CONNECT:  
             

Μήπως τα βλέπετε όλα μπλε;

Skingurus Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018
Skingurus

 

ANREye Supercharged Complex Synchronized Recovery Ζούμε μέρα-νύχτα με το βλέμμα καρφωμένο σε μια οθόνη, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι το μπλε φως που εκπέμπει, προκαλεί φθορές στην επιδερμίδα και επιταχύνει την εμφάνιση των πρώτων σημαδιών του χρόνου. Η νέα κρέμα ματιών που δοκιμάσαμε έχει τον τρόπο να μας προστατέψει από το μπλε που μας γερνάει….

Ονομάζεται ορατό φως υψηλής ενέργειας ή HEV (high-energy visible light ), φτάνει σε μεγαλύτερο βάθος από ό,τι οι ακτίνες UV και είναι το μπλε φως που εκπέμπουν οι λάμπες LED από τις οθόνες του υπολογιστή, του tablet, των smartphones και της τηλεόρασης.

Γιατί μας απασχολεί; Διότι η υπερέκθεση στο φως αυτό -οι millennials υπολογίζεται ότι τσεκάρουν το κινητό τους κατά μέσο όρο 150 φορές την ημέρα-, επηρεάζει το DNA των κυττάρων του δέρματος, επιφέροντας μια σειρά σοβαρών αλλαγών στη δομή και τις λειτουργίες τους. Οι επιστήμονες μάλιστα επισημαίνουν ότι ο χρόνος έκθεσής μας στο μπλε φως των ηλεκτρονικών συσκευών τείνει να ξεπεράσει κατά πολύ το χρόνο έκθεσης στην αστική ρύπανση και τη UV ακτινοβολία και μιλούν πλέον για μια νέα αιτία γήρανσης της επιδερμίδας: τη Φωτορύπανση από το Μπλε Φως (Blue Light Pollution).

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Estée Lauder, η νυχτερινή έκθεση στο μπλε φως από τις λάμπες LED, απορυθμίζει τον φυσικό κιρκάδιο ρυθμό των κυττάρων του δέρματος, επιταχύνοντας ενδεχομένως την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης. Από τα πειράματα που διεξήγαγαν οι επιστήμονες της Estée Lauder, σε έναν ειδικά σχεδιασμένο «θάλαμο μπλε φωτός» διαπίστωσαν ότι η έκθεση στο μπλε φως μειώνει τη λειτουργία του γονιδίου Per1, που ρυθμίζει το «ρολόι του νυχτερινού ύπνου». Συγκεκριμένα, ο οργανισμός θεωρεί λανθασμένα ότι είναι ακόμα μέρα, με αποτέλεσμα να παραμένει «ξύπνιος» και η φυσική διαδικασία νυκτερινής επιδιόρθωσης των κυττάρων να ανακόπτεται.

Για να αντιμετωπίσει τον νέο αυτόν κίνδυνο που γέννησε ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η Estée Lauder δημιούργησε μια καινοτόμο φόρμουλα ειδικά σχεδιασμένη για την προστασία και την επιδιόρθωση των φθορών που προκαλεί το μπλε φως στην ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια:

Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex Synchronized Recovery

Τι είναι: Μια υπερενισχυμένη κρέμα ματιών 24ωρης δράσης σε μορφή gel που συμβάλει στην πρόληψη και επιδιόρθωση των ορατών σημαδιών γήρανσης – λεπτές γραμμές, πρηξίματα, μαύροι κύκλοι και ξηρότητα- που προκαλούν στο δέρμα ο επιθετικοί παράγοντες όπως, η έλλειψη ύπνου, η ακτινοβολία UV και βέβαια η έκθεση σε μπλε φως των ηλεκτρονικών συσκευών κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τι κάνει: Χάρη στην κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, τεχνολογία ChronoluxCB™, συμβάλλει στο συγχρονισμό των κυττάρων του δέρματος και ενισχύει τη διαδικασία καθαρισμού τους από τα «σκουπίδια» της ημέρας με στόχο τη βέλτιστη λειτουργία του φυσικού ρυθμού νυκτερινής επιδιόρθωσης. Το ισχυρό εκχύλισμα μαγιάς που περιέχει στη φόρμουλά της, βοηθά στην καταπολέμηση της συσσώρευσης μελανίνης κάτω από τα μάτια απαλύνοντας τους μαύρους κύκλους μέσα σε μόλις 3 εβδομάδες. Το Υαλουρονικό οξύ προσφέρει στην επιδερμίδα 24ωρη ενυδάτωση, ενώ, η παρουσία ενός συμπυκνωμένου μείγματος τριών εκχυλισμάτων άλγης την καταπραΰνει από τους ερεθισμούς. Τέλος, με τεχνολογία αιχμής κατά της ρύπανσης και ισχυρά αντιοξειδωτικά, όπως είναι η Βιταμίνη Ε, ενισχύει την άμυνα των κυττάρων ενάντια στις φθορές που προκαλούνται από τις επιθέσεις των ελευθέρων ριζών και προστατεύει την ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, την ακτινοβολία UV και το μπλε φως, για 8 ώρες.

Skingurus say

Το πρώτο πράγμα που «μάθαμε» ξεκινώντας το skingurus.gr ήταν πως η δουλειά στο διαδίκτυο απαιτεί ενασχόληση 24/7, 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα! Πόσο αλήθεια είναι! Έστω και αν δεν συμπληρώνουμε το εικοσιτετράωρο, είναι γεγονός πως οι ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή είναι ατέλειωτες. Γι’ αυτό και μόλις έφτασε στο σπίτι η νέα κρέμα ματιών Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex Synchronized Recovery έβαλα στην άκρη το προϊόν που χρησιμοποιούσα μέχρι τότε και έσπευσα να τη δοκιμάσω. Στην αρχή διστακτικά και υπό …συνεχή παρακολούθηση. Ο λόγος; Η gel υφή της. Φοβόμουν ότι μπορεί να μην επαρκεί για τις αυξημένες ανάγκες της ξηρής επιδερμίδας μου. Για καλή μου τύχη διαψεύστηκα...παταγωδώς. Η επιδερμίδα παρέμεινε σωστά ενυδατωμένη και άνετη όλη τη μέρα όπως το πρώτο λεπτό εφαρμογής του προϊόντος. Εννοείται πως τη χρησιμοποιώ πρωί και βράδυ αφού δεν είναι μόνο η προστασία από το μπλε φως αλλά και η εντατική επανόρθωση και εξυγίανση της ταλαιπωρημένης και κουρασμένης επιδερμίδας που προσφέρει η εμβληματική αυτή σειρά προϊόντων. Νιώθω έτσι ότι διασφαλίζω στο ώριμο δέρμα μου 100%, όλα όσα έχει ανάγκη, σωστή ενυδάτωση, αποτελεσματική προστασία και συστηματική επιδιόρθωση. Το ιδανικό άλλοθι για τις μέρες ή μάλλον για τις μακριές νύχτες μπροστά στον υπολογιστή…..Α.Θ.

Μπορεί να μην κοιτάζω το smartphone μου 150 φορές την ημέρα-δεν ανήκω άλλωστε στη φυλή των millennials- όμως τα μάτια μου μένουν καρφωμένα ατέλειωτες ώρες στην οθόνη του υπολογιστή μου. Επόμενο ήταν λοιπόν η νέα Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex Synchronized Recovery να εγκατασταθεί στο μπάνιο μου από την πρώτη μέρα-στα μέσα του καλοκαιριού- που η ομάδα της Estée Lauder μας την εμπιστεύτηκε να τη δοκιμάσουμε σε… avant première, πριν ακόμα κυκλοφορήσει στην αγορά. Το ότι ανήκει στην καλύτερη, κατά τη γνώμη μου, οικογένεια προϊόντων που έχει ποτέ σχεδιάσει η μάρκα ήταν το πρώτο που μέτρησε θετικά στην άποψή μου για την κρέμα. Το δεύτερο ήταν η ανάλαφρη αλλά «γεμάτη», gel υφή της. Δεν σου δίνει την εντύπωση ότι είναι μια ακόμα light «νεανική» κρέμα σχεδιασμένη να προσφέρει απλώς δροσιά και ενυδάτωση. Για ώρες μετά την εφαρμογή της-τη φορώ φυσικά πρωί και βράδυ- την αισθάνομαι να είναι εκεί, αόρατη αλλά αποτελεσματική, πλήρως εξοπλισμένη με τα ενεργά συστατικά εκείνα που θα προστατεύσουν την περιοχή των ματιών από τις… στενές σχέσεις της με το laptop αλλά και από τους περιβαλλοντικούς κινδύνους στους οποίους την εκθέτω, εκούσια ή ακούσια. Τη χρησιμοποιώ επί 2 σχεδόν μήνες και κάθε φορά που αγγίζει την επιδερμίδα μου ξέρω καλά ότι θα την ξεκουράσει, θα την καταπραΰνει, θα την ενυδατώσει και θα της επιστρέψει λίγη από τη φωτεινότητα που της κλέβει συστηματικά το μπλε φως. Λ.Ι.

 

 

 

© Copyright 2020 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
LANCOME ABSOLUE

 

2020-02-12
Εθισμός στα… τριαντάφυλλα

Μια κρέμα αναζωογόνησης και λάμψης, με οικολογική σχεδίαση, ενεργά συστατικά υψηλής καθαρότητας...  

 

2019-12-11
​Ενυδάτωση…πούπουλο

Τα μαλλιά, ακόμα και τα λεπτά έχουν απόλυτη ανάγκη ενυδάτωσης. Με μια όμως προϋπόθεση: τα προϊόντα...  

NUXE TESTLAB

 

2020-03-25
​Δράση και απόλαυση: υπάρχει τίποτα καλύτερο;

Ολοκληρώνοντας τη δεύτερη εβδομάδα δοκιμής του ορού και της κρέμας ημέρας  Nuxuriance Gold, οι φίλες...  

ΜΑΥΡΗ ΠΕΥΚΗ

 

2019-11-21
Επιχείρηση σύσφιξη: η δράση συνεχίζεται

Η κυκλοφορία της σειράς Μαύρη Πεύκη 3D συνέπεσε χρονικά με το δικό μου πέρασμα στη δεκαετία των...  

value for money

 

2019-11-01
Η ομορφιά δεν είναι -πάντα- ακριβή υπόθεση

Πολλές φορές «μέτρο» της αποτελεσματικότητας της κρέμας που φοράμε, είναι η τιμή που την αγοράσαμε....  

NUXE TESTLAB

 

2020-03-16
​Βαθιά ενυδάτωση, φρεσκάδα που ξαφνιάζει

Λίγες μέρες πριν, οι 10 τυχερές φίλες που αναδείχθηκαν νικήτριες στο Skingurus TestLab παρέλαβαν...  

Grown Alchemist

 

2019-06-22
​Η αλχημεία της φύσης συναντά την επιστήμη της ομορφιάς

Αγαπά το περιβάλλον όσο και την επιδερμίδα μας. Οι συνθέσεις της είναι πράσινες, καθαρές, cruelty-free,...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;