CONNECT:  
             

Με σεβασμό στη φύση του δέρματος

Αντωνία Θωμοπούλου Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018
Αντωνία Θωμοπούλου

 

Bioderma Sensibio H2O Με αφορμή την επίσημη παρουσίαση της θυγατρικής εταιρείας Naos Skincare Greece, στην οποία ανήκει η γνωστή σε μας Bioderma, μιλήσαμε με τον Regional Executive Director της εταιρείας, Patrick Nacabal, για τη φιλοσοφία της και το διαφορετικό τρόπο που «προσεγγίζει» την καθημερινή περιποίηση του δέρματος.

Πως θα συστήνατε τον όμιλο Naos στο ελληνικό κοινό;

Patrick Nacabal: Η Naos αποτελεί έναν παγκόσμιο όμιλο δερμοκαλλυντικών με ξεχωριστό όραμα. Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες μέσα από τα τρία brands που διαθέτει στο portfolio της, (Bioderma – Institut Esthederm – Etat Pur) με προϊόντα που παρασκευάζονται αποκλειστικά στη Γαλλία. Τα παραπάνω τρία brands απευθύνονται σε διαφορετικά προφίλ καταναλωτών με κοινό παρονομαστή τη βασική φιλοσοφία του ομίλου, τη βιο-οικολογία.

Τι είναι ακριβώς η βιο-οικολογία;

P.N.: Ουσιαστικά είναι ο συνδυασμός του οικοσυστήματος που ζούμε στην καθημερινότητα μας (εξωτερικό περιβάλλον, άγχος, ρύπανση , ήλιος ) και η φυσική βιολογία των μηχανισμών του δέρματος μας που, σύμφωνα με έρευνες της παγκόσμιας δερματολογικής κοινότητας, θα αποτελέσει στο μέλλον ένα σύγχρονο πεδίο έρευνας της επιστήμης των δερμοκαλλυντικών. Αυτή είναι και η βασική φιλοσοφία της Naos και η ειδοποιός διαφορά της στο χώρο των καλλυντικών.

Και πως «αποτυπώνεται» στο δέρμα;

P.N.: Πιστεύουμε πως το δέρμα, όσο, ίσως, κανένα άλλο όργανο του οργανισμού, αντανακλά την υγεία ενός ανθρώπου. Πρόκειται για ένα εξελισσόμενο και εύθραυστο οικοσύστημα στο οποίο έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τους φυσικούς του πόρους και να διασφαλίσουμε το φυσιολογικό τρόπο λειτουργίας του. Βασική μας λοιπόν προτεραιότητα είναι να δημιουργούμε φόρμουλες που καλύπτουν τις ζωτικές ανάγκες του, που υποστηρίζουν τους φυσικούς του μηχανισμούς και «παρεμβαίνουν» μόνον όταν και όπου κρίνεται απαραίτητο.

Ποιο είναι το στοιχείο που διακρίνατε στην ελληνική αγορά - έστω και σε περίοδο οικονομικής κρίσης- που σας έκανε να πιστέψετε ότι υπάρχει προοπτική για την εταιρεία ;

P.N.: Παρά την οικονομική κρίση η οποία υπάρχει στη χώρα, εντούτοις η Bioderma στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια είχε μια συνεχόμενη διψήφια ανάπτυξη. Αυτό, σε συνδυασμό με την βελτίωση και τη σταθεροποίηση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, μας κάνουν να εμπιστευόμαστε πραγματικά την προοπτική της ελληνικής αγοράς. Η Ελληνίδα καταναλώτρια, εξ όσων γνωρίζουμε έως τώρα, ενδιαφέρεται για τα νέα και τις καινοτομίες της κοσμητολογίας, φροντίζει τον εαυτό της και το δέρμα της και αποζητά το καλύτερο για τον εαυτό της και την οικογένειά της. Και αυτό συνάδει απόλυτα με τη διεθνή στρατηγική της Naos που έχει σκοπό να δίνει λύσεις σε διαφορετικά προφίλ καταναλωτών.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Νaos η επιδερμίδα που έχει υποστεί υπερβολικά πολλές «θεραπείες» είναι στην ουσία μια «κατεστραμμένη» επιδερμίδα. Τι πρέπει, κατά τη γνώμη σας, να προσέχουμε για να τη διατηρούμε υγιή;

P.N.: Θα το συνόψιζα με μία φράση: “Keep it simple”. Ένα υγιές δέρμα και ειδικά ένα ευαίσθητο δέρμα χρειάζεται συγκεκριμένες δραστικές ουσίες στη βέλτιστη δοσολογία. Όμως, το πιο βασικό κομμάτι του υγιούς δέρματος είναι η εναρμόνιση με τους βιολογικούς του μηχανισμούς και τον τρόπο λειτουργίας των κυττάρων του. Με άλλα λόγια,η έννοια του Βιολογικού μιμητισμού όπως εκφράζεται πχ. στην Bioderma ή την Esthederm, που μιμούνται τη βιολογία του δέρματος και τους φυσικούς του μηχανισμούς, δεν λειτουργούν παρεμβατικά αλλά μέσω των προσεκτικά επιλεγμένων δραστικών συστατικών, καλύπτουν την ανάγκη κάθε δέρματος ξεχωριστά και πάνω απ΄ όλα, το βοηθούν να επαναλειτουργήσει φυσιολογικά.

Ήλιος, περιβάλλον, life style. Μπορείτε να μας βάλετε τα παραπάνω σε σειρά προτεραιότητας ανάλογα με τη φθορά που προκαλούν στο δέρμα, ξεκινώντας από το πιο επιζήμιο;

P.N.: Δεν θα μπορούσα να θέσω κάποια ιεραρχία. Οι παράγοντες αυτοί αλλάζουν, όπως για παράδειγμα ανάλογα με τον τύπο του δέρματος κάθε ανθρώπου ή την πόλη και τη χώρα στην οποία ζει. Είναι πολλοί παράγοντες γι’ αυτό και υπάρχουν πολλά και διαφορετικά προϊόντα για να καλύπτουν κάθε ανάγκη, σε συγκεκριμένη περίοδο και με συγκεκριμένη δράση. Το σίγουρο είναι πως και οι τρεις παραπάνω παράγοντες σε απόλυτη …συνέργεια, επηρεάζουν αρνητικά ιδιαίτερα το ευαίσθητο δέρμα.

Με ποιον τρόπο η εταιρεία παρακολουθεί τις εξελίξεις στη σύγχρονη βιομηχανία των καλλυντικών;

P.N.: Ένα άρτια καταρτισμένο R&D τμήμα, το οποίο εδρεύει στο εργοστάσιο μας στη Νότια Γαλλία, στο Αix-en- Provence είναι πλήρως προσηλωμένο να παρακολουθεί τις τάσεις στον χώρο των καλλυντικών και της δερματολογίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο όμιλος Naos είναι ο πρώτος όμιλος καλλυντικών ο οποίος ακολουθεί στις συνθέσεις του (στα προϊόντα Bioderma, Institute Esthederm, Etat Pur) την έννοια της βιο-οικολογίας. Έτσι εξασφαλίζουμε στους καταναλωτές τη βέλτιστη ανοχή και συμμόρφωση των προϊόντων με τις ήδη υπάρχουσες φυσιολογικές βιολογικές λειτουργίες του δέρματος.

Με ποια κριτήρια επιλέγετε τα συστατικά ;

P.N.: Η επιλογή των συστατικών για κάθε προϊόν γίνεται με έναν και μόνο γνώμονα: Να βοηθήσει το δέρμα καλύπτοντας μια συγκεκριμένη ανάγκη είτε θεραπεύοντας το, είτε βοηθώντας το να μάθει να λειτουργεί σύμφωνα με τη φυσιολογική του βιολογία. Για εμάς αυτό είναι ο βιολογικός μιμητισμός. Να δημιουργούμε προϊόντα με περιορισμένο αριθμό συστατικών, στη σωστή τους περιεκτικότητα, να αποκλείουμε παράγοντες με αμφιλεγόμενη…φήμη και κυρίως, να επιλέγουμε συστατικά με αποδεδειγμένη δράση και μέγιστη ανεκτικότητα από το δέρμα. Σε όλα αυτά προστίθεται και το φυσικό πατενταρισμένο σύμπλεγμα DAF (Dermatological Advanced Formula) που επισφραγίζει την τέλεια αποτελεσματικότητα του προϊόντος αλλά και την εξαιρετική ανοχή του από το δέρμα.

Από όλα τα προϊόντα Bioderma υπάρχει κάποιο που ξεχωρίζετε και για ποιο λόγο;

P.N.: Θα έλεγα με σιγουριά το Sensibio H2Ο, το Δερματολογικό νερό καθαρισμού Micellaire. Είναι για τη Bioderma σταθμός στην πορεία της κι έχει κερδίσει εδώ και πολλά χρονιά την εμπιστοσύνη εκατομμύρια καταναλωτών και συνεχίζει. Οι λόγοι που το έφεραν σε αυτή τη θέση είναι πολλοί. Αρχικά πρόκειται για το πρώτο νερό με μικκύλια, που 30 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, παραμένει καινοτόμο προϊόν. Κατά δεύτερο και σημαντικό λόγο, η αναμφισβήτητη αποτελεσματικότητά του στον καθαρισμό της επιδερμίδας. Απομακρύνει γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά ρύπους, σκόνη και μακιγιάζ ακόμη και το αδιάβροχο. Επιπλέον, ενυδατώνει και καταπραΰνει ακόμη και την πιο ευαίσθητη ή δυσανεκτική επιδερμίδα. Είναι λοιπόν απολύτως λογικό να είναι στις πρώτες θέσεις προτίμησης τόσο από τις γυναίκες όσο και από τους επαγγελματίες makeup artists ανά τον κόσμο.

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
skin ageing

 

2021-06-14
Ο χρόνος, τα σημάδια του και τα… γονίδιά μας

Είναι γεγονός ότι κάποιες γυναίκες μεγαλώνουν πιο όμορφα από κάποιες άλλες. Γιατί; Διότι από καθαρή...  

list of ingredients

 

2020-03-11
​Τι κάνει, τελικά, μια κρέμα αποτελεσματική;

Η υψηλή περιεκτικότητά της σε δραστικά συστατικά είναι η προφανής απάντηση. Όμως τα πράγματα δεν...  

gluten free cosmetics

 

2020-08-24
Καλλυντικά χωρίς γλουτένη: μήπως υπερβάλλουμε;  

Εδώ και αρκετά χρόνια, η βιομηχανία καλλυντικών, θέλοντας να συμβαδίσει με το πανίσχυρο πλέον trend του...  

skin penetration

 

2020-10-12
​Μέχρι πού φτάνουν τα συστατικά των καλλυντικών;

«Διεισδύει σε βάθος, δρα στην καρδιά των κυττάρων…». Όλες έχουμε κάποια στιγμή αναρωτηθεί τι ακριβώς...  

mature skin

 

2021-04-14
Στο κατώφλι των 50

Το πέρασμα στην ωριμότητα που σηματοδοτεί η δεκαετία των 50 συνοδεύεται από μία σειρά έντονων αλλαγών...  

microbiome

 

2021-04-16
Τα βακτήρια αγαπούν την επιδερμίδα μας

Γιατί μιλούν όλοι για το μικροβίωμα; Τι γυρεύουν τα προβιοτικά στα καλλυντικά μας; Και γιατί η βιολογική...  

 

2021-06-09
​Πίσω από τις λέξεις της ομορφιάς

Αν οι εντυπωσιακές «λέξεις-κλειδιά» στην ετικέτα μιας καλλυντικής κρέμας ήταν η μόνη σας πηγή ενημέρωσης...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;