CONNECT:  
             

Τι κάνει το υαλουρονικό οξύ να ξεχωρίζει;

Αντωνία Θωμοπούλου Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017
Αντωνία Θωμοπούλου

 

hyaluronic acid skin benefits Στη σύγχρονη βιομηχανία της ομορφιάς συστατικά έρχονται και παρέρχονται. Υπάρχουν όμως και σταθερές αξίες με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα όπως είναι το υαλουρονικό οξύ. Η πλούσια ενυδάτωση που προσφέρει αρκεί για να θωρακίσει την επιδερμίδα από τη φθορά του χρόνου.

Τι είναι. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό συστατικό, μια γλυκοζαμινογλυκάνη ( GAG), ένας πολυσακχαρίτης του ανθρώπινου συνδετικού ιστού, που ρυθμίζει τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος.

Μίνι βιογραφικό.

1934. Ο γερμανός χημικός Karl Meyer ανακαλύπτει στο υγρό του βολβού από το μάτι της αγελάδας, έναν πολυσακχαρίτη μεγάλου μοριακού βάρους . Ένα από τα συστατικά του είναι το ουρονικό οξύ. Η ονομασία υαλουρονικό οξύ αποδίδεται με έμπνευση από το γυαλί- ύαλος, λόγω της διαύγειάς του.

1930-1940. Έρευνες για τις θεραπευτικές ιδιότητες του πολύτιμου αυτού συστατικού, αναδεικνύουν το λειρί του κόκορα όπως και τον ομφάλιο λώρο θηλαστικών ως πλούσιες, επίσης, πηγές υαλουρονικού οξέος.

1951. Για πρώτη φορά προσδιορίζεται από χημικούς η δομή του υαλουρονικού οξέος.

1980. Οι πρώτες εφαρμογές του υαλουρονικού οξέος σε καλλυντικές συνθέσεις.

2003. Ο FDA, ο Οργανισμός Φαρμάκων της Αμερικής δίνει το πράσινο φως για τη χρήση του υαλουρονικού οξέος σε ενέσιμη μορφή για την καταπολέμηση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων του προσώπου.

2010. Χάρη σε μια νέα και πιο ασφαλή μέθοδο βιοτεχνολογικής παραγωγής, το υαλουρονικό οξύ παρασκευάζεται πλέον από το βακτήριο bacillus subtilis.

Υαλουρονικό οξύ( hyaluronic acid) vs Υαλουρονικό νάτριο ( sodium hyaluronate)

Το συναντάμε συχνά στη λίστα των συστατικών. Το υαλουρονικό νάτριο είναι, για την ακρίβεια, το άλας του υαλουρονικού οξέος που έχει όλες τις ευεργετικές ιδιότητες, με μία διαφορά. Έχει μικρότερο μοριακό βάρος και γι αυτό απορροφάται ευκολότερα και σε μεγαλύτερο βάθος στην επιδερμίδα.

Γιατί το επιλέγουμε.

  • Το υαλουρονικό οξύ είναι μια γλυκοζαμινογλυκάνη -η μεγαλύτερη και η πιο γνωστή- μια δομική, δηλαδή, πρωτεΐνη, που βασική της αποστολή είναι η σωστή ενυδάτωση του δέρματος. Το εντοπίζουμε στη βασική στιβάδα της επιδερμίδας μεταξύ των κερατινοκυττάρων και του δικτύου των ινών του κολλαγόνου, να συγκρατεί τα αποθέματα νερού. Ένα γραμμάριο υαλουρονικού οξέος μπορεί να συγκρατήσει μέχρι και … 6 λίτρα νερό! Αυτή ακριβώς είναι και η ειδοποιός διαφορά από το σύνολο,σχεδόν, των ενυδατικών παραγόντων. Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι με το πέρασμα του χρόνου, τα αποθέματα νερού μειώνονται, με αποτέλεσμα την έντονη, καταρχάς, ξηρότητα και σταδιακά την απώλεια της σφριγηλότητας της επιδερμίδας. Το υαλουρονικό οξύ που περιέχεται στις καλλυντικές συνθέσεις , ανάλογα με το μοριακό του βάρος, είτε παραμένει στην επιφάνεια προσφέροντας άμεση λείανση και απαλότητα, είτε εισχωρεί σε μεγαλύτερο βάθος, «γεμίζει» εκ των έσω τις ρυτίδες και επαναφέρει την ελαστικότητα και τον όγκο στην επιδερμίδα.
  • Παράλληλα, όπως έχουν αποδείξει οι μελέτες ,το υαλουρονικό οξύ διεγείρει την κυτταρική ανανέωση.
  • Συμβάλλει στην παραγωγή νέων ινών κολλαγόνου.
  • Εξασφαλίζει πλούσια αντιοξειδωτική προστασία αναχαιτίζοντας τις ολέθριες ελεύθερες ρίζες.

4+1 επιπλέον λόγοι που κάνουν ξεχωριστό το υαλουρονικό οξύ.

1. Είναι ένα απόλυτα φυσικό συστατικό. Υπάρχει σε αφθονία στο ανθρώπινο σώμα στους συνδετικούς ιστούς, στις αρθρώσεις, μέσα στο βολβό του ματιού. Από τη συνολική ποσότητα υαλουρονικού οξέος στο ανθρώπινο σώμα το 50% βρίσκεται στο δέρμα.

2. Είναι ένας άριστος υδρόφιλος παράγοντας που έχει καλύτερες … επιδόσεις, όταν συνδυάζεται με μαλακτικές ουσίες, οι οποίες σχηματίζουν ένα λεπτό, προστατευτικό φιλμ στην επιφάνεια της επιδερμίδας, αποτρέποντας την απώλεια υγρασίας. Αναζητούμε γι αυτό συνθέσεις που περιλαμβάνουν υαλουρονικό οξύ μαζί με λεκιθίνη ή γλυκερίνη.

3. Ως φυσικό συστατικό είναι απόλυτα ασφαλές. Δεν προκαλεί δερματικές αλλεργίες ή ενοχλητικούς ερεθισμούς στην επιδερμίδα.

4. Το βρίσκουμε και σε προϊόντα μακιγιάζ- κυρίως σε φον ντε τέν ή κραγιόν - για ενισχυμένη ενυδάτωση της επιδερμίδας.

5. Η αθροιστική δράση, πρωί και βράδυ, του υαλουρονικού οξέος- με την προϋπόθεση ότι η περιεκτικότητα της φόρμουλας είναι τουλάχιστον 1%- εξασφαλίζει ορατή λείανση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων, ελαστικότητα και αναζωογόνηση ακόμη και της ώριμης επιδερμίδας.

 

Οι SkinGurus σας προτείνουν

                                                        

 

 

© Copyright 2022 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
skin ageing

 

2021-06-14
Ο χρόνος, τα σημάδια του και τα… γονίδιά μας

Είναι γεγονός ότι κάποιες γυναίκες μεγαλώνουν πιο όμορφα από κάποιες άλλες. Γιατί; Διότι από καθαρή...  

list of ingredients

 

2020-03-11
​Τι κάνει, τελικά, μια κρέμα αποτελεσματική;

Η υψηλή περιεκτικότητά της σε δραστικά συστατικά είναι η προφανής απάντηση. Όμως τα πράγματα δεν...  

gluten free cosmetics

 

2020-08-24
Καλλυντικά χωρίς γλουτένη: μήπως υπερβάλλουμε;  

Εδώ και αρκετά χρόνια, η βιομηχανία καλλυντικών, θέλοντας να συμβαδίσει με το πανίσχυρο πλέον trend του...  

skin penetration

 

2020-10-12
​Μέχρι πού φτάνουν τα συστατικά των καλλυντικών;

«Διεισδύει σε βάθος, δρα στην καρδιά των κυττάρων…». Όλες έχουμε κάποια στιγμή αναρωτηθεί τι ακριβώς...  

mature skin

 

2021-04-14
Στο κατώφλι των 50

Το πέρασμα στην ωριμότητα που σηματοδοτεί η δεκαετία των 50 συνοδεύεται από μία σειρά έντονων αλλαγών...  

microbiome

 

2021-04-16
Τα βακτήρια αγαπούν την επιδερμίδα μας

Γιατί μιλούν όλοι για το μικροβίωμα; Τι γυρεύουν τα προβιοτικά στα καλλυντικά μας; Και γιατί η βιολογική...  

 

2021-06-09
​Πίσω από τις λέξεις της ομορφιάς

Αν οι εντυπωσιακές «λέξεις-κλειδιά» στην ετικέτα μιας καλλυντικής κρέμας ήταν η μόνη σας πηγή ενημέρωσης...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;