CONNECT:  
             

Μάσκες μαλλιών: 10 tips για υψηλές αποδόσεις

Αντωνία Θωμοπούλου Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
Αντωνία Θωμοπούλου

 

hair masks Ελέω πολλαπλών τεχνικών επεξεργασιών, life style επιλογών και δυσμενών περιβαλλοντικών συνθηκών οι μάσκες ,ένα από τα αρχαιότερα μυστικά ομορφιάς των μαλλιών, αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινή περιποίηση προσφέροντας άμεση επανόρθωση, θρέψη και λάμψη στην ταλαιπωρημένη τρίχα. Αρκεί, φυσικά, να ξέρουμε να τις χρησιμοποιούμε σωστά.

Το διαβάσαμε, μας άρεσε και σας το μεταφέρουμε. Κάθε φορά που εφαρμόζουμε μάσκα στα μαλλιά είναι σαν να τους προσφέρουμε ένα πλήρες γεύμα, πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, ενώ απλώνοντας το κοντίσιονερ είναι σαν κάνουμε το… καθημερινό μας μακιγιάζ. Οι πρώτες, δηλαδή, εξασφαλίζουν εντατική θρέψη, επανόρθωση, τόνωση και αναζωογόνηση σε βάθος. Ενώ το δεύτερο, δρα αποκλειστικά στην επιφάνεια, ενυδατώνει,τιθασεύει και λειαίνει την υφή της τρίχας. Εμείς σήμερα θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με τη μάσκα, που προσφέρει άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα - όταν η χρήση της είναι συστηματική - οφέλη βελτιώνοντας ουσιαστικά την κατάσταση της τρίχας.

1. Τι προσφέρουν.

Οι τεχνικές επεξεργασίες, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και η καθημερινή έκθεση στο περιβάλλον ταλαιπωρούν και φθείρουν την τρίχα. Το βλέπουμε από το θαμπό χρώμα, την άτονη όψη της, την τάση για έντονο φριζάρισμα και το νιώθουμε από την άγρια υφή της. Η μάσκα περιέχει όλα τα θρεπτικά στοιχεία - σε υψηλές, μάλιστα, συγκεντρώσεις και στην πιο συμπυκνωμένη τους μορφή-που οι παραπάνω δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες και το life style έχουν στερήσει από την τρίχα στοχεύοντας στην άμεση επανόρθωσή της .

2. Αποδίδουν μόνο όταν ανταποκρίνονται στις εξειδικευμένες ανάγκες των μαλλιών.

Βαμμένα μαλλιά: Το ζητούμενο είναι η ενισχυμένη ενυδάτωση με υγραντικούς παράγοντες που ελκύουν υγρασία από το περιβάλλον και τη συγκρατούν στο θύλακα της τρίχας, όπως και η αντιοξειδωτική προστασία που ενισχύει αποτελεσματικά την άμυνά της από την καθημερινή έκθεση στους εχθρικούς, περιβαλλοντικούς παράγοντες και αποτρέπουν τη πρόωρη φθορά των τεχνητών χρωστικών της βαφής. Εφαρμόζουμε το προϊόν στις άκρες των μαλλιών που έχουν την τάση να αφυδατώνονται πιο εύκολα.

Ξηρά μαλλιά με τάση για φριζάρισμα. Επιλέγουμε συνθέσεις με κερατίνη ή φυτικά έλαια. Η πρώτη αναπληρώνει τη φθορά του βασικού δομικού συστατικού της τρίχας και τα δεύτερα, τα επίπεδα υγρασίας ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν εξαιρετική λειαντική δράση. Αφήνουμε τη μάσκα στα μαλλιά 8-10 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Λιπαρά μαλλιά. Oι συνθέσεις με άργιλο απορροφούν το παραπανίσιο σμήγμα και αναζωογονούν το τριχωτό της κεφαλής , προσφέροντας άμεση αίσθηση καθαρότητας και φρεσκάδας.

Λεπτά μαλλιά. Την ενίσχυση και τον όγκο που έχει ανάγκη η λεπτή, εύθραυστη τρίχα προσφέρουν οι φόρμουλες που περιέχουν πρωτεΐνες και θρεπτικά στοιχεία. Εφαρμόζουμε τη μάσκα και δεν αφήνουμε περισσότερο από 2-3’ για να μη βαρύνει η λεπτή τρίχα.

3. Χρησιμοποιούμε μικρή ποσότητα.

Τη διαφορά στις μάσκες την κάνουν οι υψηλές συγκεντρώσεις των πολύτιμων ενυδατικών, θρεπτικών, τονωτικών ή αποτοξινωτικών τους συστατικών. Αρκεί λοιπόν μικρή ποσότητα για να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της τρίχας.

4. Εφαρμόζουμε αποκλειστικά στα μήκη της τρίχας.

Μάσκα ή κοντίσιονερ, ο τρόπος εφαρμογής είναι κοινός. Απλώνουμε το προϊόν μόνο στα μήκη και όχι στη ρίζα. Προσφέρουμε έτσι την πλούσια δράση της φόρμουλας στο σημείο ακριβώς όπου υπάρχει η μεγαλύτερη φθορά της τρίχας.

5. Εντατική φροντίδα σε στεγνά μαλλιά.

Στην περίπτωση που η τρίχα είναι ταλαιπωρημένη και έντονα ξηρή, αξιοποιούμε την πλούσια λειαντική και θρεπτική δράση που προσφέρουν τα φυτικά έλαια, όπως για παράδειγμα το argan oil, απλώνοντας τις εξειδικευμένες μάσκες όσο τα μαλλιά είναι ακόμη στεγνά. Κάνουμε απαλό μασάζ στις άκρες και αφήνουμε 30 λεπτά της ώρας. Στη συνέχεια, τα λούζουμε με ένα σαμπουάν που περιέχει ήπιους καθαριστικούς παράγοντες.

6. Μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή.

Η συμπυκνωμένη της σύνθεση,που είναι, όπως είπαμε, η ειδοποιός διαφορά της μάσκας, εξασφαλίζει τη σωστή φροντίδα στα μαλλιά. Η τακτική της χρήση- πάνω από μια φορά την εβδομάδα- σε πολλές περιπτώσεις βαραίνει τα μαλλιά.

7. «Ανεβάζουμε» τη θερμοκρασία για ενισχυμένα αποτελέσματα.

Είναι γνωστό ότι η θερμοκρασία έχει σημαντική επίδραση στο ρυθμό μιας χημικής αντίδρασης. Μόρια σε υψηλότερη θερμοκρασία έχουν περισσότερη θερμική ενέργεια και κινούνται με μεγαλύτερες ταχύτητες. Στην περίπτωση λοιπόν της μάσκας όταν το προϊόν βρίσκεται σε ζεστό περιβάλλον έχει αποδειχτεί πως τα συστατικά που περιέχονται στη φόρμουλα, διαχέονται ευκολότερα στους θύλακες της τρίχας. Για να αυξήσουμε την απόδοση της μάσκας:

· τυλίγουμε τα μαλλιά με ζεστή πετσέτα και την αφήνουμε όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία.

· απλώνουμε το προϊόν και ζεσταίνουμε τα μαλλιά με το πιστολάκι σε μέτρια θερμοκρασία.

8. Μάσκα μαλλιών σε νυχτερινή …δράση.

Για να ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητα μιας μάσκας, την εφαρμόζουμε σε στεγνά μαλλιά, φοράμε ένα πλαστικό σκουφάκι, σκεπάζουμε το μαξιλάρι με μια ζεστή πετσέτα και… πέφτουμε για ύπνο. Η θερμοκρασία του σώματος σε συνδυασμό με την πολύωρη εφαρμογή, πολλαπλασιάζει τη δράση της μάσκας. Το επόμενο πρωί λούζουμε τα μαλλιά και ολοκληρώνουμε τη φροντίδα με ένα ενυδατικό κοντίσιονερ.

9. Πριν και μετά τη βαφή για προστασία του χρώματος.

Εφαρμόζουμε πλούσιες θρεπτικές μάσκες για να προετοιμάσουμε κα να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα της τρίχας δύο εβδομάδες πριν τη βαφή. Στη συνέχεια και για να παραμείνει ζωντανό το χρώμα φροντίζουμε για τη συστηματική ενυδάτωση της τρίχας με τις εξειδικευμένες συνθέσεις.

10. Ολοκληρωμένη δράση.

Λίγο πριν αφαιρέσουμε τη μάσκα απλώνουμε το προϊόν σε όλο το κεφάλι χτενίζοντας τα μαλλιά με ξύλινη χτένα που έχει φαρδιά δόντια - για προστασία της βρεγμένης, ευάλωτης τρίχας - και ξεπλένουμε με χλιαρό προς δροσερό νερό.

 

Οι SkinGurus σας προτείνουν

                                   

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
scalp-care

 

2021-12-03
Γιατί όλοι μιλούν πια για υγιές τριχωτό;

Οι ειδικοί επιμένουν. Το μυστικό για να διατηρούν πάντα τα μαλλιά μας τη φυσική τους λάμψη και ζωντάνια...  

LONG HAIR

 

2022-01-21
Άλμα… εις μήκος: 8 tips για όμορφα, υγιή, μακριά μαλλιά

Πολλές τα ονειρευόμαστε, λίγες όμως το επιχειρούμε, ίσως γιατί γνωρίζουμε ότι δεν είναι τόσο το...  

hair sun

 

2022-06-17
​​Αντηλιακή προστασία: Αρχίστε από ...ψηλά

Ήλιος, αλάτι, χλώριο. Τρεις καλοκαιρινές απειλές για την ομορφιά των μαλλιών. Προστατέψτε τα, όπως...  

air dry2

 

2022-11-11
Air-dry ή πώς θα στεγνώσουμε τα μαλλιά μας ανέξοδα!

Η παρουσία του σεσουάρ στο top10 των πιο ενεργοβόρων συσκευών που χρησιμοποιούμε στο σπίτι, προξενεί...  

static hair

 

2021-01-17
​Όταν τα μαλλιά «ηλεκτρίζονται»

Με το χειμωνιάτικο κρύο-άργησε φέτος αλλά ήρθε- τα μαλλιά μας, ιδίως αν είναι λεπτά και ίσια, ξαφνικά...  

hair changes

 

2021-04-07
​Μια μικρή αλλαγή στα μαλλιά, μια μεγάλη αλλαγή στη διάθεση

Διατηρώντας για χρόνια το ίδιο μήκος, το ίδιο χρώμα, το ίδιο στιλ, κάποτε θα βαρεθείτε όχι μόνο...  

eco friendly haircare

 

2021-05-12
Πόσο eco-friendly είναι η φροντίδα των μαλλιών μας;

Στη λίστα με τις φιλικές προς το περιβάλλον τελετουργίες ομορφιάς, η περιποίηση επί….κεφαλής φιγουράρει...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;