικό οξύ χαμηλού μοριακού βάρους «γεμίζει» εκ των έσω την επιδερμίδα, αποκαθιστά τον όγκο της και ενισχύει την ελαστικότητά της. Τέλος, οι πολυσακχαρίτες από βρόμη και σπόρους ταμαρίνθου, ρυθμίζουν τα επίπεδα ενυδάτωσης και σχηματίζουν ένα αόρατο φιλμ στην επιδερμίδα που απαλύνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες και προσφέρει άμεση σύσφιγξη!

Μια θάλασσα από... "λουλούδια"

Η υπόσχεση είχε δοθεί από το καλοκαίρι του 2016, όταν η Κορρές μας αποκάλυψε το νέο της ελιξίριο με βιολογικό εκχύλισμα Κρόκου Κοζάνης. «Θα πάμε να δούμε τα κροκοχώραφα…». Οι ημερομηνίες του ταξιδιού, μας επιβλήθηκαν από τις ιδιοτροπίες της φύσης, μιας και το μοβ λουλούδι του Κρόκου Κοζάνης ανθίζει μία φορά το χρόνο, κάθε Οκτώβριο και για 20 μόνο μέρες. Πράγματι, στις 26 εκείνου του μήνα, νωρίς το πρωί, η μια εκ των δύο Skingurus, μαζί με μια πολυπληθή γυναικοπαρέα από beauty editors, bloggers και βέβαια, με το ασυναγώνιστο Korres PR team, βρεθήκαμε να ταξιδεύουμε προς την Κοζάνη κι από εκεί προς τα κροκοχώραφα. Η εικόνα που αντικρίσαμε φτάνοντας, ήταν μοναδική. Τη μονοτονία των γυμνών, οργωμένων χωραφιών διέκοπταν μικρά ή πιο μεγάλα μοβ μπαλώματα με «λουλούδια» όπως, πολύ απλά, αποκαλούν τα άνθη του κρόκου οι ντόπιοι… Εκεί βρίσκονταν ήδη από νωρίς -τότε τα φυτικά έλαια του Κρόκου βρίσκονται στην υψηλότερη συγκέντρωσή τους- οι γυναίκες του χωριού. Σκυμμένες πάνω στα μικροσκοπικά λουλούδια, τα έκοβαν με θαυμαστή ταχύτητα και επιδεξιότητα –η συλλογή του κρόκου απαιτεί λεπτά γυναικεία χέρια- και τα συγκέντρωναν στα καλάθια που είχαν δίπλα τους, έως ότου το χωράφι να αδειάσει από κρόκο-αλλά μόνο μέχρι το επόμενο πρωί που ως δια μαγείας γίνεται και πάλι μοβ! Μία διαδικασία πολύωρη, αποκλειστικά χειρωνακτική, που επαναλαμβάνεται καθημερινά για 20 μέρες. Εμείς πάλι, σαν γνήσια παιδιά της πόλης, φορέσαμε ενθουσιασμένες τις γαλότσες μας, προχωρήσαμε λίγα μέτρα μέσα στο χωράφι, επιχειρήσαμε να κόψουμε σωστά, όπως μας έδειξαν, μερικά ανθάκια- ομολογουμένως χωρίς μεγάλη επιτυχία-, φωτογραφηθήκαμε δίπλα στα γεμάτα καλάθια –των… άλλων- και αφού «ανακρίναμε» τους καλλιεργητές, ετοιμαστήκαμε για την επόμενη στάση μας , αυτή τη φορά σε ένα από τα σπίτια του χωριού, όπου οι γυναίκες-και πάλι- της κάθε οικογένειας, αδειάζουν σε ένα μεγάλο τραπέζι τη σοδειά της κάθε ημέρας και όλες μαζί ξεχωρίζουν τα πέταλα από τους στήμονες και τα πολύτιμα στίγματα του κρόκου και τα απλώνουν σε τελάρα για να ξεραθούν φυσιολογικά και να διατηρήσουν αναλλοίωτες τις ιδιότητές τους – την ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, το χρώμα και το άρωμα. Η τρίτη και τελευταία φάση, ο διαχωρισμός των κόκκινων στιγμάτων του κρόκου από τους κίτρινους στήμονες -μια διαδικασία που επίσης απαιτεί τέχνη και υπομονή- γίνεται αργότερα, μέσα στο χειμώνα…

Τι μάθαμε:

  • Ο Κρόκος ή Ελληνική ζαφορά (saffron) είναι το πιο πολύτιμο φυσικό συστατικό, η αξία του οποίου ξεπερνά αυτή του χρυσού και το αρχαιότερο καρύκευμα- σκεφτείτε μόνο ότι οι «Κροκοσυλλέκτριες», η περίφημη τοιχογραφία από το Ακρωτήρι της Σαντορίνης έχει ηλικία 3.500 χρόνων….

  • Ο Κρόκος Κοζάνης θεωρείται ο καλύτερος στον κόσμο-ανώτερος από το περσικό και το τουρκικό σαφράν- βάσει αντικειμενικών μετρήσεων με τη διαδικασία ISO 3632 TS. Από το 1998 βρίσκεται στο μητρώο των Προστατευομένων Ονομασιών Προέλευσης (Π.Ο.Π).
  • 150.000 άνθη Κρόκου Κοζάνης απαιτούνται για 1 κιλό αποξηραμένων στιγμάτων – δεν αποκαλείται τυχαία «χρυσάφι της ελληνικής γης».
  • Ένας βολβός κρόκου, από τη στιγμή που θα φυτευτεί, παράγει άνθη για 20 μέρες κάθε Οκτώβριο, επί 8 χρόνια. Χρειάζεται να μεσολαβήσουν όμως 20 χρόνια «ανάπαυλας» –οι παλιότεροι μιλούσαν για 40-50 χρόνια!- για να φυτευτεί το ίδιο χωράφι και πάλι με κρόκο!
  • Η συνεργασία της Κορρές με τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης εντάσσεται στο πλαίσιο του δικτύου ηθικών συνεργασιών της μάρκας. Η εταιρεία «Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης» ξεκίνησε το 2007, με στόχο την προώθηση του πολύτιμου συστατικού στο διεθνή χάρτη, αλλά και την ανάπτυξη καινοτομικών προϊόντων βασισμένων στις μοναδικές ιδιότητές του. Η προσπάθεια αυτή στηρίζει 1.000 οικογένειες από 20 χωριά γύρω από την Κοζάνη.

Μάθετε περισσότερα για τον Κρόκο Κοζάνης


 

 

 

© Copyright 2020 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
sunscrens

 

2020-06-05
​8+1 νέα αντηλιακά που αξίζει να δοκιμάσουμε

Έπειτα από ένα δεκαήμερο …αναποφασιστικότητας , το καλοκαίρι επιτέλους είναι εδώ. Ίσως να είναι...  

Aveda Botanical Repair

 

2020-08-28
​Πράσινη δύναμη στα μαλλιά

Δοκιμάσαμε τα προϊόντα της νέας, καινοτόμου φυτικής σειράς επανόρθωσης και ενδυνάμωσης botanical...  

AVEDA TESTLAB

 

2020-10-05
​Μεθυστική ευωδιά, φανερά πιο δυνατά μαλλιά

 Τον περασμένο μήνα, οι τέσσερεις από τις έξι τυχερές φίλες που έλαβαν μέρος στο TestLab Βotanical...  

FILLERINA

 

2020-06-09
Super ενυδάτωση για super ...αναδόμηση της επιδερμίδας

Δεν είναι το πρώτο προϊόν που «δανείζεται» ορολογία, ενισχυμένες φόρμουλες και τεχνικές από την...  

YSL NIGHT _REBOOT

 

2020-06-29
Επιδερμίδα σε συνεχή... επανεκκίνηση

Διάσημο και με αναγνωρισμένη αναζωογονητική δράση το γλυκολικό οξύ. Νέα άφιξη στο χώρο της ομορφιάς...  

NUXE TESTLAB

 

2020-04-08
​Επιδόσεις για...χρυσό

Ένα ακόμα Skingurus TestLab φτάνει στο τέλος του και οι 10 φίλες που δοκίμασαν για ένα σχεδόν μήνα,...  

value for money

 

2019-11-01
Η ομορφιά δεν είναι -πάντα- ακριβή υπόθεση

Πολλές φορές «μέτρο» της αποτελεσματικότητας της κρέμας που φοράμε, είναι η τιμή που την αγοράσαμε....  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;