CONNECT:  
             

10 λάθη προς αποφυγή- αν δεν θέλετε να χάσετε το χρώμα των μαλλιών σας…

Λένα Ιωαννίδου Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017
Λένα Ιωαννίδου

 

Ανανεώσατε τη βαφή σας και μετράτε ανυπόμονα τις μέρες ή τις ώρες που θα βρεθείτε επιτέλους -αν δεν βρίσκεστε ήδη- στη θάλασσα, κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο. Για να διατηρήσετε την ένταση και τη λάμψη των βαμμένων μαλλιών, μέχρι να επιστρέψετε από τις διακοπές, προσπαθήστε να αποφύγετε μερικά… ατοπήματα, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο ξεθώριασμα.

Ο δεκάλογος των λαθών…

  1. Λούζεστε με ζεστό νερό. Μπορεί να χρησιμοποιείτε το καλύτερο σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά, αν όμως επιμένετε να λούζεστε , ακόμα και το καλοκαίρι, με –πολύ-ζεστό νερό , οι χρωστικές της βαφής δεν θα αργήσουν να χαθούν στο … σιφόνι της ντουσιέρας σας. Το χλιαρό και, ακόμα καλύτερα το δροσερό νερό θα προστατέψουν το χρώμα σας και θα χαρίσουν εντυπωσιακή στιλπνότητα στα μαλλιά σας.
  2. Χρησιμοποιείτε σαμπουάν με «επιθετικά» συστατικά. Τα περισσότερα σαμπουάν περιέχουν θειικές ενώσεις και άλατα (sulfates) που κάνουν μεν πλούσιο αφρό αλλά ταλαιπωρούν τα βαμμένα μαλλιά και κάνουν το χρώμα τους να ξεθωριάζει. Προτιμήστε ένα σαμπουάν sulfate-free , ιδίως αν λούζεστε καθημερινά. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα αυτή, προσθέστε στο σαμπουάν σας λίγο κοντίσιονερ! Θα έχετε αυτόματα ένα μείγμα πολύ πιο «φιλικό» για τα βαμμένα μαλλιά.
  3. Επιμένετε στο καθημερινό styling. Η συνεχής έκθεση των μαλλιών στη θερμότητα του σεσουάρ , του σίδερου για μπούκλες ή της πρέσας ισιώματος-ειδικά αυτή-, καταστρέφει τα μόρια της χρωστικής και το ξεθώριασμα του χρώματος επιταχύνεται ραγδαία. Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε το καθημερινό styling, επιλέξτε τουλάχιστον τα σωστά εργαλεία, με ρύθμιση επιπέδων θερμοκρασίας ή κεραμική επίστρωση των θερμαινόμενων τμημάτων για ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας . Αν είστε σε διακοπές, δοκιμάστε τα ειδικά "καλοκαιρινά" προϊόντα styling που χαρίζουν φόρμα, κράτημα ή beach look στα μαλλιά, χωρίς την παρέμβαση θερμότητας.
  4. Δεν χρησιμοποιείτε προϊόντα προστασίας από τη θερμότητα του styling. Ένα ατόπημα που κάνει το αμέσως προηγούμενο, ακόμα πιο …βαρύ. Η θερμότητα που αναπτύσσεται στο στέγνωμα ή στο φορμάρισμα, «καίει» το περιτρίχιο (η εξωτερική στιβάδα, τα «λέπια» της τρίχας) με αποτέλεσμα τα μαλλιά όχι μόνο να ξεθωριάζουν αλλά να φριζάρουν και με τον καιρό, να γίνονται ξηρά και εύθραυστα. Τα εξειδικευμένα προϊόντα σχηματίζουν ένα αόρατο φιλμ πάνω από το περιτρίχιο, που το προστατεύει από τη θερμότητα και συγχρόνως διατηρεί το χρώμα της βαφής λαμπερό και αναλλοίωτο για περισσότερο χρόνο.
  5. Το παρακάνετε με το …αλκοόλ. Τα ζελ για τις κοντές κουπ, τα μους και τα σπρέι φιξαρίσματος, είναι μεν σωτήρια όταν τα πρώτα μελτέμια φυσήξουν στο νησί, τους το οινόπνευμα που περιέχουν, δεν θα αρέσει καθόλου στο χρώμα των μαλλιών τους, καθώς θεωρείται ένα από τα συστατικά που στεγνώνουν τα μαλλιά και κάνουν το χρώμα τους να ξεθωριάζει πολύ πιο γρήγορα.
  6. Ξεχνάτε τοαντηλιακό τους. Οι UVA και οι UVB, οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, δεν προκαλούν επικίνδυνες βλάβες μόνο στα κύτταρα της επιδερμίδας. «Ψήνουν» και τα μαλλιά… Εκτός όμως από τις φθορές που προξενούν στην τρίχα και το δέρμα του κεφαλιού, ευθύνονται και για το γρήγορο ξεθώριασμα των χρωστικών της βαφής. Τα εξειδικευμένα προϊόντα για τα μαλλιά, με φίλτρα UV - τα οποία, μην ξεχνάτε, δεν προορίζονται αποκλειστικά για την παραλία- είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατέψετε την υγεία και το λαμπερό τους χρώμα από τις ακτίνες του ήλιου. Αν τώρα, βρεθείτε χωρίς το ειδικό σπρέι, κρέμα ή λάδι μαλλιών, προκειμένου να βγείτε στον ήλιο απροστάτευτες, δοκιμάστε ένα απλό αλλά αποτελεσματικό, όπως λένε, τρικ: βρέξτε τα μαλλιά σας στο ντους και απλώστε μικρή ποσότητα από το κανονικό αντηλιακό σας …
  7. Αφήνετε έκθετα τα μαλλιά στο νερό και το χλώριο. Εκτός από τις ακτίνες UV, τα βαμμένα μαλλιά απειλούνται από το αλάτι της θάλασσας όπως και από το χλώριο της πισίνας. Η απορρόφησή τους από την τρίχα, σημαίνει αλλοίωση του χρώματος, γρήγορο ξεθώριασμα και φθορά των μαλλιών. Φροντίστε λοιπόν, πριν κολυμπήσετε, να δημιουργήσετε ένα ενισχυμένο «τείχος προστασίας», απλώνοντας μια ειδική αντηλιακή κρέμα για τα μαλλιά ή, αν δεν έχετε, χρησιμοποιώντας απλά το κανονικό, ενυδατικό σας κοντίσιονερ.
  8. Θεωρείτε τη μάσκα μαλλιών περιττή. Τα βαμμένα μαλλιά που εκτίθενται ξαφνικά και για αρκετές ώρες στον ήλιο, τη θάλασσα ή το χλώριο της πισίνας αφυδατώνονται και η τρίχα γίνεται εξαιρετικά εύθραυστη. Ο μόνος τρόπος να τα βοηθήσετε να «συνέλθουν» είναι να τους προσφέρετε ακόμα και καθημερινά, μετά το μπάνιο, μια γενναία δόση θρεπτικών συστατικών, χρησιμοποιώντας μια ενισχυμένη μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης και επανόρθωσης εμπλουτισμένης με έλαια.
  9. Αφήνετε το χλώριο στα μαλλιά. Η πισίνα ενός ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης είναι η μόνη σας εναλλακτική όταν ο χρόνος σας είναι λιγοστός και οι διακοπές αργούν. Ωραία. Εκεί όμως κρύβεται μια από τις πιο σοβαρές απειλές για το χρώμα: το χλώριο. Όταν κάνετε κάθε τόσο, μια βουτιά για να δροσιστείτε και συνεχίζετε την ηλιοθεραπεία σας, χωρίς να ξεπλυθείτε αμέσως μετά με γλυκό νερό, τα μαλλιά μένουν με το χλώριο «κολλημένο» πάνω τους. Από τη στιγμή που θα στεγνώσουν, το χλώριο –αν δεν διαθέτετε ειδικό σαμπουάν-δύσκολα απομακρύνεται από την τρίχα, με αποτέλεσμα να μένουν κατάλοιπα που αλλοιώνουν τα μόρια των χρωστικών της βαφής.
  10. Βουτάτε μεστεγνά μαλλιά. Πισίνας συνέχεια… Σκεφτείτε , λένε οι ειδικοί, ένα στεγνό και ένα υγρό σφουγγάρι . Το στεγνό απορροφά πολύ περισσότερο νερό. Το ίδιο συμβαίνει και με τα μαλλιά, καθώς η ανθρώπινη τρίχα είναι ένα από τα πιο απορροφητικά υλικά. Όταν λοιπόν βουτάτε στην πισίνα με στεγνά μαλλιά, η ποσότητα χλωρίου που μπορεί να απορροφήσει η τρίχα είναι πολύ μεγαλύτερη. Αντίθετα, αν τα έχετε ήδη βρέξει προηγουμένως καλά, με γλυκό νερό, δεν θα αφήσετε πολύ… χώρο για το χλώριο και έτσι θα σώσετε το χρώμα των μαλλιών σας από το ξεθώριασμα…

 

Οι SkinGurus σας προτείνουν

                                         

 

 

© Copyright 2020 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
shampoing

 

2016-01-08
Είστε σίγουρες ότι λούζεστε σωστά;

Αναρωτιέστε γιατί όταν σας περιποιούνται στο κομμωτήριο, τα μαλλιά σας δείχνουν πιο ανάλαφρα, πιο...  

co washing

 

2019-12-20
​Co-washing ή, το λούσιμο… αλλιώς.

Σκεφτήκατε ποτέ να λούσετε τα μαλλιά σας με ….κοντίσιονερ; Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, η εναλλακτική...  

hair colouring

 

2020-02-28
​Η φύση σε ρόλο κολορίστ...

Δεν είναι απλώς πηγή πολύτιμων συστατικών για την υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας. Εδώ και...  

hair loss

 

2020-04-01
​Πέφτουν; Μην τα χάνετε!

Ίσως να φταίει η ...άνοιξη, ίσως οι στρεσογόνες καταστάσεις που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό. ...  

shampooing

 

2020-06-11
Πάμε για -σωστό- λούσιμο;

Έχετε αναρωτηθεί γιατί, όταν μας λούζουν στο κομμωτήριο τα μαλλιά μας μετά είναι πιο λαμπερά ή γιατί...  

colored hair

 

2019-11-06
​Βαμμένα, όμορφα μαλλιά, αλλά για πόσο;

Φλογερό κόκκινο, εβένινο μαύρο, ζεστό σοκολατί και βέβαια εκτυφλωτικό ξανθό. Όποια απόχρωση βαφής...  

VocabuHair

 

2020-06-07
VocabuHair​: «Ξεφυλλίστε» το , από το Α ως το Ω!

Τα προσέχουμε σαν τα μάτια μας αλλά και τα ταλαιπωρούμε. Αλλάζουμε το χρώμα τους, παίζουμε με το...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;