CONNECT:  
             

​Περί υφών και υδάτων…

Λένα Ιωαννίδου Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018
Λένα Ιωαννίδου

 

moisturising Βελούδινη κρέμα, ή δροσερό gel; Πλούσια ή ανάλαφρη υφή;  Όλες οι επιδερμίδες χρειάζονται ενυδάτωση, δεν τους ταιριάζουν όμως όλες οι ενυδατικές συνθέσεις. Ελάτε να αποκωδικοποιήσουμε τις υφές τους για να βρούμε το ιδανικό …ταίρι για τη δική σας επιδερμίδα.

Η ενυδάτωση, είναι το βασικό βήμα περιποίησης για κάθε τύπο επιδερμίδας, σε κάθε ηλικία. Για να είναι όμως …ευπρόσδεκτη, θα πρέπει να επιλέξουμε προσεκτικά το προϊόν που θα της την προσφέρει. Με άλλα λόγια, η κατάλληλη φόρμουλα και υφή της ενυδατικής σύνθεσης είναι το κλειδί που θα επιτρέψει στα διψασμένα κύτταρα της επιδερμίδας να προσλάβουν την υγρασία που χρειάζονται. Αυτό το γνωρίζουν πλέον καλά οι ειδικοί και αναπτύσσουν καινοτόμα προϊόντα όχι μόνο σε μορφή κλασικής κρέμας αλλά και gel, fluid, ακόμα και έλαια, έτσι ώστε να επιλέξουμε την υφή που ταιριάζει ιδανικά στις ανάγκες της δικής μας επιδερμίδας . Για να μην πελαγώσετε πάντως μπροστά στα αμέτρητα ενυδατικά που προσφέρει η αγορά και καταλήξετε στο λάθος…κλειδί, αποκωδικοποιήσαμε τους κυριότερους τύπους τους και τις ανάγκες που σχεδιάστηκαν να καλύψουν.

Gels: η light ενυδάτωση

Προφίλ: Oil-free φόρμουλες, με βάση το νερό. Ενυδατώνουν χωρίς βαραίνουν την επιδερμίδα, χωρίς να φράζουν τους πόρους και χωρίς να αφήνουν γυαλάδα.

Υφή/Τελείωμα: ανάλαφρη υφή gel, απορροφάται σε δευτερόλεπτα, αφήνοντας αίσθηση δροσιάς στην επιδερμίδα.

Το ταίρι τους: Οι λιπαρές, με τάση για ατέλειες επιδερμίδες και οι κανονικές επιδερμίδες κατά τους θερμούς μήνες του χρόνου.

Skingurus say: Ακούμε συχνά φίλες μας να λένε πως η λιπαρή επιδερμίδα τους δεν χρειάζεται ενυδάτωση. Όπως όμως έχουμε γράψει πολλές φορές μέσα σ’ αυτές τις σελίδες, το λάδι και το νερό είναι δύο διαφορετικά πράγματα, επομένως, σε μια λιπαρή επιδερμίδα, ακόμα και αν το… λάδι περισσεύει, υπάρχει πάντα ανάγκη για νερό. Αν αφήσουμε την επιδερμίδα να αφυδατωθεί το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να προκαλέσουμε ακόμα μεγαλύτερη παραγωγή σμήγματος. Επομένως το κλειδί στην περίπτωση αυτή είναι η ανάκτηση της ισορροπίας ανάμεσα στο νερό και το λάδι, ενισχύοντας τα επίπεδα ενυδάτωσης της επιδερμίδας.

Fluids: διατηρούν την ισορροπία

Προφίλ: Τα ενυδατικά γαλακτώματα, όπως τα λέγαμε παλιά, είναι φόρμουλες με υψηλή συγκέντρωση ενυδατικών παραγόντων και χαμηλή περιεκτικότητα σε έλαια για να προσφέρουν στην επιδερμίδα υγρασία αλλά και την απαραίτητη θρέψη όπου και όταν χρειάζεται.

Υφή/Τελείωμα: Υγρή ή λεπτόρρευστη υφή γαλακτώματος, ανάλαφρο τελείωμα

Το ταίρι τους: Οι κανονικές και μεικτές επιδερμίδες.

Skingurus say: Στην κανονική επιδερμίδα η ισορροπία λιπιδίων και νερού πλησιάζει το ιδανικό -γι’ αυτό και θεωρούνται τυχερές οι γυναίκες που τη διαθέτουν. Το μόνο που χρειάζεται επομένως είναι η διατήρηση αυτής της ισορροπίας με μια «έξυπνη» ενυδατική λοσιόν που θα προσφέρει όση ακριβώς υγρασία χρειάζεται κάθε ζώνη του προσώπου. Εκεί όμως που τα ανάλαφρα fluids κάνουν θαύματα είναι στις μεικτές επιδερμίδες αφού τροφοδοτούν τις πιο ξηρές ζώνες, όπως είναι τα μήλα και τα ζυγωματικά, με τα απαραίτητα ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά, χωρίς ωστόσο να βαραίνουν ή να αφήνουν γυαλάδα στη ζώνη Τ.

Κρέμες: «Κλειδώνουν» την υγρασία

Προφίλ: Με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε έλαια από ό,τι σε νερό, σε σχέση με τα fluids, οι ενυδατικές συνθέσεις σε μορφή κρέμας περιέχουν συστατικά που «κλειδώνουν» την υγρασία, αποτρέπουν την απώλειά της και συγχρόνως τροφοδοτούν την επιδερμίδα με λιπίδια.

Υφή/Τελείωμα: Πλούσια, κρεμώδης, ελαφρώς συμπαγής υφή, με απαλό τελείωμα

Το ταίρι τους: οι ξηρές και οι ώριμες επιδερμίδες.

Skingurus say: Η μεγάλη κατηγορία αυτή, στην οποία ανήκουν οι περισσότερες ενυδατικές συνθέσεις- είναι σχεδιασμένη για τις επιδερμίδες που είτε από τη φύση τους-οι ξηρές- είτε από το χρόνο-οι ώριμες- δεν παράγουν αρκετά λιπίδια. Χωρίς αυτά όμως, ο προστατευτικός φραγμός που καλύπτει την επιφάνεια της επιδερμίδας εξασθενεί και δεν μπορεί να συγκρατήσει τα φυσικά αποθέματα υγρασίας που διαθέτει στις βαθύτερες στιβάδες της, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει συμπτώματα ξηρότητας, αφυδάτωσης αλλά και ευαισθησίας. Η υψηλή περιεκτικότητα των ενυδατικών κρεμών σε θρεπτικά έλαια αναπληρώνει την έλλειψη ή τη μειωμένη παραγωγή λιπιδίων και ενισχύοντας τον προστατευτικό φραγμό της επιδερμίδας, αποτρέπει την απώλεια υγρασίας.

Face Oils: Οι «ειδικές δυνάμεις»

Προφίλ: Συμπυκνωμένες φόρμουλες πλούσιες σε θρεπτικά έλαια, ενυδατικούς, μαλακτικούς παράγοντες και που επαναφέρουν την άνεση στην επιδερμίδα, αναδομούν τον προστατευτικό φραγμό της και την καταπραΰνουν από ερεθισμούς.

Υφή/Τελείωμα: Ρευστή, ελαιώδης , απολαυστική υφή, βελούδινο τελείωμα αλλά με ανάλαφρη μη λιπαρή αίσθηση.

Το ταίρι τους: Οι πολύ ξηρές, οι αφυδατωμένες και οι ώριμες επιδερμίδας αλλά και κάθε τύπος επιδερμίδας, τις κρύες νύχτες του χειμώνα…

Skingurus say: Αν και η χρήση τους χάνεται στα βάθη των αιώνων, τα πολύτιμα έλαια προσώπου έγιναν ένα από τα μεγάλα beauty trends των τελευταίων χρόνων, γιατί η σύγχρονη τεχνολογία τα μεταμόρφωσε σε… μικροσταγονίδια καταφέρνοντας να εξαφανίσει το μόνο τους μειονέκτημα: τη λιπαρότητα που άφηναν με την υφή τους. Τα έλαια διαπερνούν ευκολότερα και ταχύτερα την επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας και εμποδίζουν αποτελεσματικότερα την απώλεια υγρασίας, ενώ τα περισσότερα από αυτά προσφέρουν επιπλέον ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη προστασία. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους, το βράδυ, ή πάνω από την κρέμα νύχτας από κάθε τύπο επιδερμίδας -εκτός από τις λιπαρές- για εντατική ενυδάτωση ιδίως κατά τους χειμωνιάτικους μήνες. Οι πολύ ξηρές και οι ώριμες επιδερμίδες μπορούν κάλλιστα να τα χρησιμοποιούν και το πρωί, αναμειγμένα με την ενυδατική κρέμα.

 

Οι SkinGurus σας προτείνουν

                                                                 

 

 

© Copyright 2020 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Eye creams

 

2020-02-24
Κρέμες ματιών: οδηγίες χρήσης…

Τι είναι πιο σημαντικό; Να επιλέγουμε τα πιο σοφιστικέ και πιο ακριβά προϊόντα περιποίησης για την...  

How to avoid melasma

 

2020-07-20
Το μέλασμα και πώς να… μην το αποκτήσετε.

Ακούγεται σαν κάτι πολύ σοβαρό, δεν είναι όμως άλλο από το όνομα των πανάδων στην ιατρική ορολογία....  

anti-aging

 

2020-03-09
Ευαισθησία στην αντιγήρανση

Στη μάχη με τις ρυτίδες, οι ευαίσθητες επιδερμίδες δείχνουν, καταρχάς, ότι «μειονεκτούν». Τα πολύ...  

SKINCARE 30S

 

2019-09-27
​7+1 νέα βήματα για να…πατήσετε όμορφες τα 30

Μια καινούργια δεκαετία ξεκινά και η επιδερμίδα δείχνει να μην έχει χάσει τίποτα από τη νεανική...  

vitamin C and retinol

 

2020-03-05
Ρετινόλη και βιταμίνη C: Συνύπαρξη υπό όρους

Θεωρούνται-και δικαίως-δύο από τα αποτελεσματικότερα αντιγηραντικά συστατικά. Η μεταξύ τους σχέση...  

how to use retinol

 

2020-07-08
Ρετινόλη: υψηλές επιδόσεις σε 6 βήματα

Ακόμη και ένα τόσο δραστικό συστατικό όπως η ρετινόλη κινδυνεύει να χάσει την ισχύ και, ως εκ τούτου,...  

maskne

 

2020-09-02
Maskne- η ακμή στις μέρες του κορωνοϊού

Η μάσκα ήρθε για να μείνει. Τουλάχιστον για όσο ο νέος κορωνοϊός παραμένει απειλητικός. Έστω και...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;