CONNECT:  
             

Καλά νέα για τα αραιά μαλλιά

Λένα Ιωαννίδου Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013
Λένα Ιωαννίδου

 

Ένα νέο πατενταρισμένο μόριο της Vichy που ευνοεί την καλή λειτουργία των βλαστοκυττάρων και συμβάλλει στην αναγέννηση του βολβού της τρίχας αποτελεί τον πυρήνα της Dercos Neogenic, της καινοτόμου αγωγής που υπόσχεται να χαρίσει στα μαλλιά πυκνότητα και όγκο.

Η ζωή της κύκλους κάνει

Η τριχόπτωση δεν είναι δυστυχώς μόνο ανδρικό προνόμιο. Το 25% των γυναικών ηλικίας 35-40 ετών ξεπερνά το όριο της φυσιολογικής απώλειας των τριχών (50-10 καθημερινά), ενώ μετά την εμμηνόπαυση το ποσοστό ξεπερνά το 60%!

Όπως είναι γνωστό, υπάρχουν 3 φάσεις του κύκλου ζωής της τρίχας:

Η αναγενής φάση της ανάπτυξης στη διάρκεια της οποίας (3-4 χρόνια) η τρίχα μεγαλώνει 0,3 mm την ημέρα.

Η καταγενής φάση της σταθεροποίησης, διάρκειας 2-3 εβδομάδων

Η τελογενής φάση της πτώσης, στη διάρκεια της οποίας ( 3 μήνες) , η τρίχα απομακρύνεται από το βολβό.

Μέχρι όμως να αρχίσει ο νέος κύκλος ζωής της τρίχας, μεσολαβεί και μια φάση αδράνειας, -ένα είδος χειμερίας νάρκης – που διαρκεί 2-12 μήνες. Όσο μεγαλύτερο είναι το διάστημα αυτό, τόσο αυξάνεται ο αριθμός των κενών βολβών με αποτέλεσμα ο αριθμός των τριχών να μειώνεται ορατά και τα μαλλιά να χάνουν τον όγκο τους

Η ανακάλυψη

Πρόσφατα η επιστημονική έρευνα της L’ Oréal, αναζητώντας λύσεις για την αραίωση και την τριχόπτωση, εστίασε στη φάση αδράνειας . Ανακάλυψε λοιπόν ότι ο θύλακας της τρίχας διαθέτει δύο αποθέματα βλαστοκυττάρων που έχουν τη δύναμη να ενεργοποιούν τον ανενεργό βολβό και να μειώνουν το χρόνο της αδράνειάς του. Για να συμβεί αυτό, τα βλαστοκύτταρα του κατώτερου αποθέματος θα πρέπει να βρίσκονται σε υποξικό περιβάλλον, με χαμηλό δηλαδή επίπεδο οξυγόνου. Συχνά όμως οι ακτίνες UV, το στρες και οι ορμονικές διαταραχές γεμίζουν το βολβό της τρίχας με οξυγόνο με αποτέλεσμα το έργο των βλαστοκυττάρων για τη δημιουργία νέων τριχών να αναστέλλεται και τα μαλλιά να αραιώνουν.

Το μόριο

Με βάση την ανακάλυψη αυτή η Vichy προχώρησε στην ανάπτυξη του Stemoxydine® του πρώτου κατοχυρωμένου μορίου που μιμείται τις επιδράσεις του υποξικού περιβάλλοντος των βλαστοκυττάρων. H νέα αγωγή Dercos Neogenic , με Stemoxydine® σε συγκέντρωση 5% εξασφαλίζει τη βέλτιστη λειτουργία των βλαστοκυττάρων σε ένα ιδανικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση της ανάπτυξης της τρίχας και τη σημαντική πύκνωση των μαλλιών.

Οι κλινικές μελέτες

Η τρίμηνη κλινική μελέτη πάνω σε 101 άτομα με αλωπεκία που διεξήχθη στο νοσοκομείο Saint Louis από τον δρ Pascal Reygagne απέδειξε αύξηση 4% της πυκνότητας των μαλλιών που ισοδυναμεί με 1700 νέες τρίχες!

Skingurus say

Η αγωγή Dercos Neogenic ενδείκνυται για άτομα με ορατή απώλεια μαλλιών. Εφαρμόζεται πολύ εύκολα χάρη στο ειδικό απλικατέρ, έχει ευχάριστο άρωμα, απορροφάται άμεσα και δεν κολλάει. Είναι μια καινοτόμος θεραπεία, αρκετά ακριβή που απαιτεί συνέπεια και υπομονή. Η Vichy συνιστά 3 μήνες συνεχούς χρήσης. Μπορεί τα μαλλιά σας να αρχίσουν να δείχνουν πιο δυνατά και πιο πυκνά από τον πρώτο μήνα, ωστόσο, αν θέλετε να δείτε τα μέγιστα αποτελέσματα, μην εγκαταλείψετε στη μέση.

 

Σχετικά θέματα
Στη θέση τους
2014-01-11
Στη θέση τους
 
Ομορφα μαλλιά, σε κάθε ηλικία 30+
2013-11-23
Ομορφα μαλλιά, σε κάθε ηλικία 30+
 
Όμορφα μαλλιά σε κάθε ηλικία 40+
2013-11-23
Όμορφα μαλλιά σε κάθε ηλικία 40+
 

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
RITUALS

 

2022-07-15
Η καλή μέρα από το...πρωινό ντους φαίνεται

Είναι αλήθεια ότι συνήθως, δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο αφροντούς που χρησιμοποιούμε. Δοκιμάζοντας...  

BLIND TESTLAB REVIEW

 

2022-07-23
Μια πανίσχυρη κρέμα ζωντανεύει το ώριμο βλέμμα. Ποια είναι όμως;

Έντονες ρυτίδες στις γωνίες των ματιών, χαλάρωση στα βλέφαρα, μαύροι κύκλοι και σακούλες... Σημάδια...  

skinceuticals

 

2022-03-20
Μια εθιστική «θεραπεία» για τον λαιμό

Το λεπτό, εύθραυστο δέρμα του, χάνει εύκολα τη σφριγηλότητά του και οι ρυτίδες  του, είναι πέντε...  

BIOTHERM

 

2022-03-30
Μεγαλώνοντας όμορφα με ένα brand

Ή, πώς οι πλούσιες ιαματικές και αναπλαστικές ιδιότητες ενός και μοναδικού φυσικού ενεργού συστατικού...  

cover 1

 

2022-05-27
Μία φίλη από τα παλιά...

Η θρυλική Sisley Paris, ένας από τα πιο διάσημους, πολυτελείς γαλλικούς οίκους ομορφιάς, επανασυστήνεται...  

skingurus say

 

2022-10-10
​Ό,τι αγαπάς σε επιβραβεύει!

Αγαπάτε τη φύση; Σας ενδιαφέρουν τα ελληνικά βότανα; θέλετε να στηρίξετε τους Έλληνες μικροκαλλιεργητές;...  

skingurus say

 

2022-11-17
​Βερνίκια νυχιών: Αλήθειες, μύθοι ή και τα δύο…

 


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;