CONNECT:  
             

​Ο τέταρτος… σωματοφύλακας της σιλουέτας μας

Λένα Ιωαννίδου Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018
Λένα Ιωαννίδου

 

anticellulite massage Τα κάνουμε όλα τέλεια: Προσέχουμε τη διατροφή μας, πάμε στο γυμναστήριο, χρησιμοποιούμε συστηματικά ένα προϊόν κατά της κυτταρίτιδας. Μήπως όμως  ξεχνάμε κάτι; Μα, φυσικά, το μασάζ, τον τέταρτο και πιο στρατηγικό «εταίρο» της προσπάθειάς μας για ένα λεπτό, σφριγηλό σώμα, και μια επιδερμίδα που δεν θα θυμίζει φλοιό… πορτοκαλιού.

Τα τελευταία χρόνια, η βιομηχανία καλλυντικών ανέπτυξε και διαφήμισε κατά κόρον προϊόντα σώματος που υιοθετούν την αρχή της… ελάχιστης προσπάθειας. Τι εννοούμε; Γνωρίζοντας καλά ότι, ναι μεν θέλουμε να λύσουμε τα συνήθη προβλήματα, την έλλειψη σφριγηλότητας, τους παραπανίσιους πόντους στην περιφέρεια ή στους μηρούς και βέβαια την καπιτονέ όψη της επιδερμίδας, αλλά απαιτούμε να το κάνουμε γρήγορα-λίγο πριν βγούμε στην παραλία- και άκοπα, δημιούργησε συνθέσεις που δρουν χωρίς η εφαρμογή τους να συνοδεύεται απαραίτητα από κινήσεις μασάζ.

Τα δραστικά συστατικά που περιέχουν τα προϊόντα αυτά, χάρη στις τεχνολογικά προηγμένες τους φόρμουλες, διεισδύουν εύκολα στο δέρμα και αναμφίβολα βρίσκουν το στόχο τους. Όμως εδώ υπάρχει μια παρανόηση. Το μασάζ που συστήνουν, χρόνια τώρα, οι ειδικοί, για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους, δεν έχει σχέση με τη γρήγορη ή μη απορρόφηση της κρέμας που χρησιμοποιούμε-ή τουλάχιστον όχι μόνο.

…«συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Τα οφέλη από τη δράση του μασάζ, δηλαδή την παρατεταμένη επαφή του χεριού μας ή της ειδικής συσκευής με το δέρμα είναι πολλαπλά:

  • Κινητοποιεί και αποσυμφορεί τους ιστούς
  • Διεγείρει την επιβραδυμένη κυκλοφορία της λέμφου στα σημεία όπου επικάθεται η κυτταρίτιδα
  • Αυξάνει τη θερμοκρασία ενεργοποιώντας την καλύτερη αιμάτωση των «επίμαχων» περιοχών .
  • Διασπά και αποδεσμεύει το εγκλωβισμένο λίπος
  • Ενισχύει την αποτελεσματικότητα των προϊόντων σώματος.

Ποιες είναι οι σωστές κινήσεις;

Το μασάζ για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και της κατακράτησης νερού, τη μείωση του τοπικού πάχους, και τη λείανση της επιδερμίδας περιλαμβάνει συνήθως ένα συνδυασμό κινήσεων, ή μάλλον 3 τεχνικών: το «στρώσιμο», την ψηλάφιση-κύλιση (palper-rouler) και το «ζύμωμα». Από αυτές, η πρώτη και η τρίτη είναι οι απλούστερες και πιο εύκολες στην εφαρμογή. Η δεύτερη τεχνική, είναι η αποτελεσματικότερη από τις τρεις αλλά και αρκετά πιο δύσκολη στην εφαρμογή της, με τα δάχτυλα, χωρίς τη βοήθεια μιας ειδικής συσκευής* -πάνω σε αυτήν αναπτύχθηκε η ενδερμολογία (LPG), η επαγγελματική μέθοδος μασάζ κατά της κυτταρίτιδας με μηχανική υποστήριξη.

*Η κλασική πράσινη συσκευή μασάζ της Elancyl, φέτος κυκλοφορεί σε νέα μορφή με ειδικούς κυλίνδρους που βοηθούν στην εφαρμογή αυτής της τεχνικής.

Πώς τις εφαρμόζουμε;

Το «στρώσιμο»: Αγκαλιάζουμε την περιοχή της κοιλιάς και των μηρών με τις παλάμες και των δύο χεριών και τις αφήνουμε να γλιστρήσουν με συνεχόμενες κινήσεις effleurage (θωπείες) , από κάτω προς τα πάνω, ασκώντας συγχρόνως πίεση στο δέρμα -σαν να το «στρώνουμε». Όσο πιο γρήγορα κινούμε τα χέρια μας τόσο πιο τονωτικό είναι το αποτέλεσμα. Με την τεχνική αυτή αυξάνουμε τη θερμοκρασία στο δέρμα, το τονώνουμε και το βοηθάμε να αποβάλλει τις τοξίνες και να απορροφήσει ευκολότερα την κρέμα που εφαρμόζουμε.

Η ψηλάφιση-κύλιση (palper-rouler): Πιάνουμε με τα δάχτυλα το δέρμα, το ανασηκώνουμε -σαν να το «ξεκολλάμε», το κρατάμε στη θέση αυτή μερικά δευτερόλεπτα και μετά το απελευθερώνουμε για να επαναλάβουμε διαδοχικά την ίδια κυματοειδή κίνηση, μετακινώντας τα δάχτυλά μας από πάνω προς τα κάτω. Αυτό το δίπλωμα και ξεδίπλωμα του δέρματος και του υποδόριου ιστού, ενισχύει τη μικροκυκλοφορία, λειαίνει την επιδερμίδα και αυξάνει τον δερματικό τόνο, ενώ είναι ιδανική για τη διάσπαση του συσσωρευμένου λίπους στην περιοχή της μέσης (τα γνωστά μας «love handles»), των μηρών και των γλουτών.

Το «ζύμωμα»: Χρησιμοποιώντας τις παλάμες και τα δάχτυλα (κυρίως τον αντίχειρα) κάνουμε συνεχείς, βαθιές μαλάξεις συµπίεσης και εκτόνωσης του δέρµατος και των µυών-το ένα χέρι τεντώνει το δέρμα και το άλλο το σπρώχνει-όπως ακριβώς δουλεύουμε το ζυμάρι. Η τεχνική αυτή ενεργοποιεί τη λεμφική κυκλοφορία, συσφίγγει το δέρμα και ενισχύει την ελαστικότητά του στην περιοχή της κοιλιάς, των μηρών και των γλουτών.

Πόσο συχνά και για πόση ώρα πρέπει να κάνουμε μασάζ;

Για μια αγωγή-σοκ, με ορατά αποτελέσματα, οι ειδικοί προτείνουν καθημερινό εντατικό μασάζ 15- 20 λεπτών για τις πρώτες 5-6 ημέρες και στη συνέχεια για συντήρηση, από ένα 15λεπτο μασάζ δύο φορές την εβδομάδα. Ακόμα όμως και με ένα 5λεπτο καθημερινό μασάζ στο ντους ή την ώρα που εφαρμόζουμε την κρέμα κατά της κυτταρίτιδας, το σώμα μας θα βγει σίγουρα ωφελημένο-και πιο σφριγηλό…

Skingurus say

Η όψη φλοιού πορτοκαλιού δεν εξαφανίζεται ούτε με μαγικά ελιξίρια, ούτε ένα μήνα πριν τις διακοπές. Μπορείτε όμως να τη δείτε να ατονεί, αν εντάξετε από σήμερα κιόλας στην καθημερινότητά σας τους 4 «σωματοφύλακες» της σιλουέτας σας:

  1. Αδυνατιστικό – αλλά 365 μέρες το χρόνο …
  2. Μασάζ -με σύστημα και επιμονή.
  3. Διατροφή- υγιεινή -no junk please…- ισορροπημένη και πλούσια σε αντιοξειδωτικά γιατί οι ελεύθερες ρίζες ενοχοποιούνται και για την κυτταρίτιδα!
  4. Άσκηση, καθημερινά, έστω και για μισή ώρα- και η βόλτα με το σκύλο μετράει….

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
jambes fines

 

2020-07-01
Ένα ζευγάρι υπέροχες γάμπες

Το ακαταμάχητο σύμβολο γοητείας και θηλυκότητας, αναδεικνύεται ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Για να διατηρήσουν...  

decollete care

 

2022-02-11
Οι ρυτίδες δεν σταματούν στο πρόσωπο

Ακόμη κι αν δεχτούμε πως η λεπτή από τη φύση της επιδερμίδα δημιουργεί τις ιδανικές προϋποθέσεις,...  

Broken nails

 

2021-11-25
Γιατί σπάνε τα νύχια μου;

Ένα σπασμένο νύχι είναι απλά, ένα ενοχλητικό «ατύχημα». Όταν όμως γίνεται ... κατά συρροή, ίσως...  

body butter

 

2022-01-19
Τα body butters αγαπούν το κρύο

Όσο οι χαμηλές θερμοκρασίες καλά κρατούν, η επιδερμίδα, μέσα σε βαριά ρούχα, υποφέρει και το δείχνει....  

cellulite myths

 

2021-03-22
​5 μύθοι για την κυτταρίτιδα

Η άνοιξη είναι εδώ και η ιδέα ότι πολύ σύντομα θα χρειαστεί να αποκαλυφθούμε, μας εξιτάρει και συγχρόνως...  

aging hands

 

2021-05-26
​Πόσο «σας κάνουν» …τα χέρια σας;

Μιλάμε συνεχώς για το πώς θα διατηρήσουμε την επιδερμίδα του προσώπου μας νεανική, αλλά κατά κανόνα...  

Body antiaging

 

2022-01-07
Αντιγήρανση σώματος; Ναι, γιατί όχι;

Κατέχει το 91% του… οργάνου που λέγεται δέρμα, τα σημάδια γήρανσης αποτυπώνονται εξίσου έντονα πάνω...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;